izkušnje z zavarovalnicami

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
nov pa zakurjen
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo!

Kar zgodilo se je... in naša lepotica je imela razbit nos. Škode je bilo za cca 360000 sit. No pa se že sveti... Zavarovalnica bo denar vrnila, zanima pa me nekaj: Pod kakšnimi pogoji in kako, je možno dobiti odškodnino za manjvrednost? (gre za zavarovalnico Triglav).

Če mi lahko kaj svetujete, se vam za odgovor že v naprej zahvaljujem.
Fantje! Če bi to vedu, bi pa prej Alfo nabavu!
andrejk
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Če s tem hočeš povedati, da si ocenjeno materialno škodo že prejel (360000), potem je to to. Posebne odškodnine za manjvrednost pri kasku (ker je bil avto popravljen) ne boš dobil, ker se smatra, da je avto zdaj v enakem stanju kot pred nesrečo.
Zadnjič spremenil andrejk, dne Sr Okt 11, 2006 7:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
big foot
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Je pa tudi tko, da te bodo zavarovalnice nategnile ce hoces ali noces! :evil:
Uporabniški avatar
igi
Alfist
Alfist
Vozilo: Brera, bencin, ni več.
sedaj Giulietta 1.4 MA
po novem Giulietta 1.8 tbi Veloce

zahtevek za manjvrednost vozila lahko vložiš tudi po popravilu vozila.

tvoje vozilo ne sme biti starejše od 2 let in povzročitelj mora biti drugi (AO škoda) iz kasko zavarovanja nisi upravičen do manjvrednosti vozila.
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

Točno tako kot je izi rekel. Samo se mi zdi d aje staros 3 leta. Najbolje pa je poklicati zavaarovalnico in vprašati.

Bejba je dobila odškodnino 24.ooo sit. Škode na avtu pa je blo okol 200.000.

So mi rekli na zav. triglav, da je višina nadomstila 10% od škode ki je bila povzročena, oz. od višine računa ki ste ga dobili za popraivlo avta.
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

kokr sm jst imei izkušne s tem, ti ocenijo vrednost avta, recimo če je tak letnik avta vreden en miljon, pol pogledajo kolk je blo rabitga in ti glede na vrednost avta izplačajo za razbiti deu

popravte me če se motim.

lp
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vse bodo naredili, da ne bo treba keširat, tudi če morajo. Zavarovalnice pač.
Srečno.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Alfač
Alfa Member
Alfa Member

Nekaj se da dobiti na račun manjvrednosti vozila,vendar jih boš moral terjati,kajti sami se ne bodo zganili,če boš ti tiho. :doubt:
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

huh.. jst mam same slabe izkusnje z zavarovalnicami :D povsod je en sam NATEG!!
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

ja pa manjvrednost se dobi samo če se je popravljalo, če so del menjali (naprimer odbijač) ni šanse.
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Uporabniški avatar
djsly
Alfist
Alfist
Kraj: Lublana

mikkaa145 napisal/-a:ja pa manjvrednost se dobi samo če se je popravljalo, če so del menjali (naprimer odbijač) ni šanse.
NI RES! Vsaj pr meni ni blo tko.

Na uradnem Peugeot servisu se je delalo popravilo. In sice menjava luči, menjava letvic, menjava odbijača in še barvanje po vrhu vsega.

Na izstavljen račun (tudi z a menjane dele!) so dali celo več kot 10% vrednosti tega računa kot odškodnino za manjvrednost avtomobila.

Seveda sva se s punco pritožila takoj nad tako malim zneskom (25.ooo sit!) pa so rekli take it or leave it.

Je pa res da sami od sebe ne dajo NIČ. Moraš jim prou ti pisat (CELO nOBENEGA OBRAZCA NIMAJO ZA TO!!) da zahtevaš odškodnino za manjvrednost vozila.

So pa hitri z idgovori, midva sva dobila keš nakazan v 14 dneh od prve poslane zahteve.

lp djsly.
Panter
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Kranj
Kontakt:

djsly a velja pa samo za avte stare 3 ali manj let? Oz. si imel ti avto znostraj te omejitve?
nov pa zakurjen
Alfa Junior
Alfa Junior

živjo!

Hvala za pomoč in odgovore... je že prov, da se o tem govori, ker nobena zavarovalnica nič ne ponuja...

to o manjvrednosti sem itak izvedel od brata...

medtem sem že zatežil zavarovalnici, in tip mi je razložil, da je pomembno da je avto mlajši od treh let... to je bilo dovolj, da sem zvisel...

je bil pa dečko na triglavu tok prijazen, seveda šele ko sem mu manjvrednost omenil, da mi je sam narekoval kaj naj napišem, in sem pisal... obrazca seveda nimajo...

upam da bo kdo na podlagi tele razprave potegnil kakšnega jurja, da bo lahko dal za pivo, če ne že nam, pa komu drugemu...

uživajte v vaših lepoticah!!!
Fantje! Če bi to vedu, bi pa prej Alfo nabavu!
Odgovori
  • Informacija