Nakup rabljene: AR 156 ... 1.9 ali 2.4 JTD

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Bela dimna zavesa najverjetneje pomeni prebito tesnilo glave. Kar nekaj dela spada zraven, ce se ni bil opravljen veliki servis je smotrno, da se to storis zraven.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MarburgAnDerDrau

Pozdravljen na forumu! :wave:

Ali je ta tvoja Alfa rdeča,letnik 98,brez klime?
mummy1
Alfa Junior
Alfa Junior

ker sem nov na forumu bi lepo prosil za nekaj pomoci.
namrec kupujem alfo 156 1.8 l.98 in me zanima na kaj je treba posebno paziti pri nakupu in kako te alfe lavfajo kaj crkuje in kaksno porabo imajo ti avti po mestu in pa na dolge razdalje,kajti sedaj vozim mondeota tdci.l.02.najvec me zanima kako je kaj s servisi in pa kako kaj je z oljem v masini
joo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Prevalje

Sam točno tako alfo (sicer l.99), prvi lastnik oče, drugi jaz :). Do sedaj še ni blo potrebno dolit olja. Stroški vzdrževanja so nekje 30k sit na servis. In pa velik servis, ki pa je kar velik zalogaj (cirka 200k sit, jermeni,svečke). V zgodovini avta smo do sedaj zamanjali eno lambda sondo in en senzor za pozicijo odmične gredi. Vse ostalo je še ''tovarniško''. Avto ima prevoženih 128k km. Glede porabe na dolge ture (umirjena vožnja) je lahko tudi okrog 7.5l/100km. Mestna vožnja jo požene do nekje 9l/100km.

Moje mnenje: Super avto, po zelo ugodni ceni glede na konkurecno.
mummy1
Alfa Junior
Alfa Junior

nevem ali je avto zmozen vsak dan prevoziti 100km v sluzbo in nazaj zato sem v dvomih glede nakupa.avto mi je super vsec samo kot malo vidim na forumu imajo nekateri kar velike probleme z 156.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

mummy1 napisal/-a:nevem ali je avto zmozen vsak dan prevoziti 100km v sluzbo in nazaj zato sem v dvomih glede nakupa.avto mi je super vsec samo kot malo vidim na forumu imajo nekateri kar velike probleme z 156.
Logično je, da boš na forumu našel večinoma le težave, ljudje se obrnejo na forum, ko potrebujejo rešitev neke okvare ali problema, ko pa jim avto dela se z njim peljejo in tega pač ne reklamirajo.

Na forumu so tudi pogostejši lastniki dizlov, kot bencinarjev, nekatere okvare so tako specifične za JTD motorje in se pri tebi ne bodo pokazale.

Kar moraš pri 156 pazit, so roke in ostali kosi podvozja, če je le možno ob nakupu pelji avto preverit k mehaniku, ki naj preveri zračnost podvozja. Kot pri ostalih rad crkne LMM (merilec pretoka zraka) in lambda sonda. To pa je tudi večinoma vse akr se tiče pogostih okvar TS motorjev. Ob normalnem vzdrževanju, kvalitetnem olju pravimi nadomestnimi deli s temi avti večjih težav ni.

Mogoče sem še kaj pozabil, pa naj me lastniki takšnih modelov dopolnijo.
Emperor of The Dark Realm
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

mummy1 napisal/-a:nevem ali je avto zmozen vsak dan prevoziti 100km v sluzbo in nazaj zato sem v dvomih glede nakupa.avto mi je super vsec samo kot malo vidim na forumu imajo nekateri kar velike probleme z 156.
Avto je zmožen še kaj več kot to.
Kar kupi in ne boš razočaran :wink:
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Taka kilometrina pa ja ni noben problem, jaz sem s svojo prvo 75-ko delal tud po kar več km na dan, pa nisem imel problemov. :)

Zdajšnji 166-ki pa tudi ni problem, čeprav toliko kilometrov na dan delam le poredko.

Lepo poskrbi zanjo, pa neboš imel problemov (ne šparat). :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Jaz s svojo 156 1.8 naredim cca. 40k na leto. Še vedno dela :wink: Če je (in bo) redno vzdrževana, nimaš kaj dosti skrbeti.
Slika
andrejk
Alfist
Alfist

Če boš delal po 100 in več km na dan, kar znese čez 30 000 km na leto, bi jaz močno razmislil o dieslu. Sicer stane nekaj več, ampak bi se znalo hitro povrnit.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Probleme ima vsak avto. 156k je pač toliko v slo zadnje čase, veliko uvoženih z neznano zgodovino, da je normalno, da se kdo naserje.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Ce te zanima diesel motor ti moram povedat da kupi tisto ki ima potrjeno zgodovino. Jz sm za mojo dal pred leti nekaj vec kot bi dal za kasno iz Belgije...ampak sedaj ima cez 200.000km (lani sm naredil malo pod 80.000) in kar sm moral manjati, ce izvzamem veliki servis je: LMM (kupljen na Ebaju 75€), EGR - fizicno izklopljen kr je nekaj zacel zafrkavat, zadnji stabilizatorji, zavorne obloge, diski bodo kmalu prisli na vrsto in kot kaze sedaj bo treba menjat senzor polozaja odmicne gredi. Poraba pa se giblje med 5.5 in dobrimi 9l/100km - cist odvisno od noge. motor je 155ks.
Ce povzamem normalno vzdrzevanje glede na kilometre - no vsaj zame
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

156SW napisal/-a:Ce te zanima diesel motor ti moram povedat da kupi tisto ki ima potrjeno zgodovino. Jz sm za mojo dal pred leti nekaj vec kot bi dal za kasno iz Belgije...ampak sedaj ima cez 200.000km (lani sm naredil malo pod 80.000) in kar sm moral manjati, ce izvzamem veliki servis je: LMM (kupljen na Ebaju 75€), EGR - fizicno izklopljen kr je nekaj zacel zafrkavat, zadnji stabilizatorji, zavorne obloge, diski bodo kmalu prisli na vrsto in kot kaze sedaj bo treba menjat senzor polozaja odmicne gredi. Poraba pa se giblje med 5.5 in dobrimi 9l/100km - cist odvisno od noge. motor je 155ks.
Ce povzamem normalno vzdrzevanje glede na kilometre - no vsaj zame
Kak pa je to motor s 155 konji :?:
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

to je tut mene zanimal..
Slika
Uporabniški avatar
alfasebastjan
Alfa Member