Obup vprasanje

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

nielDa
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Alfa mi ne prime gasa k stisnem stopalko za plin do konca. Zdej pa menju sm sondo lambdo, meriuc zraka, svecke, kable za svecke, senzor za sondo lambdo, varijator. Vse alfine viruse sm torej zamenju, a se sanja komu se kej druzga.
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kako to misliš "ne prime gasa"? A ti ga zamori, ko pohodiš do konca gas?
Se pravi, dela normalno z recimo 3/4 gasa, ko pa pohodiš do konca pa zamori? :?
AlfaMonster
Alfa Member
Alfa Member

guma napisal/-a:Kako to misliš "ne prime gasa"? A ti ga zamori, ko pohodiš do konca gas?
Se pravi, dela normalno z recimo 3/4 gasa, ko pa pohodiš do konca pa zamori? :?
Jaz imam ravno take probleme kot si jih omenil, pa se mi sploh ne da s tem več ukvarjat... :lol:
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Naštelite zajlo....lahk da se je una plastika k jo drži na mesu kej zje*ala...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Za kateri avto gre. Če je 156, 147 ali 166 potem zajle sploh nima. :wink:
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Piše pod avatarjem :wink:
misko
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem imel podoben problem (Alfa 155, 1.8 TS, 1993). Avto mi je kar naenkrat med vožnjo začel cukat in ko sem dodal gas, se obrati sploh niso hoteli dvigniti in avto sploh ni vlekel. Avto je sicer vžgal in je delal na štant gasu, ko pa sem hotel dodati gas, je avto crknil. Po kakšnih 10ih poskusih, pa avto tudi vžgati ni več hotel.

Očitno je bilo nekaj narobe z bencinsko črpalko, ker na injektorjih ni bilo pritiska goriva. Na servisu so ugotovili, da je bila ena cevka na bencinski črpalki presekana in tako ni bilo podtlaka, ki bi potegnil gorivo naprej.

Mogoče je pri tebi tudi kaj v tem smislu narobe....

LP
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Kaj pa če bi mal bl natančn opisal kaj to pomen "ne prime gasa"... Bi verjetno velik lažje ugotovil kaj je?
Uporabniški avatar
wolf66
Alfa Member
Alfa Member

Teo napisal/-a:Za kateri avto gre. Če je 156, 147 ali 166 potem zajle sploh nima. :wink:
Tudi večina teh ima gas zajlo, razen najnovejših in selespeed.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Mah bodven (oan bela plastika okrog zajle) nikriva. 100% ne zaradi one je men samo gas štekal.

Ja jaz vem da če na moji 155 1.8TS stopim na enkrat na polno tuji zakašlja pa se nekaj trudi pa muči pa jamra pa ne dvigne obratov Itd...Če pa ji dam najprej 2k obratov pa zgrabi. po 3800 pa ga zabije do daske.
Preveč odprta loputa na sesalnem kolektorju in ta pokaže CPUju da je na polno in on bi vlil bencin a mu pzračni pretok na LMM neja štima (premali obrati=premali pretok) in lamda (kateri jo mate) še nekaj prispeva zraven zato PO MOJEM MNENJU pride do napak v reguliranju ker se podatki "skregajo"oz ne štimajo in CPU ne more določit koliko benza naj vlije. Torej na pram lopute je benz na polno na pram LMM pa ne! Torej moje mnenje. Novejši avti pa majo to že odpravljeno s vnaprej sprogramiranimi vrednosmi. Nekaj od tega smo se učili, nekaj sem slišal, nekaj pa ugotovil sam. Če sem se zmotil me prosim popravite, saj tuji mene zanima če se da to ka nan "domač" način odpravit. Sem nekaj grunto pa še nisem zgunto kak.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
nielDa
Alfa Junior
Alfa Junior

Kako to misliš "ne prime gasa"? A ti ga zamori, ko pohodiš do konca gas?
Se pravi, dela normalno z recimo 3/4 gasa, ko pa pohodiš do konca pa zamori?

Ne prime gasa ce ga stisnem do konca, samo mu vrze na se mn obratov in jo zamori. Vceri k je pa zapadu sneg pa jo je kr na enkrat cist zamoril tudi brez gasa avtu poplesavajo obrati in ga dusi. Iz aspuha se je pa vidl samo puhi ne pa enakomern izpuh. Dela samo kadar enakomerno dodajam gas.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

nielDa napisal/-a:Kako to misliš "ne prime gasa"? A ti ga zamori, ko pohodiš do konca gas?
Se pravi, dela normalno z recimo 3/4 gasa, ko pa pohodiš do konca pa zamori?

Ne prime gasa ce ga stisnem do konca, samo mu vrze na se mn obratov in jo zamori. Vceri k je pa zapadu sneg pa jo je kr na enkrat cist zamoril tudi brez gasa avtu poplesavajo obrati in ga dusi. Iz aspuha se je pa vidl samo puhi ne pa enakomern izpuh. Dela samo kadar enakomerno dodajam gas.
Dej ti zamenjaj tvojega osebnega dobavitelja bencina!!! Pred tem pa še zamenjaj filter bencina!!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
gregor alf
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

Pr men je bil čist isti problem, pa je bil kriv regulator pritiska bencina.
Sm opazu na avtocesti, da kadi-črno-nepravilno izgorevanje,pod štant gasom sem ga pripravil ,da je crknu, v glavnem iz cevke, ki odvaja pritisk je šprical bencin.Ko smo odprli ses. kolektor je bila not luža bencina,poraba 20l,neenakomeren prosti tek,ko smo zamenjali so vse težave izginile. :D
alfa samec romeo po duši
po pameti
AlfaMonster
Alfa Member
Alfa Member

Hello!

Kako se pa pride do tega regulatorja pritiska bencina, to bi jest tud na svoji alfici mal pogledal.
nielDa
Alfa Junior
Alfa Junior

mene tud zanima kako pridem do tega regulatorja, aja pa se tok da povem, na tehnicnem mi je pokazal zarad teh problemov nepravilno izgorevanje motorja. Pol sm sou se na autocomerce na racunalnik, kjer mi je pokazal da mi je meriuc temperature vode sou. To sm tud zamenju pa brez vecjega napredka avto dela. Edina razlika je, da saj prime postopen gas ka je mrzlo.

Pa opazu sm da mi temperatura motorja zlo hitr raste pa pada. Med voznjo mi pade na 50 stopinj z 80 v prblizno 3-5 minutah.

A se komu zdej kej bol sanja o problemu?
Odgovori
  • Informacija