Se moja nova ljubica Alfa GT 3.2 V6 (stran 26)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Če je tako kot pri 147, tisto črno škatlico enostavno proč odšraufaš.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Zanimiva barva. =D> 145ko si že prodal?
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

Jonas napisal/-a:
Hehe je le nekdo opazil :P Spredaj mislim da kratka na sovoznikovi strani, ja to bo tudi treba zamenjat ja :D

LP

To ti je kaput naredila parkirna zarnca... :mrgreen:
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-full lepa,v tej barvi jih ni veliko,ko si mi jo opisoval,sem si jo nekako takšno tudi predstavljal =D> =D> =D>
-srečno :D
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

@žival: ne nisem je še prodal... kupiš? :mrgreen:

Danes, ko sem malo pregledoval masino in kolicino olja sem naletel na nekaj cudnega. Ko sem odvil pokrov, kjer se naliva olje za masino, sem na pokrovcku z notranje strani naletel na neko cudno mast rjave barve. A kdo ve kaj bi to lahko bilo. Sem poslikal in prilagam slike:

Slika
Slika

Zakaj je to, a je lahko zaradi starega olja, da se ga je malo tam nabralo ni zgostilo? Malo me skrbi...

No danes ko sem menjal akomulator pa sem spet naletel na sokantno zadevo. Ko sem starega vzel ven, sem moral odstraniti tisto oblogo. In kaj vidim? Nekaj ga je manjkalo, ker so ga pozrle misi :oops: Se drekci so bili pod akomulatorjem:

Slika

LP
Zadnjič spremenil Jonas, dne Pe Dec 28, 2007 1:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Bela pena na pokrovu za dolivanje olja ne pomeni prou nč dobrega... :?
Možno da je hladilna tekočina prišla med olje :?

Pa čestitam za nakup in veliko srečnih kilometrov :wink:
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tisto na pokrovčku je "majoneza", je v mrzlih dneh povsem normalen pojav, ko nekaj vlage kondenzira. če pa jo boš opazil po menjavi olja in daljši relaciji, pa res ne pomeni nič dobrega
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ponavadi je, če se nabere smetana na pokrovu za dolivanje olja dihtunga na glavi zanič in posledično, tako kot je Black napisal prišla voda v motor. Zgleda nič kaj obetavno, menjava dihtunge in posledično ravnanje glave je kar strošek.

viewtopic.php?t=7809&highlight=pena

A na Cosmosu niso nič opazili :?:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-hudič je če avto dolgo stoji,treba bo ga temeljito pregledat preden ga začneš uporabljati
-ti mali glodavci ti lahko veliko škode naredijo,lahko so v zračnem filtru,pregledaj če so ti kakšne kable pregrizli :doubt:
-če ti je spustila dihtunga na glavi,preveri hladilno tekočino,ko je spustila na našem službenem passatu,se je vidlo olje v rastezni posodi
-upajmo da ni kaj hudega
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

Zaradi "majoneze" ti ni potrebno takoj panike delat! Ko je avto hladen poglej koliko je hladilne tekočine, se pojdi peljat par 10 km, da se motor dobro segreje. Res dobro, pa vsaj uro mora bit na delovni temperaturi (90*)! Naslednje jutro na istem mestu prekontroliraš nivo hladilno tekočino in če je nivo nespremenjen in z avtom nič narobe! Če je avto dle časa stal, pa se le premikal po parkirišču ni ta margarina nič čudnega!

Probaj pa javi!

l.p.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Jonas 8 dni (če se ne motim) imaš časa da pelješ nazaj...pa povprašaj, kaj je to...

Verjetno ti znajo rečt, da je to zato ker je avto stal...morda bi bilo dobro, da narediš nekaj kilometrov, pa da se vidi kaj bo preden preteče tistih 8 dni...da ne bo prepozno.

Zdele se še da rešit...sicer pa tudi ni rečeno, da je kaj narobe :wink:

p.s. za začetek servis naredi
145 QV,33,145,147,159 TI
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

_BiStRi_ napisal/-a:p.s. za začetek servis naredi

Servis naj počaka toliko, da vidiš kaj je s kondenzom, ker če bo vračal, je škoda rihtat avto.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sam ni ravno peni podobno, kot gosta mast je....pa res ni nic povezano z starim oljem? Ker to olje ki je notri je staro ze skoraj 2 leti in pol, vonj ima po bencinu oz. olju... Ja servis moram tako ali tako narediti, bom vidu kaj bodo oni rekli.

Je pa avto ves ta cas tudi stal. Sem mislu da se je olje tam nabralo in se potem v casu dveh let pri miru tam tudi zgostilo...

Upam da ni kaj resnega..

LP
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

ti lepo reskiraj tisti denar pa si menjaj olje in filtre, pa očisti štopl, potem pa ga nakuri do MB in nazaj pregrej motor prej si pa oglej natančno nivo vseh tekočin in ponovno čez 2,3 dni pa boš vedel na čem si.
Po mojem je posledica vlage (kondenza) in izločanja določenih snovi aditivov iz olja ker je to stalo en čas
Uroš
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Samo če je vlaga se naredi tanek sloj te p***arije na čepu in ne toliko kot je na 1. sliki (poln čep če prav vidim) :?

Upam da ni nič hujšega :wink:
Slika Slika Freude Am Fahren
Odgovori
  • Informacija