Koliko bi odšteli za AR164TB

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za tak gnar dobiš že A8 4.2, isti letnik, z usnjem, ročne klime niso vgrajevali... Registracija je 30k višja, avto je pa 3 range višje. Pa s tem ne mislim na izgled...

Skrajšano: Vsaka stvar je vredna toliko, za kolikor jo lahko prodaš.

Mislim pa, da bi bilo dobro da, avto za teh nekaj let, ko ga boš prodajal, dobro konzerviraš. :mrgreen:
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Za moje pojme je cena pretirana. Kakorkoli že, za cca 200.000 SIT več se da dobiti 166. Seveda me boste spet napadli, kakšna je tista 166 in da tale 164 je pa res super in krasna - ampak zakaj je potem nihče ne kupi?? Dejansko se strinjam z Rapbitom - cena je nekje med tvojim "minimalcem" oz. mejo, pod katero je ne daš, in pa ceno, ki jo imaš na avto.net (za katero jo po mojem mnenju ne boš prodal nikdar).
Moraš vedeti, da bo ta avto verjetno mikal nekega študentka (kot sem tudi sam), ki bi imel lep avto z veliko opreme, ki povrh vsega še ponuja ogromno prostora in performansa. Ampak, taisti interesent doživi blag srčni zastoj, ko si preračuna, koliko znesejo stroški le vožnje tega vozila letno (registracija+gorivo). Tisti, ki pa bi si finančno lahko privoščil vožnjo tega vozila, pa ima tudi "osnovna sredstva" dovolj visoka vsaj za kako 166...

Aja, še direkten odgovor: ob cca 20% višjem OD, kot ga prejemam trenutno, bi ti dal za avto največ 400.000 SIT, ta moment pa si jo kljub veliki želji ne morem privoščiti. Upam, da ni žaljivo, v končni fazi je le odgovor na tvoje vprašanje. AR 164 sicer me mika in si jo bom verjetno v kratkem res prilastil - samo z registracijo se bo treba malo "znajti"... :wink:

Pa veliko sreče pri prodaji!
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

.....in tragičen zaključek je, da lahko staro, pa čeprav kot novo, Alfo prodaš za podoben denar, kot se prodajajo take, ki so tik pred tem, da grejo na odpad. Osebno jo raje parkiram za hišo. ::():

Tukaj je tudi eden od odgovorov na temo prodaje novih Alf!
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej je reku, da ga zanimajo samo konkretni odgovori od resnih kupcev. Za cistega ljubitelja cena ne bo previsoka, ampak vprasanje ce se bo kaksen tak najdu :mrgreen:
Osebno sem pred menjavo avta, glede na cenovni rang bi si ga lahko privoscil, ampak tak kakor sem, na kaj takega sploh pomislu ne bi. Glavni razlogi kot so poraba, vzdrzevanje, registracija, velikost, izgled... Ce je res vredna tolk kot pravis jo bos prodal. Drugac pac ne.

LP
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

guma napisal/-a:.....in tragičen zaključek je, da lahko staro, pa čeprav kot novo, Alfo prodaš za podoben denar, kot se prodajajo take, ki so tik pred tem, da grejo na odpad. Osebno jo raje parkiram za hišo. ::():

Tukaj je tudi eden od odgovorov na temo prodaje novih Alf!
Se strinjam, ampak trenda politike cen rabljenih Alf ne bo spremenil AR164TB s ceno, nastavljeno na milijon SIT. Trgu se prilagaja posameznik in ne obratno - je pa res, da trg kreiramo sami. Ampak časi, ko bo rabljena Alfa Romeo cenjena, kot si to zasluži (in predvsem tista, ki si to zasluži), so žal še daleč. Lep primer je Damijanova widebody, ki jo je prodajal kar lep čas. Kupil jo je Alan, ki je vedel kaj je hotel, ki mu letnik, kilometri in podobne zadeve niso omejitev, če je zgodovina vozila znana. Ampak takšnih ljudi je bore malo - še posebej, ko gre za 164 Turbo, poleg tega pa je bila Damijanova cena vseeno bolj "tržna", kot je to Dragotova.

Ne razumite me narobe, podpiram višje nastavljene cene za lepše in bolje ohranjene Alfe - tudi sam rad odštejem več denarja za boljši avto, kot da me potem tedensko pušča na cesti. Vendar pa je treba imeti kanček "občutka" za nastavljanje cene. Alfa, o kateri se pogovarjamo, je več kot 100% dražja od najdražje 164ke na avto.net!!! Če ima človek časa za prodajo na pretek - ga podpiram. Če se hoče avta znebiti - na ta način žal nikdar!
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

http://www.alfisti.hr/forum/viewtopic.php?t=3058

Enak avto kot moj,s precej manj opreme,ampak kot nov,cena baje čez tri milijone.Ampak prosim ne komentirajte te cene v tej temi,hočem samo pokazati kakšne Alfe obstajajo in da tako Alfo ne moreš vreči v isti koš z Alfami za 1000 - 2000 EUR.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak

Torej nič novega ,nič konkretnega.Kar nekaj se vas je javilo,z različnimi mnenji.Pričakoval sem vseeno ,da bo kdo malo bolj odločen da bi prišel do odličnega avta,saj cena ni zabetonirana,moral pa sem narediti razliko med mojo in ostalimi na A-netu.Če bi malo bolj nazorno čitali oglase bi lahko videli,da je razlika v ceni med vsemi v bistvu majhna,tu mislim na 100-200.000 SIT.Nobeden ne daje zraven dva kompleta novih gum na platiščih,če pa bi pri mojem vulkanizerju vzel stare letne Michelinke,ki so bile še dobre bi lahko postavil ceno na cca 600.000 SIT.In če bi ven vzel še Blaupunkt radio z CD changerjem za 10 cd-jev bi lahko postavil ceno že na 500.000 SIT.In tu že ne bi bil najdražji,ostali pa malo cenejši.S tem da bi pri meni kupec dobil vse račune od 1994-2005,dobil bi brezhiben avto,avto ki lahko pije tudi samo 8l,lahko pa gre tudi 240km/h in ne pije olja.Vzdrževanje je poceni,zavarovanje s 50% bonusom je 130.000 SIT.
In še malo komentarjev:

Dejan031 - bravo
Veloce - tako, tako, tebi za ta denar prodam gume
Cuore Sportivo - kupi obe
Crnogorac - to,bravo
Dancekbanancek - dobro
Damijan - v redu, samo kupil si pa Volvo
Axa - bravo
Rapbit - dobro si napisal ,sem vse razumel
Sleby - bravo
Bass - bravo,dobiš poseben popust
Miha V6 - no comment
Italjan - privoščim ti Audi A8,ki je tri range višje
GTA lover - tudi tebi prodam gume in ker si študent še akustiko
Jonas - lepo si napisal,tebe pa vabim na ogled in na pivo k Ježu

In zmagovalec je : Guma - se 1000% strinjam

Sicer pa vse vabim na ogled avta in na pivo.
tel. 041 661 609 Drago
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AR164TB napisal/-a:če pa bi pri mojem vulkanizerju vzel stare letne Michelinke,ki so bile še dobre bi lahko postavil ceno na cca 600.000 SIT.In če bi ven vzel še Blaupunkt radio z CD changerjem za 10 cd-jev bi lahko postavil ceno že na 500.000 SIT.In tu že ne bi bil najdražji,ostali pa malo cenejši.
No, pa napiši tako oglas! Saj folk tega ne ve. Ker sem takorekoč prepričan, da bi ta avto prodal brez radia z vekslerjem in z le enim setom še dobrih gum za 500kSIT - kar praviš, da ti zadošča.

PS: Gum ne rabim, akustika...Hm, mi Blaupunkt ne diši. Napisal sem ti, naj ne bo zamere, da ti pač odgovarjam na tvoje direktno vprašanje z direktnim odgovorom...Nisem iskal predračuna za gume pa feršterkerijo, sploh ne zapakiranga v zajebancijo. In v končni fazi ti ponujam le 100kSIT manj, kot si naračunal sam!
stieber
Alfa Member
Alfa Member

Jonas napisal/-a:Sej je reku, da ga zanimajo samo konkretni odgovori od resnih kupcev. Za cistega ljubitelja cena ne bo previsoka, ampak vprasanje ce se bo kaksen tak najdu :mrgreen:
Osebno sem pred menjavo avta, glede na cenovni rang bi si ga lahko privoscil, ampak tak kakor sem, na kaj takega sploh pomislu ne bi. Glavni razlogi kot so poraba, vzdrzevanje, registracija, velikost, izgled... Ce je res vredna tolk kot pravis jo bos prodal. Drugac pac ne.

LP
Potem pa ne vem, zakaj ni dal navadnega oglasa. Za navedeno ceno pa mislim, da avta ne bo prodal. 300k, pravim jaz. Sicer bo šel pa spet bencin gor in cene močnih avtov dol. :?
Slika
stieber
Alfa Member
Alfa Member

AR164TB napisal/-a:http://www.alfisti.hr/forum/viewtopic.php?t=3058

Enak avto kot moj,s precej manj opreme,ampak kot nov,cena baje čez tri milijone.Ampak prosim ne komentirajte te cene v tej temi,hočem samo pokazati kakšne Alfe obstajajo in da tako Alfo ne moreš vreči v isti koš z Alfami za 1000 - 2000 EUR.
na autoscoutu so 164 q4 cenejše
Slika
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

če se ti ne mudi prodati jo raje obdrži. vsake toliko časa pa jo pelji na sprehod :)

če se ti ne gre za denar jo prodaj po nižji ceni (ljubitelju).

če se ti gre za denar, jo boš prodajal zelo zelo dolgo časa (to ni honda da bi imela vsako leto višjo ceno #-o )

na tvoj komentar: kupi obe :lol:
ne rabim nobene :P :)

študenti nimamo denarja :mrgreen:
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak

Če bi malo bolj nazorno čitali oglase bi lahko videli,da je razlika v ceni med vsemi v bistvu majhna,tu mislim na 100-200.000 SIT
Oglas je gor že 10 mesecev,če že primerjate cene,primerjajte še vse kar piše,pa še na forumu ste imeli možnost zvedeti vse o avtu.Če bi prebirali moje poste bi vedeli tudi vse o interesentih in ponudbah.Bistvo vsega je ,da sem se še pred enim letom odločil,da avta ne bom prodajal,zato sem tudi kupil nove letne in zimske gume(zimske prvič v 11 letih,ker pozimi avto nikoli ni bil vožen).In da ne pozabim,kar sem tudi že omenil.Odkar avto prodajam in je odjavljen sem zamenjal še olje in filter
(25.000 SIT),cevko od serva (35.000 SIT),spomladi pa še akumulator(se je čez zimo spraznil,lahko bi ga napolnil,ker pa je bil star 3 leta sem kupil novega,spet samo zato,da morebitni kupec ne bi imel problemov).Ja pa še nosilec ogledala sem nesel k avtoličarju pobarvat.In zakaj vse to.Zato ker stojim za tem ,da je avto brezhiben in se lahko kadarkoli vsedeš vanj in zapelješ nekaj tisoč km stran,brez bojazni,da bi kaj odpovedalo.In avto je Alfa,prava Alfa,prečitajte si test v rubriki Testi.In zakaj prodajam tako dober avto.Ker sem kupil 166-ko,verjetno oz.sigurno sem se zaletel s tem dejanjem,odločil sem se v pol ure.In danes bi prodajal 166-ko,če bi mi začela kaj nagajati,ampak zaenkrat dela vse bp.
Pa še nekaj.Vsi ki me poznajo,vejo da mi ni za denar,ampak Alfo ,ki mi je zvesto služila 12 let ne morem prodati kot krš,si ni zaslužila.Razmišljal sem že celo tako daleč ,da bi jo napol podaril pravemu mlademu Alfistu,ki bi znal ceniti tak avto in bi mi garantiral ,da ga bo vozil nekaj let.Nikakor pa ne nekomu ,ki mi za tak avto kot je v oglasu ponuja 400.000 SIT.Zatorej vsi tisti,ki ste napisali da je avto s tem kar piše v oglasu vreden 400.000 SIT nikoli ne boste pravi Alfisti,ampak zgolj trenutni,prehodni lastniki Alf.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

ja seveda ker ima nekdo pač drugačno mnenje od tvojega ne more ali pa še bolje po tvojem ne sme biti alfist ampak samo in zgolj samo prehodni lastnik alfe romeo.imam že trtjo alfo pa se še vedno nimam za alfista.za alfista pa se nimam samo iz enega razloga ki se nanaša na definicijo izraza alfist.kdo pa je to.SEVEDA to je lahko samo oseba ki ima denar in lahko kupi novo alfo potem pa jo doma lepo hrani v garaži in pač uporablja čevjle, alternativne vire prevoza ali pa služben avto.ali se ne zdi vsa zadeva malo čudna da nekdo tako zvesto prodaja svojo alfo in to res tako zvesto da celo napiše provokativen post koliko se vam zdi vredna alfa 164....ne vem.če že odpre nekdo temo z takšnim naslovom potem je tudi lahko ali drugače mora biti pripravljen na takšne in drugačne komentarje ne PA DA CELO POTEM SAM KOMENTIRA ODGOVORE.TO JE ZAME ČISTO NAVADNA PROVOKACIJA.če se ti zdi ta tvoja alfa res tako odličen avto potem najbolje da jo podariš tehničnemu muzeju ker le tam bojo znali pravilno cenit edino lepo ohranjeno alfo.zame osebno je ta tvoja alfa 164 res vredna vsakega cekina, pa tudi miljona ker je avto res tipi topi, vsekakor pa to ne spremeni ničesar.so tudi drugi ljudje z različnimi mnenji.upam samo da bom tudi jst deležen kakšne pnevmatike ali pa akustike.V KOMENTARJU SEVEDA
salve
Uporabniški avatar
crnogorac
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: KRŠKO
Kontakt:

zdaj si pa slisal 164TB po eni strani ima prav ta titibl jaz se ne mislim umesavat tako ne drugace glavo je da so nam vsec alfe tako ali drugace
ce se pa vrnem na tvojo temo kot sem omenil ne prodajaj niti u snu se posebej ne kot si omenil nekemu mlademu alfistu se opravicujem na izrazu sam prevzeto naj si ta mladi alfist ce se smem izraziti kupi nekaj majnsega od modelov alf ne pa takoj na veliki model kot je 164 mislim da bi se se kdo strinjal z mano in se to tudi moznost da nekdo slucajno precita tvoj zadnji post in te se okrog prnese sam da mu jo prodas
poslus pregovor crnogorski ki me je oce naucu
pametan kupuje glupi prodaje sam to ne gre na tebe ¸164 TB to je pac pregovor in se da marsikaj naucit iz njega
slusaj ti mene kolega bre ni u snu ne prodaj

crnogorac-krško
153 3.0 QV
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak

Titibl,žal moram tudi tebi povedati,da slabo čitaš.Tema se ne imenuje "Koliko je avto vreden" ampak "Koliko bi odšteli zanj",torej iskal sem potencialne kupce,ki bi ga morda kupili za manjši znesek od moje cene.2x sem to napisal na začetku.In takega ni bilo nobenega,vsi so samo komentirali in ker so samo komentirali,sem komentiral tudi sam.
In druga napaka,vsaj jaz jo vidim,je beseda denar,ki jo mnogi vse preveč uporabljate,ko odgovarjate na moje teme.In ko omenim besedo Alfist,pol foruma skoči pokonci in mi začne govoriti o različnih mnenjih,o denarju...
Nek poznan rek se glasi nekako takole:nimam toliko denarja,da bi kupoval poceni stvari.

Če sem pa koga ponovno užalil,se pa opravičujem.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Odgovori
  • Informacija