19 colna kolesa na 147ko

Izgled Alfic, povečanje moči
-corleone-
Alfa Junior
Alfa Junior

predlagam ti 18" + chip na 130-140 KM..imel boš lep avto, boljše bo šel in manjša poraba...
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

-corleone- napisal/-a:predlagam ti 18" + chip na 130-140 KM..imel boš lep avto, boljše bo šel in manjša poraba...
Zdej si že strokovnjak? En forum gor pa pišeš, ko da nič ne veš.... #-o

Chip na bencinarju k nima turbo je brezveze... Lah potrdim k sem mel dva tko sčipana....
-corleone-
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdej si že strokovnjak? En forum gor pa pišeš, ko da nič ne veš.... d'oh!

Chip na bencinarju k nima turbo je brezveze... Lah potrdim k sem mel dva tko sčipana....

ta ki je pisal za to alfo ima 147 JTD (115 KM)..kar pomeni da je dizel...to pa vem ker imam trenutno 156 JTD načipano...kolega ima chip tuning
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ptuj

Teo napisal/-a:
przlend napisal/-a:
Teo napisal/-a:19" na 147 ni pametna ideja, sploh pri 115 konjih, ker popolnoma ubiješ sposobnosti avtomobila, ki drugače niso slabe.

Bolj pametno je lepe 17" gor dat.
Zakaj,če ostane sam premer gume enak :doubt:

J = PI/32 * (D^4 - d^4) * b * RO

Vstrajnostni moment po domače. Enako kot velja pri lineranem gibanju F=ma, velja tudi pri vrtenju, s tem, da se tukaj učinek potencira in ne raste linearno z večanjem mase lai pospeška. :wink:

V praksi to pomeni, da je razlika med 17 in 19 col mnogo večj akot razlika med 15 in 17 col. :wink:
Po domače, večja ko je felna, večja moč je potrebna, da os zarotira!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

@modena
Ne morm verjet, da maš iste pospeške zdaj z 18 colskimi kot prej z 16, razn če si mel 16-tke obtežene in 18-tke ultra lahke. :mrgreen:
Ne rečem da lega ni boljša (zdaj s 17) sam se pozna kakor pri pospeških kot tudi pri končni hitrosti(2.0).
Jst osebno komaj čakam, da bo zima in vržem gor 15...kaj bo spet letel :steering:

Drugače se pa strinjam s Teom, mislim da bolj obširno ne bi mogel napisati. =D>

17tke bojo več kot dovolj.

lp

Spasky
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
Modena
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lj

Spasky, ko boš dal zimske gor, napiš. Pa se dobimo pa bomo probal :steering:

Glede teže je pa przled neki postov nazaj napisu, razlike so minimalne in ja te k jih mam zdej gor so tm,tm z original 16.
Pa z zimskimi ti bolj leti, ker so ožje a ne?

lp.
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist

Modena napisal/-a:Spasky, ko boš dal zimske gor, napiš. Pa se dobimo pa bomo probal :steering:

Glede teže je pa przled neki postov nazaj napisu, razlike so minimalne in ja te k jih mam zdej gor so tm,tm z original 16.

lp.
Ni problema za :steering:
V mojem primeru 205 na 215 ni velika razlika, tko da širina ne vpliva toliko kot vpliva teža feltn.

lp

Spasky
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
Modena
Alfa Member
Alfa Member

Ja sam ti maš železne feltne za zimake, al maš alu ?
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Dons sem meril končno hitrost z GPSom,na istem odseku ceste in to najprej z 17,pol pa z 15!Razlika??? 2.5 km/h v korist 17 :wink:
Torej vaše teorije so v praksi ovržene :steering:
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Modena napisal/-a:Spasky, ko boš dal zimske gor, napiš. Pa se dobimo pa bomo probal :steering:

lp.
Ne razlika teže, razporeditev teže in s tem sprememba vstrajnostnega momenta kolesa vpliva na pospeške.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist

Modena napisal/-a:Ja sam ti maš železne feltne za zimake, al maš alu ?
Original alu 15.

lp

Spasky
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist

przlend napisal/-a:Dons sem meril končno hitrost z GPSom,na istem odseku ceste in to najprej z 17,pol pa z 15!Razlika??? 2.5 km/h v korist 17 :wink:
Torej vaše teorije so v praksi ovržene :steering:

oprosti,premalo podatkov tko da tole mi tako neresnično zveni;odsek itak ni bistven, jst prpeljem zdej čez določene ovinke veliko hitreje,ker ga posledično bolj tiščim, če je bil tvoj odsek ravnina, je skor neverjetno, razen če je bilo navzdol (ker je spet teža vplivala, :lol: :mrgreen: ) koliko dolgo potrebuješ do končne z 15 colskimi in 17? Ne rečem da ne pridem z 17 do končne, problem je v pospeševanju,...
Al so moje OZ-jke tako težke al pa vsi mau preveč nakladate.

lp

Spasky
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
ABS
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Grosuplje

Spasky napisal/-a:@modena
Ne morm verjet, da maš iste pospeške zdaj z 18 colskimi kot prej z 16, razn če si mel 16-tke obtežene in 18-tke ultra lahke. :mrgreen:
Ne rečem da lega ni boljša (zdaj s 17) sam se pozna kakor pri pospeških kot tudi pri končni hitrosti(2.0).
Jst osebno komaj čakam, da bo zima in vržem gor 15...kaj bo spet letel :steering:

Drugače se pa strinjam s Teom, mislim da bolj obširno ne bi mogel napisati. =D>

17tke bojo več kot dovolj.

lp

Spasky
Jaz tudi ne verjamem. Ko sem jaz na Audiju zamenjal 17" za 18" se pozna na pospešku, pa ima avto dobrih 190 konjičev
AR 164 3.0Q l.92 NIČ VEČ :(, Audi A6 2.8 l.98, MB C 280 l.93

Slika
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Men se bol na prožnosti pozna, pa pri končni. Če pa štartam na polno iz nule pa je pospešek do 100 praktično isti. Men je že žal, da sem 16 gor dal (uničena zadnja ležaja, večja poraba, slabša prožnost, manj udobja), ne predstavljam si kako bi zgledala vožnja z 18 ali 19 col (po moje bi končnike, roke, ležaje pa stabilizatorje mogu kar na zalogi met, pa še po avtu te premetava kot kocko ledu v kozarcu, o udobju naših cest pa raje ne bi). Saj smo praktično prisiljeni v platišča manjših dimenzij, ker te na vsakem ovinku čaka presenečenje, v smislu udarnih jam, stalnega prekopavanja in nemarno narejenih zaključkov cest. 19 col je po moje uporabno samo za kak styling shod pa za v garažo. Aja, da ne pozabim, preden greste v nakup prevelikih platišč, malo poglejte cene kolesnih ležajev za vaš avto. Če ima vaš avto abs vas zna uničen ležaj stati tudi do krepkih 30 tisočakov, kar je že cena enega spodobnega platišča.
Uporabniški avatar
Modena
Alfa Member
Alfa Member

Ja če je dnar za 19 pa pol za gume gor dat, unih 30,40,50.000 za ležaj al pa kej druzga tud ne bi smel bit problem. Če daš pa vse kar maš za feltne pol pa itak no coment.

Drugač pa v tej temi ne bomo pomoje pršli do konca ker ma vsak svoj prav in noben ne bo popustu... bi mogl na top gear testirat pa bi blo.

Lp.
Odgovori
  • Informacija