poceni chipanje?

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
ari
Alfa Junior
Alfa Junior

vidim da ste se razpisali o valjih.
evo par dejstev ki so meni znane:

-valjev z zavoro (dodaten motor) pri nas uradno (se) ni. ma jih sicer rsr v ribnici, ne vem pa če že delajo. do ribnice se pa ze stroskovno ne splaca it. pa se meritev pride 150 eurov
- pri chiptuning.si so vmes nadgradili valje in sedaj delajo tocno
- veliko avtov ima dejansko vec konjev kot pise na papirju (prej sem imel megana II uradno je mel 120 konjev, dejansko pa jih je imel 132, kolega ima polo 1.9 130 konjev in je mel dejansko 147 konjev) tovarne mal lazejo zaradi razlicnih zavarovalnih razredov in predpisov. tud zato nekdo rece da mu gre njegov avto bolje kot kaksen drug ki ma na papirju vec konjev.
-ce bos zmeril isti avto 5 krat se bo poznala razlika, vendar to izkljucno zaradi razlicne temperature motorja in (pre)gretja le tega
-mas pa tud akcijo zdej pri enem tunerju da ti zmerijo zastonj prej in pol, pa se nek popust dobis
lep pozdrav iz nemcije, gledam da bi menjal avto,sem danes vozil en avto pri eni tuning firmi, (audi TT z 828 konji 2,6 motor pa bi turbo) pa bi kr zamenjal :) :evil:
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: celje

ari napisal/-a:veliko avtov ima dejansko vec konjev kot pise na papirju (prej sem imel megana II uradno je mel 120 konjev, dejansko pa jih je imel 132, kolega ima polo 1.9 130 konjev in je mel dejansko 147 konjev) tovarne mal lazejo zaradi razlicnih zavarovalnih razredov in predpisov. tud zato nekdo rece da mu gre njegov avto bolje kot kaksen drug ki ma na papirju vec konjev.
Ne verjamem v to zgodbico. za 10 posto in vec nima niti eden avto!!! kolikor sem bral teme o valjih tudi po drugih forumih (tujih), najveckrat pokaze kaksnega koncka manj kot pa vec. ko pa je avto starejsi, pa mu zrak ze uhaja iz pljuč, pa >>bistveno<< manj.

Zadnjic sem bil v savni, pa mi je tehtnica pokazala 5kg manj kot doma. In ves kako radost je prinesla malo bolj okroglim okoli mene? to ti je vse trzna nisa.
VEC konjev, MANJ kil, pa smo vsi zadovoljni!!!
ari napisal/-a:lep pozdrav iz nemcije, gledam da bi menjal avto,sem danes vozil en avto pri eni tuning firmi, (audi TT z 828 konji 2,6 motor pa bi turbo) pa bi kr zamenjal :) :evil:
Menjaj, avtek je super. jaz sem vozil v primerjavi s tabo zelo podhranjen avtek (novega TT-ja z 200 konjcki) in moram reci, da se mu lepo podajo.
filing za volanom je ALFISTICEN (utesnjen, sporten), kapo dol!!! si sploh ne znam predstavljati teh >>900<< konjev :D (+10%)!!!
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
ari
Alfa Junior
Alfa Junior

828 ma na nemških valjih, je bil pa tudi v sloveniji ze ta avto in je pokazalo isto stevilko, pa je cisto drugi proizvajalec valjev.
avto gre pa nenormalno, se lepse pa je da ga ima lastnik za vsakodnevno vozilo. tud po kruh gre s tem :)
Kot sem pa ze omenil valji pri chipt... niso bili dobro konfigurirani, sedaj pa so.so bili dimsportovi strokovnjaki tu 1 teden.
glede "zgodbic" pa lahko verjames da so resnicne. se en primer.
BMW E46 in E39 523 oz 323 do letnika 99, motor 2.5 uradno 170 konjev.
katerkoli avto bos vzel tega modela bos nameril od 181 do 183 konjev.In ce gledas to potem ti tovarna pomaga da goljufas zavarovalnico ker se v resnici vozis z enim zavarovalnim razredom vecjim avtom kot ga placujes.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pri marketingu ni fair play-a.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-bo nekaj na tem kaj ARI pravi,bral sem test mazde 6 z 136KM,pa so namerili 148 in povedali enako zgodbo
-službena mazda MPV naj bi imela 136KM,gre nenormalno kljub veliki teži,pospešek je ziher boljši od tovarniških 13,saj zdaj vozim tourana z 105KM z enakim pospeškom na papirju,pa ga mazda pomalca
-prav malo me je strah dragat z mojo 147 JTD116 proti njej :doubt:,dragal sem z službeno mazdo 6 136(10,4sec),in alfo(9,9sec) (z alfo je dragala žena) na cca 400m sem jo pustil za dve dolžini (no to bi trebalo še ponoviti,ker niso bili najbolj ravnopravni pogoji-dva v alfi,jaz sam v mazdi)
-še ena primerjava mazde MPV in tourana,oba imata podobno končno hitrost-178,touran gre po števcu 185,mazda 200,ne verjamem da mazda tolko laže,ko bo priložnost bomo to preverili s sodelavcem,ko se srečava na AC
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

če hočeš testirat števec ti lahko posodim GPS pa preveri !
Uroš
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

Ok, to da bi lagali o konjckih, je ze trzno, saj s tem kupci pridobijo na zavarovalnini (ceprav je resnica drugacna), da pa bi lagali o koncni in pospesku ???? Glej razne teste revij, kjer zelo tocno zmerijo hitrost in pospesek. Najveckrat sta slabsa zaradi slabih pogojev merjenja, neoptimalno nastavljenega avta itd., ce so pa ze boljsi, govorimo le o kaki desetinki manj in kakem km vec.
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
Uporabniški avatar
alfasebastjan
Alfa Member
Alfa Member

A ima kdo slučajno izkušnje s tunningom v tej firmi?
http://www.avtomehanika-jankovec.si/index.htm
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

ziu. mene zanima kok je s cipanjem pr 2.0 motorjih??? ce bi pridobil 5km, se mi ne splaca it, za okol 20 konjickov je pa ze kr interesantno. a ma ze kdo ksne izkusnje?? kok je zdej s cipanjem pr zegi??? neki sm slisou da je okol 20k se prav okol 80evrov. jst pa krucymucy sva se ze menla da bi sla. je se ksn kandidat??? lp
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

20 konjev ne boš pridobil z nobenim čipom. :doubt:
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

o 20 lahko sanjas, kvecjemu je to okoli 5 konjev, nekaj vec navora, predvsem pa lepsa krivulja navora, tako da avto ne potegne sele pri 4000 rpm ampak ze nekaj prej.
sicer pa tut jz cakam to akcijo, sem ze odlocen da bom sel.
Slika
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

nihce ni govoril o 20KM. sploh nihce ni govoril o KM, pac pa o "ugodnejsi krivulji".
dve strani nazaj sem napisal da sva jaz in sharky za, javil se ni nihce vec.

odprl bom se novo temo. ce ne bo nihce vec za tole, greva sama.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
igi
Alfist
Alfist
Vozilo: Brera, bencin, ni več.
sedaj Giulietta 1.4 MA
po novem Giulietta 1.8 tbi Veloce

ari napisal/-a:828 ma na nemških valjih, je bil pa tudi v sloveniji ze ta avto in je pokazalo isto stevilko, pa je cisto drugi proizvajalec valjev.
avto gre pa nenormalno, se lepse pa je da ga ima lastnik za vsakodnevno vozilo. tud po kruh gre s tem :)
Kot sem pa ze omenil valji pri chipt... niso bili dobro konfigurirani, sedaj pa so.so bili dimsportovi strokovnjaki tu 1 teden.
glede "zgodbic" pa lahko verjames da so resnicne. se en primer.
BMW E46 in E39 523 oz 323 do letnika 99, motor 2.5 uradno 170 konjev.
katerkoli avto bos vzel tega modela bos nameril od 181 do 183 konjev.In ce gledas to potem ti tovarna pomaga da goljufas zavarovalnico ker se v resnici vozis z enim zavarovalnim razredom vecjim avtom kot ga placujes.
od 100 kW (136km) do 130kW (176km) je pri zavarovalnici isti cash. naprej gor pa ni omejitev! se pravi, če že prek 130 potem oreng (po ljublansk) preko!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ali je pri tuning boxu možno,da je narejena tako,da deluje samo na common rail,na turbino pa ne :?:
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

alfafil napisal/-a:-ali je pri tuning boxu možno,da je narejena tako,da deluje samo na common rail,na turbino pa ne :?:
ne, ker deluje na senzorje elektronike, le ta pa prilagodi spremeni vse parametre
Uroš
Odgovori
  • Informacija