2.0 ts pije olje

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

vepar
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: nov mest

zanima me kaj naj menjam...

avto ima 110k kilometrov in požre cca 7-8dl olja na 1000km

ali bi drugo olje rešilo problem? (sedaj nimam pojma katero je noter,ker sem naredil z avtom 4000km)

ali variator vpliva na porabo olja? (ko vžgem avto za cca 3sek ropota kot dizel)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

poglej ce ti kje na pusca olje. variator pa nebi smel vplivat na porabo olja. mozno je tudi da imas zelo obrabljene batne obrocke.
vepar
Alfa Member
Alfa Member

ne pušča nikjer.

obrabljeni batni obročki :roll: pri 110k km?
servisna je potrjena ....
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Kdaj pa je bil zadnji servis delan?

Kakorkoli zamenjaj olje(čimprej), pa notri vlij kaj kvalitetnega...tale poraba olja je prevelika.

Pa še informativno koliko okvirno stane material.

Mene je za zadni servis par dni nazaj prišlo:

Original oljni filter 1.432 SIT
Original zračni filter 1.467 SIT
Olje Valvoline VR1 Racing 5W-50 okoli 2.500 SIT/L (mi je uspelo dobiti malo skonto, drugače je tudi do 3.300SIT/L #-o
145 QV,33,145,147,159 TI
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To da je servisna knjiga potrjena ni nobena garancija za dobro delovanje avtomobila. Vse je odvisno kako je bil avto vožen, če se je mrzlega tišalo ni to nič čudnega.
Uporabniški avatar
Alfač
Alfa Member
Alfa Member

Tisti ropot pri mrzlem motorju so najbrž dročniki.Če te moti jih daj zamenjati,drugače pa ni problema;glede porabe olja pa bi bilo dobro najprej olje zamenjati,pa potem preveriti porabo.
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

vepar napisal/-a:zanima me kaj naj menjam...

avto ima 110k kilometrov in požre cca 7-8dl olja na 1000km

ali bi drugo olje rešilo problem? (sedaj nimam pojma katero je noter,ker sem naredil z avtom 4000km)

ali variator vpliva na porabo olja? (ko vžgem avto za cca 3sek ropota kot dizel)
Ta poraba je nenormalna, ki ga menjava olja (IMO) ne bo spremenila. Meni ga porabi toliko na 5000km, pa jo vozim dinamično.
Kot je nekdo že napisal, ti ropotajo dročniki, zaradi pomanjkanja olja.
Mimogrede katero olje pa daješ notri? edit: nism opazil da imaš z avtom prevoženih šele 4000km :oops:

lp

Spasky
Zadnjič spremenil Spasky, dne Pe Nov 03, 2006 6:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Napisal je da mu ropota variator, kje ste dobili dročnike....
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

Foggy napisal/-a:Napisal je da mu ropota variator, kje ste dobili dročnike....
Ob taki porabi olja se mu gvišn oglašajo dročniki.
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

Sej tud variator grdo zapoje ko se ni olja v njem :doubt:
Drocniki nimajo kej ropotat, razen ce so znucani, pol pa itak skoz pojejo:lol:

A ti kej plavo kadi iz izpuha? Je v hladilni tekocini kaksna zadeva podobna majonezi? Ma avto bolj malo moci? Karkoli nenavadnega?
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

vepar napisal/-a:ne pušča nikjer.

obrabljeni batni obročki :roll: pri 110k km?
servisna je potrjena ....
to ni pravilo. ce avto priganjas mrzel v visoke vrtljaje je obraba materiala neprimerno vecja. poleg batnih obrockov kot je rekel colibry, so med to vsteti se lezaji (ojnicni in gredni, pa tudi na odmicnih), tefloni nenazanjde celo ventili in sama odmicna gred ...

lahko ti povem da meni moja alfica z enakim motorjem (32301) ni spila v 8k km niti deciliter. olje je pa 5W-40
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
vepar
Alfa Member
Alfa Member

servis bom naredil drugi teden- je že zmenjeno.

plavo nič ne kadi - edino malenkost je nastavek na izpuhu črn... hladilna tekočina je normalna. dročniki se ne oglašajo- ropota edino variator ob vžigu. ko avto 1min laufa je mašina čisto tiha.

če dam olje 5w 40 notri bo vredu al mora biti 10w40? ker če je olje redkejše ga bo še bolj pilo... ali ne?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

pa da se poducimo nekatere ob ropotanju drocnikou... drocniki ne ropotajo vedno od pomankanju olja. recimo zna se zgodit da pri uporabi selenia racing ki je dost redko olje da se ob mrzlem motorju slisijo drocniki ko se hidravlicno nastavljajo...

to da pije olje mors pogledat v sam motor da vids kaj se dogaja. men porab olja na 10.000km 1 deci :D pa ji kr dobr pucam kanale :D:D
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

colibry napisal/-a:pa da se poducimo nekatere ob ropotanju drocnikou... drocniki ne ropotajo vedno od pomankanju olja. recimo zna se zgodit da pri uporabi selenia racing ki je dost redko olje da se ob mrzlem motorju slisijo drocniki ko se hidravlicno nastavljajo...
Da podučimo nekatere, Selenia Racing je dost "gosto" olje(ima visoko viskoznost) in problem pri hidravlično nastavljivih dročnikih, ni "preredko" olje ampak "pregosto", saj pozneje napolni dročnike, če sploh jih in zato ropotajo...

P.S. Višja kot je gradacija višja je viskoznost olja, kar pomeni da težje teče. Olje z gradacijo je 10W-60 "gostejše" od olja z gradacijo 5W-40.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

vidm da maš 166 2.0 TS. Znanec ima tudi tako kot ti, mislm da je 2001 letnik pa mu porabi cca 1L na 1000km. Pa je klical na servis pa gledal v knjižico, pa tm piše da naj bi bla to normalna poraba. Dal je tud notr ene par vrst olja, pa ni blo nikol boljše....
jst mam pa ubistvu enako mašino sam da v 156, pa porabe skoraj da ni :) če je v zadnje 6000km porabla cca 2-3 dc
\°/
Odgovori
  • Informacija