Možnost imam kupit za dobro ceno eno iz tujine, pa me zanima, kako so kaj občutljivi tile 3.2 motorji in kako je kaj z menjalniki?
Ima kdo izkušnje? kako pa zanesljivost v splošnem?

Lep pozdrav. Imel sem GTA-jko cca 2 leti. Motor odličen, če boš tiščal priporočam menjavo olja na 7.000 km, sicer so stroški servisa enaki kot pri 2.5 V6 (tudi imel pred GTA). Po 15.000 prevoženih km mi je počilo ohišje menjalnika, vzrok ulitek ohišja z napako (v določeni seriji letnika 2003 jih je bilo kar precej slabih ulitkov ohišja-glej alfaowner forum, arhiv). Menjalnik so zamenjali na AT pod garancijo. Ampak po 1000km je počil še sinhron. Ugotovil sem, da zamenjani menjalnik ni bil nov, ampak obnovljen (tko pač delajo na AT, kaj čmo). Druga zelo pomembna stvar so sprednji diski. Pazi, da bodo že velikosti 330, sicer bodo takoj zviti. Moji so se zvili (pri normalni uporabi) pri 5.000 km, zamenjani pod garancijo in potem pri 18.000 km (nič več priznane garancije, kao potrošni material). V tem času je Alfa priznala tovarniško napako na prvotnih diskih (305 mm) in naredila upgrejd na 330. Ampak za nazaj niso menjali, samo za nove modele (mislim da od 04 naprej, nisem pa 100%), tako da če bodo gor še porvotni diski, se znajo hitro zviti (pa preglej, če niso že brušeni, ker z brušenjem se jih je dalo za ene par 1000 km porihtat. Vzrok zvijanja je bila napaka v materialu.veloce napisal/-a: Ima kdo izkušnje? kako pa zanesljivost v splošnem?

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov