poškodovano vzvratno ogledalo 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
nov pa zakurjen
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo!

Nekdo mi je kar lepo obdelal levi ¨špegu¨. Za silo še vedno stoji v svojem položaju, samo je vse ¨cigu-migu¨ in je najbrž neki zlomljeno in seveda to ni to. Ali kaj veste, če se da dobit in zamenjat semo ta delček (špegla še nisem razdiral) ali je potrebno zamenjat celega. Napišite če ima kdo s tem kaj izkušenj. Tudi kaj o cenah me seveda zanima.

Uživajte!
Fantje! Če bi to vedu, bi pa prej Alfo nabavu!
Uporabniški avatar
Modena
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lj

Probi poiskat kšno 156 k se po delih prodaja pa kr celega kup,bo pomoje najcenejš.Pol se pa doma mal poigraš,štrom je pa najverjetneje itak na konektorček prkloplen.
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Mah, jaz sem tudi že doktoriral s temi špegli. Notri imajo nosilce iz neke čudne litine, ki se rada zlomi. Če je nosilec počen potem moraš menjati celo ogledalo, zveš pa edino tako, da ga podreš. Zgornji pokrov je privijačen z tremi vijaki pod ogledalom. Še najlažje ga podreš če ga snameš iz avta, kar je pa težko, brez da bi polomil štiftov od plastike, ki prekrivajo glavni vijak notri v kabini. Če na notranji strani vrat porineš taaanek izvijač med plastiko in tesnilom (na širokem delu) in vlečeš plastiko proti sebi (naravnost) ti mogoče še uspe. Jaz sem polomil na obeh strani po en štift, ki sem ga zalepil in je zdaj OK. Ah, še to. Ogledalo (steklo) iz ohišja ti najlažje snamejo na servisu, ker imajo neko hecno pripravo in ga samo ven potegne, drugače ga lahko hitro zlomiš.

V končni fazi pa če zamenjaš celo ogledalo, te stane ponaredek cca. 16.000 sit (modro zatemnjen, ogrevan, električno pomičen), imajo ga pa v Motomatu. Se pa zna zgodit, da ne sede najlepše na luknje. #-o
Slika
nov pa zakurjen
Alfa Junior
Alfa Junior

živjo!

fantje ful hvala za trud...

ogledalo je kr neki časa funkcioniralo na izolir traku :))), tako da se je prej zgodil en karambolček, alfa je pristala pri mojstru in ta se je malce poigral z ogledalcem, tako da je sedaj ok... naredil mi je pa kot all inclusive, ker sem moral malo dalj čas čakati da je bla alfica fertik..

do daljnega ogledalo dela

še enkrat hvala
Fantje! Če bi to vedu, bi pa prej Alfo nabavu!
Odgovori
  • Informacija