Prosim dajte mi povedat kaka je sploh razlika med Boxer in TS motorji mislim po kvaliteti in vzdrzljivosti glede moci pa itak vem kaka je razlika.Me pa zato zanima ker vem za eno full dobro od prve lastnice z klimo in vso ostalo opremo sam me je mal strah ker je boxer.Dajte mal napisat kak je s tem. JA ali NE? LP
Najverjetneje kupuješ 145 (146) ker so le te delali v kombinaciji z obema motorjema - najprej boxer, ki je bil podedovan od 33-ke, nato pa vrstne štirivaljnike TS. Če želiš še nekaj "mravljincev", ti predlagam ali 1.7 16V boxer ali 2.0 TS motor. Glede boxerjev pa je tako. Če tovrstna zasnova motorjev ne bi bila dobra, jih tudi Porscheji več ne bi imeli. Nehali so jih izdelovati le zaradi stroškov, ki so pri tovrstnih motorjih višji (motorje bi tudi zaradi ekoloških zahtev...morali močno posodobiti), ker pa gre za nižji cenovni razred vozil, se jih enostavno ni več splačalo vgrajevati. Če se boš odločal za boxer vzami obvezno 1.7 16V motor, ker je bil deležen še zadnjih posodobitev pred ukinitvijo in posledično je še vedno zelo dober in konkurenčen motor. Sam imam 33 q4 s takim motorjem in lahko rečem, da je motor eden boljših delov vozila tako kar se tiče zmogljivosti, porabe (prejšnja 33 z 1.5 motorjem, ki sem jo imel, je bila požrešnejša) kot tudi vzdrževanja. Ne glede na način vožnje na 10.000 km ne rabim doliti tudi decilitra olja. Da ne govorim o zvoku, ki je...
vsekakor 1.7 16V . nimam nic kaj posebaj za povedat ker....kaj pa vem ni bolsega. deli so ugodni, vse dobis rabljeno, mehanika mislim da poznas enega ugodnega notranjost je malo grsa kot pri novejsih oz. ni tako zelo zelo lepa kot dodatek so pa dosti cenejse od TS.
1.7 16v so zelo dobri motorji, sam ti raje predlagam TS mašino, ker je boxer že mal zastarel. Če pa te to ne moti, pa kar navali. Sam mislim, da so 1.7 16v 145 zelo redki pri nas. Vem, da je svoj cajt v LJ bil eden, ki se je pri Strajnarju večkrat servisiral. Boxer zvoka od Alfe pa osebno ne maram preveč.
Ja Sportiva poznam enega "poceni" . Ne saj me je sam zato zanimalo ker je ta Alfa res lepa od te zenske ki sem jo sel malo prej gledat.Tak da treba bo premislit. Kolk pa ma 1.7 motor KM?