Klima pri Alfa Romeo GT - dela prepočasi

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

sergejs
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav vsem!

Pišem v imenu svojga fotra in sicer za njegovo alfo GT. Torej, problem je v klimi in sicer jaz pravim da prepočasi dela, foter pa trdi da dela OK. Zakaj po mojem klima dela prepočasi: Recimo da je avto na soncu pri 32°C v senci, se pravi da je v avtu 50°C oz. več. Ko avto odprem, ga prezračim, vklopim klimo in se odpeljem, avto še po 15 minutah, oziroma 10 prevoženih kilometrih ni povsem ohlajen (pogovarjamo se o zraku v avtomobilu), medtem ko je pri avtomobilih raznih kolegov, npr. Golf 3 generacije ipd. avto ohlajen po slabih 5 minutah na željeno temperaturo, npr. nekje 20°C.

Zdaj me pa zanima ali se mi po vašem mnenju blede in zahtevam preveč od alfe, al klima res prepočasi dela.
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

sergejs napisal/-a:Lep pozdrav vsem!

Pišem v imenu svojga fotra in sicer za njegovo alfo GT. Torej, problem je v klimi in sicer jaz pravim da prepočasi dela, foter pa trdi da dela OK. Zakaj po mojem klima dela prepočasi: Recimo da je avto na soncu pri 32°C v senci, se pravi da je v avtu 50°C oz. več. Ko avto odprem, ga prezračim, vklopim klimo in se odpeljem, avto še po 15 minutah, oziroma 10 prevoženih kilometrih ni povsem ohlajen (pogovarjamo se o zraku v avtomobilu), medtem ko je pri avtomobilih raznih kolegov, npr. Golf 3 generacije ipd. avto ohlajen po slabih 5 minutah na željeno temperaturo, npr. nekje 20°C.

Zdaj me pa zanima ali se mi po vašem mnenju blede in zahtevam preveč od alfe, al klima res prepočasi dela.
Da ti povem mojo izkušnjo, avto stoji na soncu pred tovarno, stopinje 35C in brez zračenja v stopim v avto ga zalaufam, klima je vedno na 22C in po 20 m se že čuti da piha hladno, po 1km max 2 km je avto ohlajen, še prej bi biu če bi jo naviu do konca... Je pa avto 147 l 01 2 avtomatska klima...

Mislim da ti primankuje plina v kompresorju...

LP Beno
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

V moji se po minuti lepo pozna, razen če je klima natavljena na ECON(omic), takrat pa hladi precej slabše.

Najprej preveri nastavitve, če pa ni problem v nastavitvi, bo pa verjetno potrebno polnjenje sistema s plinom.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Fantje klime ne znate prav uporabljat. Če v GTju naštimaš na ročno upravljanje klime in daš na najnižjo možno temperaturo pri največji jakosti pihanja bo kabina tudi takoj ohlajena.

Če pa pustiš avtomotiki, da izbira vse od moči pihanja, temeperature zraka, mest kjer piha potem pa gre to počasneje zato, da se voznik in ostali ne prehladijo, da ni neprijetnega močnega piša, da je v kabini tiho in tako dalje.

Mislim, da bo najbolje najprej vzeti v roke navodila za alfo Gt in se šele potem pritoževati nad klimo.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
sergejs
Alfa Junior
Alfa Junior

Avto je bil na servisu. Serviser pravi, da je temperatura zraka, ki piha, 7°C kar je se bolje od normativov, vendar je zaradi senzorjev hlajenje dosti pocasnejse (manjsa intenzivnost) kot pri prejsnjih modelih. Klimo so tak dizajnirali zaradi zdravstvenih tezav. Govorim za scenarij, ko se avtomatika izklopi.

Avtorju nad mano pa: a res misliš da ko da človek tolk dnarja za avto, si ne bo v knjižico pogledal kako deluje klima?!?!

Še vedno je možno, da me je serviser vložil, tak da... če ma kdo GTja naj pove svoje izkušnje.
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zagorje

Avtor nad tabo ma GT ja doma
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

sergejs napisal/-a:Avto je bil na servisu. Serviser pravi, da je temperatura zraka, ki piha, 7°C kar je se bolje od normativov, vendar je zaradi senzorjev hlajenje dosti pocasnejse (manjsa intenzivnost) kot pri prejsnjih modelih. Klimo so tak dizajnirali zaradi zdravstvenih tezav. Govorim za scenarij, ko se avtomatika izklopi.

Avtorju nad mano pa: a res misliš da ko da človek tolk dnarja za avto, si ne bo v knjižico pogledal kako deluje klima?!?!

Še vedno je možno, da me je serviser vložil, tak da... če ma kdo GTja naj pove svoje izkušnje.
147, GT & Co. ima eno boljših klimatskih naprav svoje klase saj je avto delan za kraje kjer je zelo vroče (jug Italije),
Golf koliko mi je znano nima niti dvopodročne klime večinoma imajo ročne geple , pa to brez raznih senzorjev kot na Alfi tako da @Teo ,navodilo v roko pa bo
Uroš
androh
Alfa Member
Alfa Member

147, GT & Co. ima eno boljših klimatskih naprav svoje klase saj je avto delan za kraje kjer je zelo vroče (jug Italije),

A lahko tole izjavo podkrepiš s kakšnim virom (linkom)?

Mislim, da večje neumnosti še nisem prebral....
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

androh napisal/-a:

Ejjjj fantje mal se ohladte (sedi v avto, zalaufej, pa klimo na full za pol ure :lol: )

Ne bom rekel da imajo Alfice slabe klime. Vsekakor so bile, vse kar sem jih imel dovolj zmogljive za moje potrebe.
Nebom pa sedaj pisal kakšne je bila v mojem prejšnjem korejcu. :(
Se strinjam, da je treba najprej navodila prebrat (ki jih nimam :evil: ), ker potem je lažje ugotavljat ali svar deluje pravilno al ne.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

androh napisal/-a:

evo ti link : vsedi se v golfa,astro,ranaulta in probaj potem pa v 147 iste barve in iste temperature in probaj, pa veselo neumno surfanje !
Uroš
androh
Alfa Member
Alfa Member

Se mi je zdelo, da ne boš dojel. Tale del mi razloži:

...saj je avto delan za kraje kjer je zelo vroče (jug Italije)....
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

androh napisal/-a:Se mi je zdelo, da ne boš dojel. Tale del mi razloži:

...saj je avto delan za kraje kjer je zelo vroče (jug Italije)....
nič ti ne mislim razlagat pelji se pa probaj pol si pa sam razlagaj , jaz sem prepričan, ti pa se prepričaj ali pa tudi ne, meni se .... !
Uroš
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Je težko priznat, da si bedarijo napisal? :mrgreen:
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Mislim,da vam je Teo vse lepo razložil.166-ka ima sigurno odlično klima napravo in kadar vstopiš v pregret avto in ga hočeš najhitreje ohladit,moraš nastavit na ročno.Je pa tu vprašanje,koliko je to zdravo.Avto se res hitro ohladi,tisto o minuti oz.1-2km je sicer lovska,zato tistemu predlagam naj čez 2km klimo ustavi in zmeri notranjo temperaturo,garantiram da bo še vedno nad 30,če je avto stal na soncu in vsi izpostavljeni deli notranjosti delujejo kot radiatorji,torej notranjost ogrevajo.Kar pa se tiče Uroševe izjave,ne vem,če je to res ampak sam najbolje pozna svoj avto
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

opankar napisal/-a:Je težko priznat, da si bedarijo napisal? :mrgreen:
ja !!! priznam posipljem se s pepelom in grem čez žerjavico itd...

Vsekakor pa oba ki sta se obesila na moj stavek še enkrat preberita mail od Teota ali pa od AR164TB, če pa še vama vedno ni jasno pa sprobajta na svoji koži :smokin: - konec.
Uroš
Odgovori
  • Informacija