Kdaj ste postali Alfisti:))

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Menda lahko ne :)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Ja QL! Potem te bom pa pobaral za olje, ko bom rabil! Bo pa kmalu, ker imam samo še 6kkm do servisa!
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

No jaz mam tud 6k km do servisa :)
Uporabniški avatar
abner
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šiška-Kranjska Gora

letos oziroma 11 mes. 2003 sem kupil novo Alfo 156 1,6 in sem prav prijetno presenečen!Gre ko šus,lega je nora (izklopljivASR!!!) MAJHNA PORABA!?!,športna eleganca pač...Še bolša polovica je zadovoljna pa še dve letna hčerka(star sem 26 let)pravi brmmmmmmmm,ko jo zagleda temno modro lepotičko...... :mrgreen:
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

abner napisal/-a:letos oziroma 11 mes. 2003 sem kupil novo Alfo 156 1,6 in sem prav prijetno presenečen!Gre ko šus,lega je nora (izklopljivASR!!!) MAJHNA PORABA!?!,športna eleganca pač...Še bolša polovica je zadovoljna pa še dve letna hčerka(star sem 26 let)pravi brmmmmmmmm,ko jo zagleda temno modro lepotičko...... :mrgreen:
Ja super, srečno vožnjo.

Verjetno ima že prenovljeno notranjost ne, ki je vsaj meni precej boljša kot prej.
Lp G.A.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

jst mam še 3k do servisa grrr delu sm pa servis 17.12.2003
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AR-146 napisal/-a:jst mam še 3k do servisa grrr delu sm pa servis 17.12.2003
A ti to resno.Ja na koliko kilometrov pa delaš redni servis, na 5000 km morda. :mrgreen: :mrgreen:

ali pa imaš morda ta boljš polovico zelo zelo daleč:)

Ja jest delam servise na 15.000, sicer predvideni so na 20.000 in bom tudi imel v kratkem servis.
Lp G.A.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

na 10k delam servise samo zdej sm rabil službeno avto pa sm jih naredu 4000 km v 15 dneh oz. 11 delovnih tko da to je to sicer sm pa nehu kle delat :)
Uporabniški avatar
abner
Alfa Member
Alfa Member

Ja avto je letnik 2003 in ima že prenovljeno notranjost(alu armaturka.....)in imam 3500 kilometrov.Nakoliko pa je priporočen servi na lepotičkah(Alfe mislim) :lol:
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

piše na 20000 ampak večina delamo na 10000

lp
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

Ja moja se je začela leta 1988 ko je fotr kupil prvo 33 1.3s, to je bil takrat tak stroj, da smo kar dol popadal, pol pa 33 1.5, nato jest 155 in brat 146. Jest sem svojo prodal, pa mi je kar mal žal, zato že pogledujem po 156 ali 166. Res the best avto tele alfe. Zdej se vozim z gokartom (seat arosa), pa se sploh ne da primerjati.

NORO !!!! :D
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: [email protected]
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

hee evo zdej je še moj brat začel nabijat poste zdej bo pizdarija

pa lepo da si se spet zagrel =D>
Uporabniški avatar
abner
Alfa Member
Alfa Member

Pa daj no !!!Kupi 156 -to je zakon -vsa oprema (10 AB,ASR ABS BAS .......) ZA CENO gOLFA??? hA HA HA RES JE LEPOTIČKA.....PA METALIK TEMNO MODRA...
Lancia
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Mi je ful všeč, ko kdo kupi avto in je potem resnično zadovoljen z njim. :D

Glede olja je pa tko: Selenio 20k prodaja res le Avto Triglav. Sicer pa priporočam nov model olja Selenia in sicer Preformer (rdeča kantica), ki je nekako poboljšan (nov) model 20K. Cena je zelo OK, dobiš ga v Motomatu, Sammingu,... V navadne T.S motorje jez Racinga skor nebi dal, pač pa povsem zadošča 20K oz. Preformer.
Servisni interval močno zavisi od pogojev vožnje. Če se avto uporablja zelo športno ali je veliko kratkih in mestnih relacij, ali raznih posebnih večjih obremenitev (hribovske, prašne ceste) potem je potrebno olje menjati vsaj na 10kkm. Ob neki normalni mešani uporabi se interval komot podaljša na 15kkm. Na 20 kkm bi jaz menjaval olje edino, če imaš predvsem relacijske vožnje in narediš relativno dosti kilometrov. Seveda pa je treba potem drugo polovico intervala biti zelo pozoren na količino olja!!
Za razne menjave na 30kkm kot so tudi pri nekaterih avtih pa sam sploh nisem navdušen in sem mnenja, da so to bolj ali manj poteze marketinga, naredijo pa več škode na dolgi rok, kot s tem prišparaš.
Pa še neki: dandanes se prvi servis pri novem avtu ne dela več po cca 1000 - 2000 km (doba utekanja), pač pa se ga lahko naredi na 20kkm. Sam bi vseeno, če bi si že privoščil nov avto napravil prvo menjavo olja in filtra pri cca 1-4kkm, ker je cena te storitve res zanemarljiva še posebej v primerjavi s ceno novega avta.
Uporabniški avatar
abner
Alfa Member
Alfa Member

Hvala za temeljit odgovor,bom upošteval,hvala.....srečno vožnjo še naprej!
Odgovori
  • Informacija