okvara sklopke na afli 75

Tehnična teme o modelih 33, 75 in starejših

Moderator: Tehnika moderatorji

floki
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Grosuplje

:D zivjo mene zanima kej bi bilo lahko narobe ali je sla sklopka al da treba zajlo nastavt k hocem prestavt kr skrta zato plis heelp me :oops: :oops: :( :( :(
lobi bobi
don1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gora

Nima zajle. Pomoje je spustil eden od hidravličnih cilindrov. A je pedalo mehko??
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

1. Najprej poglej če maš dovolj olja v posodici in ga dolij - posodica je tista v katero gre zavorno olje - zavore in sklopka imata isti rezervoarček - pri motorju pred voznikom.

2. Poglej kje ti pušča (če ti) - najverjetneje ti je šla gumica na glavnem cilindru (tam spodaj, kjer doliješ olje v posodico - vidiš če kje solzi olje) ali pa na cilindru sklopke (na sovoznikovi strani je pritrjen na menjalnik... malo pred zadnjim kolesom)

3. Popravi kar pušča (raje daj popravit, ker če ne veš da ima hidravlično sklopko, potem se raje se ubadaj s tem)

4. Odzrači sistem (daj odzračit)

:) preprosto
floki
Alfa Junior
Alfa Junior

aha kul mal sem se tud pozanimu od drugih pa je reku da je mozno da mam kje zajlo nacufano sej zastopte da je sm se na nitkah pa to bom pogledu tm ce je olje ja za zavore pa to ce sm prov gor pogledu kar si napisu :oops: :oops:
lobi bobi
floki
Alfa Junior
Alfa Junior

kje to pr voznikovi strani :oops: :oops: #-o #-o #-o una posodca k te ne razumem cist prov ce mi bl lhk ponestavis to stvar ne sklopka pa ni mehka tm nekje sredna trda bi lhk skori reku :D 8)
lobi bobi
floki
Alfa Junior
Alfa Junior

ali pa na cilindru sklopke (na sovoznikovi strani je pritrjen na menjalnik... malo pred zadnjim kolesom) tole mi znano omg celindru sklopke kak to mislis omg ce mi lhk se to mal poves 8) 8) :doubt: :doubt:
lobi bobi
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Najprej priporočilo: piši v nekoliko bolj razumljivem jeziku.

75-ka ima sklopko z menjalnikom zadaj med kolesi in do tja ni napeljana zajla za sklopko ampak ima to narejeno preko hidravličnega sistema(podobno kot za zavore).
Tak hidravlični sistem uporabljajo paktično vsa vozila Alfa Romeo.
Spredaj ti pritiskaš s pedalom na bat v cilindru (ki ponavadi rad odpove), sila se preko olja po cevki prenese v drug cilinder z batkom, nameščen na menjalniku, ki potem premika vilice (sprosti sklopko).

Zatorej kot ti je že bilo predlagano preglej koliko je zavornega olja( po potrebi dolij) in še poglej okoli pedala za sklopko, če je kaj mastno.

PS
Dobrodošel na furumu.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
floki
Alfa Junior
Alfa Junior

danke model bom pogledu mal potli pa ce postimamo pa s gasa po cesti sm jo morem se mal uprat k je ful od tega cvetnega praha pa mal spolerat k je ful barva obledela pa se ksne malenkosti potli bo pa lev avtocek :D :D 8) 8) mejte se ce bom pa se kak nasvet rebu se bom pa spet oglasu gor mejte se =D> =D> =D>
lobi bobi
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

floki napisal/-a:danke model bom pogledu mal potli pa ce postimamo pa s gasa po cesti sm jo morem se mal uprat k je ful od tega cvetnega praha pa mal spolerat k je ful barva obledela pa se ksne malenkosti potli bo pa lev avtocek :D :D 8) 8) mejte se ce bom pa se kak nasvet rebu se bom pa spet oglasu gor mejte se =D> =D> =D>
:?: :?: :?: :?: :?: :?:

Ampak resno: piši v slovenščini!
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Kot so že rekli, zamenjaj ali popravi cilinder za sklopko.

Sem imel sam isti problem, pa sem dal popravit cilinder in dolil tekočino pa spet dela tako kot mora.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
floki
Alfa Junior
Alfa Junior

aja mona sm jest #-o celindr zdej vem kva je to prejt se nism mogu spomnt #-o #-o #-o zdej pa vem ja bom pogledu za tekocino cene bom pa kej celindr staknu pa zamenu pa bomo vidli kva bo potli hala ej :D :D =D> =D> =D> =D>
lobi bobi
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

Am :?: :?: :?: :?:

A loh podnapise :?:
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
floki
Alfa Junior
Alfa Junior

zivjo mene zanima zakva se avto ne premakne nazaj in naprej kot pod uno prejsno temo sm probu narediti use in uspelo je sklopka ne skrta vec ko hocem prestaviti zdej pa je fora da se avto ne premakne naprej in ne nazaj kva bi blo to narobe ce tudi hocem dat v prvo pa sklopko spustit avto ne skoci pa crkne kva bi blo to narobe ce ga na roke porivam gre pa lepo kva bi bilo to zdej narobe????
LP floki
lobi bobi
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

kako si pa poštimau da ti ne škrta?

si kaj narobe sestaviu, da ti ne pusti sklopke al noče primt.
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

čak mal, ti daš v prestavo, pa ko spustiš kuplungo, ne gre nikamor? al sploh ne morš dat v prestavo? v tisti temi je bilo govora o zatikanju, tako da ne dobiš v željeno prestavo. ti si tole (venitakinerazumljivislovenščini :mrgreen: ) razložil, kot da sklopka sploh spustit noče. vsaj jaz sem si tvoj post tako razlagal. se pravi, daš v prestavo (ni važno katero), spustiš sklopko, avto pa ostane na mestu? če je to to, pol ti sklopka preveč prime. sam nisem mehanik, poznam pa to foro z mopedi, ko si preveč našponal zajlo, je bil efekt isti. tako da po moji logiki naj bi bil pri tebi podoben problem (prevelik pritisk v hidravličnem sistemu sklopke), tako da sklopka ne spusti.
če sem si tvoj post prav razlagal. a je res tako težko mal bl razumljiv pisat?
sicer pa, ti bo kakšn od tehle mehanikov tle še kj bl razložu.
Odgovori
  • Informacija