selespeed-problem

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

mare21
Alfa Junior
Alfa Junior

Vse pogosteje se mi dogaja, da pri segretem motorju AR 147 selespeed menjalnik več ne menja, med samo vožnjo dela ok, ko pa se ustavim, ugasnem avto, zaklenem vrata, se črpalka pri ponovnem odpiranju voznikovih vrat, oziroma pri vžigu motorja (če je v leru, drugače sploh ne vžge) črpalka za menjalnik sploh ne vklopi, po določenem času, ko se motor shladi vse spet normalno dela.
mare21
Alfa Junior
Alfa Junior

Ugotovil sem, da so hin grafitne krtačke elektro motorja na pumpi za olje, ne obrne ko je segreta, če jo malo ruknem dela, zanima me če se dajo menjat samo krtačke, ali je treba menjat celo pumpo, kot zatrjujo na servisu.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sigurno se da zamenjat krtačke. Tako boš saj za nekaj časa podaljšal življenko dobo el. motorja. Kar se krtačk tiče, se mi zdi, da bi bilo potrebno malo improvizacije in bi šlo.
alfa gt
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor

glede napak na selespeedu se obrni na alfaservis lajter (dobrovnik),on je majstor za selespeed daleč na okrog.
Uporabniški avatar
quasimodo
Alfa Member
Alfa Member

da ne odpiram nove teme.

imam problem in sicer na selespeedu (147). menjalnik je zgleda ostau nekje navmes brzin in se ga sploh ne da prestavit. na zaslonu pa utripa N. Avto se ne da vzgat. Ce ga premikas, pa se slisi skrtanje iz menjalnika. Elektronika dela, saj je slisat pumpo in vse.

a se kdo kaj spozna na to ali pa je kdo meu isti problem?

a zna kdo za kak rabljen menalnik kje bi ga dobiu? rabim nujno.
Kolk je pa cena novega?

hvala
gorgo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor
Kontakt:

Pozdravljen!
Ja poznam zadevo, treba bo na novo skalibrirat robota!! Tudi meni se zgodilo enako, v bistvu sem ga moral prišlepat na servis.. Vse se sliši normalno, pumpa itd., vendar meče iz prestave.
Dela je zelo malo, samo priklopijo na tester in potem spustijo skozi, tako se nastavijo ventili na selespeedu, cena 80 eur!
lp
Gregor
Uporabniški avatar
quasimodo
Alfa Member
Alfa Member

bomo vidli ce je res samo to
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Upaj, držim pesti :wink:
Uporabniški avatar
edoedo
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: krsko

meu isti problem sou na robota v trebnje placal polure
racunalnika prejsnih 5jurjev in to je to :wink:
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

alfa gt napisal/-a:glede napak na selespeedu se obrni na alfaservis lajter (dobrovnik),on je majstor za selespeed daleč na okrog.

Asi ti resen??? Tam sem dal popravljat trikrat. Vsakič so kaj zajebali. vedno je kak drug serviser moral popravljat.edino kar so dobro naredli je, da so vredu menjali vtrobransko šipo... Sicer pa naj vsakdo sam presodi... :-k
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@gandalf: drugič vprašaj po serviserju Bojanu ;) ostali so bolj tak :)
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Tega "drugič" tam ne bodo dočakali po vseh mojih izkušnjah z njimi... :roll: Verjamem, da se najde kak dober mehanik. Ampak, da vsakokrat nekaj zaj... ko pripelješ avto tja, to pa več ni naključje. Tu nekaj ne štima... Mogoče tehnično znanje peša... :-k :evil: :evil: Rajši reskiram bencin pa se peljem do Maribora...
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

quasimodo napisal/-a:da ne odpiram nove teme.

imam problem in sicer na selespeedu (147). menjalnik je zgleda ostau nekje navmes brzin in se ga sploh ne da prestavit. na zaslonu pa utripa N. Avto se ne da vzgat. Ce ga premikas, pa se slisi skrtanje iz menjalnika. Elektronika dela, saj je slisat pumpo in vse.

Kolk je pa cena novega?

hvala
Torej si zrihtal? Teh avtomatikov se ravno zaradi teh jajc bojim. Še ena možnost več, ki te lahko avto pusti na dveh nogah. Sicer sem sedaj dal skozi že dva avtomatika in sem se nekoliko znebil predsodka, pa vendar. Amerikanci že desetletja tlačijo v avto avtomatiko in se stare avtomatske kante še vedno vozijo naokoli....
gorgo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor
Kontakt:

Scremer napisal/-a:
quasimodo napisal/-a:da ne odpiram nove teme.

Kolk je pa cena novega?

hvala
Torej si zrihtal? Teh avtomatikov se ravno zaradi teh jajc bojim. Še ena možnost več, ki te lahko avto pusti na dveh nogah. Sicer sem sedaj dal skozi že dva avtomatika in sem se nekoliko znebil predsodka, pa vendar. Amerikanci že desetletja tlačijo v avto avtomatiko in se stare avtomatske kante še vedno vozijo naokoli....
selespeed ni avtomatik :D
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Robotiziran avtomatik :roll:
Odgovori
  • Informacija