Lastniki 145 1.6

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
kyle
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Izola

Tako je... Js mam alfo 145 1.6 Boxer ki sem jo kupil pred kratkim in imam nekaj vprašanj:
1.) Zakaj se mašina segreje samo do 45-50 stopinj in še to zelo počasi? Kaj je to normalno al je šow termostat al kaj?

2.) Kolko vam pijejo te alfice, ker po zadnjih izračunih mi je pila 12-13L / 100km. Nekam dosti. Mogoče prov zaradi temperature?

3.) Nekaj me zajebava volan. Ko obračam v desno je vse ok. Ko pa v levo se nekaj časa avto premika enakomerno z obračanjem, potem pa kr naenkrat cukne močneje v levo kot obračaš. Kaj se da to kaj naštelat al kaj? Avto ni bil nikoli karamboliran in bivša (in tudi prva) lastnica je kolegica in je vozla alfo kot bi bil fičo (nad 80 km/h ni šla skori nikdar).

Drugače je avto legenda! Montirajte si še ozvočenje (obvezno tudi sub) in ko se boste usedli v vašo Alfo se boste počutili božansko!!! Jaz se že.
Cuore Sportivo
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če se ti avto med vožnjo ne segreje, na mestu pa, potem je šel sigurno termostat oz. termostatski ventil.
Poraba je zaradi tega višja, saj motor ni dovolj segret in deluje na bogatejšo mešanico, pri meni je problem isti, prav tako poraba
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

KYLE

heee točno to sm mel jst pred novim letom zamenju sm termostat pa se segreje kot se šika (termostat je okol 7k) drugač pa poraba tud opliva zaradi termostata precej ker dalj časa dela zaug

poraba bo padla za kak liter če češ pa da še za kak liter manj pa ne podn gas prtiskat

:) drugač pa boxer :ylsuper:
Alfaman 145
Alfa Member
Alfa Member

Moja alfa pije tut okol 12-14l pa je vse v redu z termostatom(pred kratkim zamenjan)
Čist je odvisno kolk ga pritiskaš.Porabe verjetn ne boš spravu pod 10l po mestu(razn če vozš kot je tvoja kolegica) :mrgreen:
pa boxer ma res hud zvok,če daš pa še šport filter gor je pa :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :firedevil:
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ti si itak psiho še čudn da maš tok malo porabo
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Alfaman 145 napisal/-a:Moja alfa pije tut okol 12-14l pa je vse v redu z termostatom(pred kratkim zamenjan)
Čist je odvisno kolk ga pritiskaš.Porabe verjetn ne boš spravu pod 10l po mestu(razn če vozš kot je tvoja kolegica) :mrgreen:
pa boxer ma res hud zvok,če daš pa še šport filter gor je pa :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :firedevil:
Meni je pila 145 1.6 Boxer 17L!!!! In to na cel tank!! #-o
Ko sem vozu js ni padlo nikol pod 12-13!!! kar se tega tiče je 2.0TS pravi ŠPAROVČEK!!! Poraba od 8-12 konstanta nekje 10,5-11,5!!!!

Ciao Alfista :D
Slika
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Penzionist! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

men nad 15 ne pije pa je skos mestna vožnja, kratke relacije pa večinoma podn gas
Uporabniški avatar
davee
Alfa Member
Alfa Member

Alfaman 145 napisal/-a:Moja alfa pije tut okol 12-14l pa je vse v redu z termostatom(pred kratkim zamenjan)
Odreži si obe nogi!!! A si nor??? Meni ni šla NIKOLI čez 10,5. Povprečno je pila med 7 in 8,5 l. Pa je bla glih tko 1.6 boser (146), pa sem jo žgal ('Prjatu' je priča), me je redko kdaj kdo ujel in prehitel še redkeje, sam mal pameti je treba uložit v vožnjo. Trenutno mi v6 turbo (201km in 1,5t težak avto) pije med 9,5 in 11. Če pretiravam in sem samo v mestu pa 12.
let me fly
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dave potem morš dat pa dizo od apn6 vn pa od alfe not

:mrgreen:
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AR-146 napisal/-a:dave potem morš dat pa dizo od apn6 vn pa od alfe not

:mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: Točno tako!!! :mrgreen:

Slika
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

drugač pa zaradi športnega filtra več žre
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Folk kok vam to pije jest mam porabo 9 litrov in nč več. Da bi mel porabo 12-14l se je bi pa prec znebu, škoda keša za benz #-o
To ti je 100% šou termostat in zaradi tega je poraba toliko večja, z volan je pa najbrž to narobe, da imaš krivo volansko letev, le to je pa posledica kakšne nesreče...

LP
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Folk kok vam to pije jest mam porabo 9 litrov in nč več. Da bi mel porabo 12-14l se je bi pa prec znebu, škoda keša za benz #-o
To ti je 100% šou termostat in zaradi tega je poraba toliko večja, z volan je pa najbrž to narobe, da imaš krivo volansko letev, le to je pa posledica kakšne nesreče...

LP
Z mojo je bilo vse v redu :mrgreen: :mrgreen: , no mogoče pa pripomore velikost noge št.47!!! #-o 8)

Slika
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

heee jst mam pa 46 pa tud nemorš pedalke na rahlo držat :)
Odgovori
  • Informacija