Zamenjava v vodstvu Alfe Romeo

maj 25, 2016 8:57 dop Napisal

Včeraj je pri Alfi in Maseratiju prišlo do malce presenetljive zamenjave dozdajšnjega šefa Haralda Westerja, ki je znamki vodil od leta 2010, Alfa Romeo pa je pod njegovim vodstvom predstavila model 4C in 4C Spider ter nov model Giulio, vključen pa je bil tudi v razvoj modelov MiTo in Giulietta.

Vodenje Alfe in Maseratija bo tako od danes prevzel sedanji vodja znamk v ZDA Reid Bigland, Wester pa bo za FCA opravljal delo glavnega tehnološkega nadzornika. Šef družbe FCA Sergio Marchionne je zamenjavo vodstva ocenil kot logično potezo za povečanje rasti znamk v luksuznem segmentu.

“Hvaležen se za Westerjevo delo, ki ga je opravil v zadnjih letih, ko je postavil temelje za naši obe premium znamki, vrhunec dela pa je bil nedavno predstavljen Maserati Levante in Alfa Romeo Giulia. Zdaj se moramo usmeriti v globalno prodajo in na globalni trg obeh znamk in ne bi mogel najti nikogar boljšega od Reida, ki bi uresničil tole nalogo.”

wester
Wester se po šestih letih poslavlja od položaja vodenja Alfe in Maseratija.

Bigland bo hkrati ostal vodja prodaje v ZDA in Kanadi. Družbi FCA se je pridružil leta 2006 in je bil stalno vključen v vodstvene položaje za ameriške trge.

AR-304029950.jpg&MaxW=622&cci_ts=20150403030046

Vir: FCA
Foto: FCA
Napisal: Aleš Horvat

Kategorije: