V čem je "fora" enoprostorcev

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MarburgAnDerDrau

Ti "enoprostorci"(čeprav so v bistvu dvoprostorci) so meni prav smešni.
So pa praktični;če jih obrneš,jih lahko uporabljaš kot čoln ali banjo. :roll:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Citiram Jeremy-ja Clarcksona:" People carriers are for people who have given up in life. Love, marriage, children, people carrier, and you die." :D

Otroka lahko teoretično zbašem tudi v puntota, tako da je ta izgovor, da ima enoprostorec fuuuul placa za otroka neutemeljen. Voziček gre v vsak avto.
Avto imam zase in ne za celo žlahto okrog trogat, zato ne rabim 7 sedežev. Vse kar zmore enoprostorec zmore tudi večji karavan, s tem, da ne sediš meter in pol nad tlemi kot v busu in imaš težičše še vedno relativno nizko.

Smisel enoprostorca po mojem mnenju je ..... neobstoječ.
Mogoče je taprav za ljudi, ki so vedno sanjali biti voznik avtobusa? Jaz osebno nimam in ne bom imel takih želj. Če bi se mi že šlo za nek bajni prostor (ne vem sicer zakaj, saj ne stanujem v avtu) bi si nabavil kakega SUV-ja ali pa chryslerja 300c (seveda hemi 5.7 V8 ), pa še to bolj za luksuz in preseravanje. 8)
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmm, ker očitno nimaš problema s prostorom, mi prosim razloži naslednje. Imam otroka, ko gremo na pot, dam v prtljažnik 145 voziček, ostane mi prostora še za dve pivi, kam naj dam ostalo? Po mojem mnenju so takile avtomobili bomba
Zadnjič spremenil prjatu, dne Ne Okt 01, 2006 1:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

prjatu napisal/-a:Hmm, ker očitno nimaš problema s prostorom, mi prosim razloži naslednje. Imam otroka, ko gremo na pot, dam v prtljažnik 145 voziček, ostane mi prostora še za dve pivi, kam naj dam ostalo? Po mojem mnenju so takile avtomobili bomba
Primerjaj s kakim večjim karavanom pa potem govori. Ni ga opravičila za enoprostorca.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

prjatu napisal/-a:Hmm, ker očitno nimaš problema s prostorom, mi prosim razloži naslednje. Imam otroka, ko gremo na pot, dam v prtljažnik 145 voziček, ostane mi prostora še za dve pivi, kam naj dam ostalo? Po mojem mnenju so takile avtomobili bomba
Piva ne tišiš v avto (kot čehi v enoprostorce :badgrin: ),ampak si ga kupiš na cilju.
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ha, zgleda še nisi odpotoval dlje kot en krog okoli svojega doma, piva se ne da povsod kupit :wink:

Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Mene povabš sabo na morje in glede na to da jest ne rabm dost lahk s sabo vzamemo lep kup palet piva.... :D
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

prjatu napisal/-a:Ha, zgleda še nisi odpotoval dlje kot en krog okoli svojega doma, piva se ne da povsod kupit :wink:
Prjatu moj dragi,tudi mi smo imeli male otroke in šli na morje,pa zaradi tega nihče ni postal kombifrik.
Voziček potrebuješ približno eno poletno sezono.Ostalo je pa normalna prtljaga.Mi smo te čase preživeli z kupejem,torej se da tudi z 145-ko.
Je pa res,da ljudje radi uporabljajo voziček kot izgovor,kako nujno potrebujejo takšen kombi.Še bolj smešno mi je to,da se hočejo indetificirat z njim,kao-poglejte,kakšen športen tip sem,vozim kolesa,jadralne deske,smuči samo vržem not...,mi gre na bruhanje.
In to se je dogajalo tudi moji generaciji (tako,kot sedaj tvoji).Potem sem pa videl,kako se v kombiju vedno vozi samo eden(partner ima itak svoj avto).
Za enkrat ali dvakrat na leto si kombija raje sposodim(če bi ga že nujno rabil),ostale vožnje pa uživam z alfo :wink:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Aha, razumem, hočeš mi dopovedat, da sem jaz čuden, ker bi mi prav prišel večji prtljažnik? svašta kam smo prišli

Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

prjatu napisal/-a:Aha, razumem, hočeš mi dopovedat, da sem jaz čuden, ker bi mi prav prišel večji prtljažnik? svašta kam smo prišli
Samo enim, pa res dogaja v tej temi, najbol da si vsi kupmo GTV -jke, pa vozimo z njimi dva otroka.

@ tito
P.S. Pa voziček ni noben izgovor za nakup karavana/enoprostorca, kvečjemu eden od dodatnih razlogov da se odločiš za tak avto. Moj voziček recimo sploh ne gre v prtljažnik od 156 SW, če ne snamem koles. Ko sem ga hotel dat v 145-ko sem moral pa odstranit polico pa ga pokonci dat noter, tako da je v prtljažniku ostalo prostora glih za en plato pira pa 5 plenic. Kako naj potem ne bi kupil karavana

P.P.S. Pa nimaš lepšega kot vržt dile v karavana, pa zraven še pancarje itd.. se vsest v avto in odpeljat, brez da zjutri pri -10 zmrzuješ ko daješ dile na zmrznjen prtljažnik.

P.P.P.S. Probaj enkrat peljat enga karavana/enoprostorca pa boš vidu da nič ne grizejo in so enaki za vozit kot limuzine. Če se prav spomnim je pred leti volvo vozil v DTM s karavanom, ker je bil boljši za na pisto kot limuzina
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Jah če si samski, ti je tu 145-ka prevelika :-)(
Slika
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Razvajenost ali racionalnost.Sem že napisal,da nakup AR,sploh pa nove, ni racionalen nakup. Tudi zaradi prostora.In tu spet naletimo na različna mnenja,v glavnem zaradi generacijskih razlik.Ko sem imel enega otroka smo imeli minija,v prtljažnik je šla ena malo večja potovalka,pa smo kljub temu šli poleti na morje,tudi voziček.Pa nam ni nič manjkalo.Tudi ni nič manjkalo družinam z dvema otrokoma in fičkom,vse se je dalo urediti.V tistem času ni bilo enoprostorcev,že karavani so bili zelo redki.
Danes je seveda situacija povsem drugačna,izbira je ogromna.Tudi izbira strešnih prtljažnikov in strešnih kovčkov.Zdaj se bo seveda našel nekdo,ki bo rekel,pa ne bom dajal prtljažnika na GTV,GT ali Brero,raje bom kupil enoprostorca.Jaz sem se odločil za veliko Alfo,ki ima 500 l prtljažnik in nikoli ni bil popolnoma poln.Pa tudi če bi zmanjkalo prostora,bi dokupil strešni prtljažnik,ne pa zamenjal avto.Da se razumemo,nikogar ne mislim prepričevat naj ne kupi enoprostorca(Alfa ga nima),lahko pa vas prepričujem,da ostanite pri Alfi in rešujte pomanjkanje prostora na drug način.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja, včasih se je na morje hodilo s fičkoti, pa z miniji pa s topolinoti pa ne vem kaj še vse in vsi so bili zadovoljni. Na zadevo se da gledat tudi drugače, včasih so si ljudje "s kamnom rit brisal", pa se tudi ni nihče pritoževal.

In ne vem, kaj ste se vsi zapičl v tale morje, a drugam se pa ne sme it, pa tudi ne več kot enkrat letno? In spet bom napisal, da sem jaz čuden, ker hočem imeti stvari v prtljažniku, ne pa na zicih, trugah, v prikolici in ne vem kaj še vse. In ja, tukaj je smisel takih avtomobilov.

Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Potem pa kr navalit in kupujte enoprostorce, nihče vam ne brani.... Obstaja tudi spletna stran (vrjetn ne smem povedat katera) da si še svoj forum odprete in se hvalite kdo je več spravil v prtljažnik..... Jest sicer otroka še nimam nisem pa nikol niti vedu kok literski prtlažnik imam niti me je zanimal....
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Te bo zanimal, verjemi mi :) No ja, če boš ostal pri tem avtu potem mogoče vseeno ne.

p.s. nikjer nisem napisal, da bi rad/bom kupil enoprostorca

Odgovori
  • Informacija