156Sw -pokanje v sprednjem delu

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

156SW
Alfa Member
Alfa Member

Torej, kot ze naslov pove, ko se vozim po slabih cestah oz. ko zapeljem cez ljuknjo mi nekaj poka v sprednjem delu avtomobila. Pregledane so roke, koncniki, amortizerji. Se mogoce komu sanja kaj bi lahko bilo???

lp
ps.: thanks za vsak odgovor
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Preglej nosilce motorja.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
szec
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: hrastnik

jaz sem vse menjal(roke zgornje in spodnje,amortizerje) na koncu so bile pa hin gumice stabilizatorja
Uporabniški avatar
skerž
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: škofja loka

jst bi tud reku da je stabilizator
tweety
Alfa Member
Alfa Member

možno da so vilice na amortizerju ali pa gumice na njih moj brat je imel enak problem.vilice stanejo cca 15k.
cuore sportivo
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Po zgoraj napisanem sm skoraj preprican da so gumica... Koliko kesa pridejo????
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

Za kateri stabilizator gre to. pri moji alfi je počena ena guma nosilca motorja. je to ista stvar? bi blo treba to hitro menjat?
J T D power
156SW
Alfa Member
Alfa Member

A se res ne da dobit gumic stabilizatorja posebej in le v kompletu z novim stabilizatorjem...????
Uporabniški avatar
davee
Alfa Member
Alfa Member

če se dobijo, bo vedel shadow, drugače pa to ni nevem kakšen denar (par tisočakov pri Vargalantu na Vrhniki), pa mislim , da tudi originalne ne bi smele biti bogastvo, vsaj če ti povem, da so originalni stabilizatorji le 1,5ksit dražji pri avto kavčič na ižanki za Multiplo sicer, ampak vseeno je to fiat.
Če imaš pa slučajno znižano podvozje, je pa potrebno pogledat, če ti stabilizator udarja ob nosilec koloteka ali kaj podobnega. Pol je pa flekstuning v igri.
let me fly
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

156SW napisal/-a:A se res ne da dobit gumic stabilizatorja posebej in le v kompletu z novim stabilizatorjem...????
Samo gumic se posebi ne dobi, lahko pa poskusi vprasat recimo Vargalant iz vrhnike če slučajno obnavljajo.
Preden pa karkoli menjaš na slepo, se prepričaj, da so za pokanje res krive te gumice, da se ne boš dal v stroške za brezveze.
Emperor of The Dark Realm
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

meni je tut roporalo čez luknje. sem na kanalu poledov kaj je in najdu napako. manjkal je en šrauf od treh :mrgreen: #-o
Uporabniški avatar
davee
Alfa Member
Alfa Member

aja pa mimgrede lahko še orng zategneš šraufe od mosta (pri meni recimo niso bili), sam to je pokal kar pogosto (pri ovinkih, speljevanju na hitro, močnem zaviranju, luknjah idr.)
let me fly
Uporabniški avatar
szec
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: hrastnik

TE GUMICE SE DOBIJO PRI VARGALANTU JEPA PRECEJ DELA DA SE ZAMENJAJO KER JE TREBA CEL MOST DOL UZET CENE PA TOČNO NE VEM KER SEM JEMAL VEČ STVARI NAENKRAT MEN SE ZDI DA SO OKROG 1500 SIT
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

szec napisal/-a:TE GUMICE SE DOBIJO PRI VARGALANTU JEPA PRECEJ DELA DA SE ZAMENJAJO KER JE TREBA CEL MOST DOL UZET CENE PA TOČNO NE VEM KER SEM JEMAL VEČ STVARI NAENKRAT MEN SE ZDI DA SO OKROG 1500 SIT
Zakaj cel most? Jaz sem pri moji gledal, pa ima stabilizator prišraufan od spodaj na vsaki strani po dva vijaka. tolk bi ga mogu stran dobit, da bi sam gumice zamenjal. Bom probal v kratkem, ko bom menjal še roke. Problem je sam, ker gre leto proti koncu, pa mi ni, da bi se učlanu v klub za cele tri mesece kolker še velja nalepka 2006. :(

Torej javim najkasneje drugo leto :lol: Razen če najdem prijaznega donatorja izkaznice :lol:

Ajd
Uporabniški avatar
superleggera
Alfist
Alfist
Kraj: Jauerburg

Jaz sem pred kratkim menjal stabilizator zaradi pokanja med vožnjo čez grbine.Cena okoli 5000 sit za material,plus približno toliko za delo.
Senza cuore saremmo solo macchine
Odgovori
  • Informacija