Zdej si že strokovnjak? En forum gor pa pišeš, ko da nič ne veš....-corleone- napisal/-a:predlagam ti 18" + chip na 130-140 KM..imel boš lep avto, boljše bo šel in manjša poraba...

Po domače, večja ko je felna, večja moč je potrebna, da os zarotira!Teo napisal/-a:przlend napisal/-a:Zakaj,če ostane sam premer gume enakTeo napisal/-a:19" na 147 ni pametna ideja, sploh pri 115 konjih, ker popolnoma ubiješ sposobnosti avtomobila, ki drugače niso slabe.
Bolj pametno je lepe 17" gor dat.
J = PI/32 * (D^4 - d^4) * b * RO
Vstrajnostni moment po domače. Enako kot velja pri lineranem gibanju F=ma, velja tudi pri vrtenju, s tem, da se tukaj učinek potencira in ne raste linearno z večanjem mase lai pospeška.![]()
V praksi to pomeni, da je razlika med 17 in 19 col mnogo večj akot razlika med 15 in 17 col.

Ni problema zaModena napisal/-a:Spasky, ko boš dal zimske gor, napiš. Pa se dobimo pa bomo probal![]()
Glede teže je pa przled neki postov nazaj napisu, razlike so minimalne in ja te k jih mam zdej gor so tm,tm z original 16.
Pa z zimskimi ti bolj leti, ker so ožje a ne?
lp.

Ne razlika teže, razporeditev teže in s tem sprememba vstrajnostnega momenta kolesa vpliva na pospeške.Modena napisal/-a:Spasky, ko boš dal zimske gor, napiš. Pa se dobimo pa bomo probal![]()
Glede teže je pa przled neki postov nazaj napisu, razlike so minimalne in ja te k jih mam zdej gor so tm,tm z original 16.
Pa z zimskimi ti bolj leti, ker so ožje a ne?
lp.
przlend napisal/-a:Dons sem meril končno hitrost z GPSom,na istem odseku ceste in to najprej z 17,pol pa z 15!Razlika??? 2.5 km/h v korist 17![]()
Torej vaše teorije so v praksi ovržene

Jaz tudi ne verjamem. Ko sem jaz na Audiju zamenjal 17" za 18" se pozna na pospešku, pa ima avto dobrih 190 konjičevSpasky napisal/-a:@modena
Ne morm verjet, da maš iste pospeške zdaj z 18 colskimi kot prej z 16, razn če si mel 16-tke obtežene in 18-tke ultra lahke.![]()
Ne rečem da lega ni boljša (zdaj s 17) sam se pozna kakor pri pospeških kot tudi pri končni hitrosti(2.0).
Jst osebno komaj čakam, da bo zima in vržem gor 15...kaj bo spet letel![]()
Drugače se pa strinjam s Teom, mislim da bolj obširno ne bi mogel napisati.![]()
17tke bojo več kot dovolj.
lp
Spasky

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost