Kam popravit?

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Delavnica veliko pove o človeku, kakšen je in kako dela. Če je vsa zanemarjena in razmetana, potem tudi pri popravljanju avta ni prov natančen.

Lp
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ptuj

S ključavnico imam enak problem! Petrovčič je rekel, da bi moral zamenjat čisto vse ključavnice vključno z obvolansko! Cena 40k sit!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Foggy napisal/-a:Delavnica veliko pove o človeku, kakšen je in kako dela. Če je vsa zanemarjena in razmetana, potem tudi pri popravljanju avta ni prov natančen.

Lp
Potem ima Toni vse razmetano? Al to na splosno govoris?

LP
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

geister, pomojem ti ni treba menjat vseh, samo če ne menjaš vseh, maš pol 2 ključa. jst sm mel pr škodi enga za vsa vrata (vključno s tankom), enga pa sam za vžigat - to ključavnco sm menjov, k je bla zjebana. je bla fora, k si lohk avto zaklenu tko, da si ključ pustu v volanu :mrgreen:
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

mike napisal/-a:geister, pomojem ti ni treba menjat vseh, samo če ne menjaš vseh, maš pol 2 ključa. jst sm mel pr škodi enga za vsa vrata (vključno s tankom), enga pa sam za vžigat - to ključavnco sm menjov, k je bla zjebana. je bla fora, k si lohk avto zaklenu tko, da si ključ pustu v volanu :mrgreen:
Genau ja, pol rabiš dva ključa, kar pa jaz ne bi rad imel!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kixs napisal/-a:
Foggy napisal/-a:Delavnica veliko pove o človeku, kakšen je in kako dela. Če je vsa zanemarjena in razmetana, potem tudi pri popravljanju avta ni prov natančen.

Lp
Potem ima Toni vse razmetano? Al to na splosno govoris?

LP
Na splošno govorim, ni na nikogar letelo. Tonija ne poznam, samo kakor ostali pravijo naj bi bil dober mehanik.

Lp
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kixs napisal/-a:Razmisljam, da bi jo k Toniju na Ig peljal. Pa ima on to uradni servis za alfe ali "samo" obvlada alfe? Ne bi rad peljal kaksnemu popoldancu, ki potem nima ne priklopa na racunalnik in kaksnega posebnega orodja za alfe oz. ne ve tocno kateri deli pripadajo posameznem letniku in modelu!

LP
pelji k toniju, ne bo ti zal. nima uradnega servisa, pac pa samo obvlada sraufanje alf. prej je delal pri (se mi zdi) kavcicu na izanski cesti, kjer imajo servis za lancie ter fiate, nekaj pa so imeli tudi alf. sedaj ima s.p. tako da lahko dobis tudi racun. in pa ja, ima tudi racunalnik.
se enkrat: ne bo ti zal!
Slika
MacMillan
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Iscem enega dobrega mehanika za alfe v MB ali okolici!

Obtaja sploh kaki na tem koncu?

(Petrovčič odpade)!!!
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

Turtle napisal/-a:za plastiko? ne rabš kleparja ampak tega možaka: 01 2572 665
OT:kaj pa dela še ta "plastic man"? a tud replicira plastične dele?
V8
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kixs napisal/-a:Ja, sem se oglasil pri tem "plastikarju" in pravi, da ni problema. Pa tudi cenovno je zelo v redu :D

Edino kar potrebujem zdaj vedet je, kako odmontirat desni plasticni prag? Ima kdo izkusnje s tem?

PS:
Za ceno motorcka prostega teka noben ne ve? Oz. ce je za nihanje obratov v prostem teku krivo lahko se kaj drugega (ne niha vedno!) ?

LP
a to ti je on reku da ti poštima, sam da morš ti plastični prag dol vzet?
SchORpiO
Alfa Junior
Alfa Junior

kje se pa nahaja ta serviser TONI
NASLOV PA OKOLICA, DA LAŽI NAJDEM

HVALA!!!
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

8AK napisal/-a:
Ne vem 100% sam delabaje vse kar se dela za avto plastiko...Men je majkjoči del praga kr sam naredu.... sicer grobo, morš pol nujno dat ornk brust, kitat, šrtihat...
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

Turtle napisal/-a:
8AK napisal/-a:
Ne vem 100% sam delabaje vse kar se dela za avto plastiko...Men je majkjoči del praga kr sam naredu.... sicer grobo, morš pol nujno dat ornk brust, kitat, šrtihat...
jst bi si dal naredit komplet tistih čepov za pritrdit meglenke, ker se jih nikjer ne dobi...
Slika
V8
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Kar se mojih problemov in izkusenj tice:

1. pri centralni se je samo snel nosilec (popravil vceraj - strosek 2K za delo 30 min - pir vkljucen v ceni)
2. desni plasticni prag (spoiler) mi je snel mehanik Toni, zravnal potem tisti "plastik man" - dela 10 min. Strosek 2K za delo (pir vstet v ceno). Prag sem nato sam pobrusil in posprajal. Nazaj ga je montiral spet Toni. (cena 2K)
3. praske na odbijacu sem samo spoliral - se vedno se vidi, vendar ni tako motece.
4. Toni pravi, da dokler niha samo obcasno, se ne placa nic rihtat.

Z odnosom sem bil povsod zadovoljen. Avtoelektricar, ki mi je rihtal centralno, mi je omenil, da edino alfe nerad popravlja. S Tonijem sem zadovoljen, edino uvoz v garazo ima tako strm, da mora podstavit deske, ker drugace nasede - prenizek avto :P .

PS:
Do zdaj mi je se vsak mehanik, ko sem vprasal, kako je s sklopko rekel, da je ze na koncu?!? Ne glede na to kateri avto sem imel / imam.
Mi lahko kdo razlozi od kod njim to?!? Pa nobena ni spodrsvala ali kaj podobnega in s prejsnjim avtom sem naredil se 60Kkm, pa nobenega problema?!

LP
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Bjorn napisal/-a:
kixs napisal/-a:Ja, sem se oglasil pri tem "plastikarju" in pravi, da ni problema. Pa tudi cenovno je zelo v redu :D

Edino kar potrebujem zdaj vedet je, kako odmontirat desni plasticni prag? Ima kdo izkusnje s tem?

PS:
Za ceno motorcka prostega teka noben ne ve? Oz. ce je za nihanje obratov v prostem teku krivo lahko se kaj drugega (ne niha vedno!) ?

LP
a to ti je on reku da ti poštima, sam da morš ti plastični prag dol vzet?
Ja, ti mu moras prinest samo del za popravit. On nic ne sraufa :)
Odgovori
  • Informacija