Nakup AR 156 GTA

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Možnost imam kupit za dobro ceno eno iz tujine, pa me zanima, kako so kaj občutljivi tile 3.2 motorji in kako je kaj z menjalniki?

Ima kdo izkušnje? kako pa zanesljivost v splošnem?
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

rocni al selespeed menjalnik?
kaksna je cena ce ni skrivnost.. pa letnik, kilometri, barva,...
Slika
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

ja dej mal več o avtu povej, ker če ga ti ne uzameš, imam mogoče kupca ki bi kupu GTA.
LP
\°/
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Motor poznaš je enak kot vsi 3.0 V6 24V od alfe. Občutljiv ni pretirano, jih poznam kar nekaj s 300000km in več, za menjalnik pa poznam samo najbolj znan primer, ko ga je Alešič uničil v rdeči 156 GTA na mobikrogu. Ta avto je bil kasneje za vse novinarje, vikend teste in na koncu še za policijo.

Drugače pa menjalnik zdrži krepko preko 350 konjev brez problema, kar vedo povedati vsi lastniki GTAjk s kompresorji, dva sta tudi na tem forumu.

Vzdrževanje za ta avto pa je seveda drago, gume ne gredo gor manj kot 17 col zaradi zavor, poaba je med 12-14l vedno, pri priganjanju tudi več ni problem, redni servis je ravno za ena dva normalna avtomobil, glavni servis pa že skoraj malo bogastvo.

Glede na to, da si imel 164QV pa vsaj glede motorja itak veš kako je.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
darko567
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

Teo:za menjalnik pa poznam samo najbolj znan primer, ko ga je Alešič uničil v rdeči 156 GTA na mobikrogu

Alešič je uniču vsak avto ki so mu ga dali v roke on je taprau da bi delu na avto otpadu ker mu nebi bilo treba misliti samo uničeval bi avtomobile pred gtajko so mu dali 147 2.0 selespeedko pa je naslednji dan prišla na avto vleki k je bat pogmal čez blok itd

sej so novinarji uničl tud menjalnik na audiju RS4
pa zdej mamo mazdo MPS k so tud načel menjalnik pušča vse povsod
novinarji so itak carji za uničt avto
glede GTAjke ni nekih problemov da bi se mogu prov sekirat motor je ok menjalniki pa tud kr dobr delajo

lp
Darko Q4
Uporabniški avatar
valentino46
Alfa Member
Alfa Member

Kolk pa pride redni servis za GTA in glavni? Pa se to isto dela na 100000km oz. 5let al je kej drugač, Ker se jst tut zanimam mal za ta avto pa me zanimajo stroški
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Skrbiš lahko edino za porabo - v valu navdušenja lahko sprazniš cel tank v uri pa pol :D

Me pa tud zanima kakšne so cene - v fotrovi firmi so zanjo lansko leto dobili borih 3.6mio sit (02 letnik, 55k km, črna SW), dvomim da so v tujini kaj ceneje, takrat ko sem jst raziskoval so ble vsepovsod dražje (govorim za Avstrijo, Nemčijo... Italije nisem gledal).
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Servis je verjetno ista cena kot za 2.5 V6, mogoče malenkost dražji.

Mene je v domači garaži prišel glavni servis cca 835€, olje pa filtri pa pride manj k 100€ - govorim za mojo 2.5 V6.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Samo to je pa pravi avto stari!!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poraba me ne zanima. Zaima me kolk pride menjava jermenov, predvsem to. Avto je pa limuzina, lepa rdeča ferrari in ročni menjalnik. Cena je še skrivnost.
Slika
Uporabniški avatar
valentino46
Alfa Member
Alfa Member

A ve mogoče kdo kej o teh dveh 156GTAjkah k se na na avtonetu prodajajo?
S kje boš pa uvozu avto?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Jermenj + ostalo je enako na 2.5, 3.0 in 3.2, vasj tako pravi ePER.
Tako, da ceno domače izvedbe sem ti že napisal, če ta pa uradni zanima pa na AT poklič pa popraš za kolk ti to zrihtajo. :wink:
Verjetno tam okol 1500€. :)
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
luna gta
Alfa Junior
Alfa Junior

veloce napisal/-a: Ima kdo izkušnje? kako pa zanesljivost v splošnem?
Lep pozdrav. Imel sem GTA-jko cca 2 leti. Motor odličen, če boš tiščal priporočam menjavo olja na 7.000 km, sicer so stroški servisa enaki kot pri 2.5 V6 (tudi imel pred GTA). Po 15.000 prevoženih km mi je počilo ohišje menjalnika, vzrok ulitek ohišja z napako (v določeni seriji letnika 2003 jih je bilo kar precej slabih ulitkov ohišja-glej alfaowner forum, arhiv). Menjalnik so zamenjali na AT pod garancijo. Ampak po 1000km je počil še sinhron. Ugotovil sem, da zamenjani menjalnik ni bil nov, ampak obnovljen (tko pač delajo na AT, kaj čmo). Druga zelo pomembna stvar so sprednji diski. Pazi, da bodo že velikosti 330, sicer bodo takoj zviti. Moji so se zvili (pri normalni uporabi) pri 5.000 km, zamenjani pod garancijo in potem pri 18.000 km (nič več priznane garancije, kao potrošni material). V tem času je Alfa priznala tovarniško napako na prvotnih diskih (305 mm) in naredila upgrejd na 330. Ampak za nazaj niso menjali, samo za nove modele (mislim da od 04 naprej, nisem pa 100%), tako da če bodo gor še porvotni diski, se znajo hitro zviti (pa preglej, če niso že brušeni, ker z brušenjem se jih je dalo za ene par 1000 km porihtat. Vzrok zvijanja je bila napaka v materialu.
Vse ostalo je bilo OK, vrhunski vozni užitki, izjemni pospeški, lega na cesti, seveda je bil problem sprednji pogon, v zelo hitro voženih ovinkih je šel nos ven, ampak se je dal hitro ujet. Prodal sem ga pri cca 40.000 prevoženih km. Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

lp
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poči ohišje menjalnika?????? In kje pri rabljenem dobiš kose? To pa je zelo slaba stvar, v bistvu zelo odbijajoča. Kaj bom zaradi slabega ohišja potem moral menjat cel menjalnik? Saj sem ob bogastvo! Za premislit.
Slika
luna gta
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja, treba je bilo zamenjat cel menjalnik, ker so drobci od ohišja prišli med zobnike in ekola.... Ampak kot sem že dejal, je imela to napako na ohišju samo ena serija menjalnikov (tako so dejali na AT). Več ali manj so ta ohišja popokala do 20.000 prevoženih. Pa menda jih ni bilo veliko. (kot se spomnim iz forumov, ni bilo nobenega primera z več prevoženimi, so bili pa ene trije gor, ki so imeli tak menjalnik). Če ima GTAjka nad 50.000 prevoženih km, skoraj gotovo ni menjalnik iz te serije. (?)
Ker ohišje je počilo ne glede na obremenitve. Meni recimo pri počasni vožnji skozi naselje - najprej vonj po vročem olju, potem sem pa že videl oljno potko na cesti za sabo. :(
Zaklenjeno
  • Informacija