Smerniki in prestavna ročica - AR 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Arapc
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

2 dni nazaj sem kupil rabljeno AR 156, pa imam dve vprasanji glede avta.
Po cca 10 km voznje mi nehajo delovati smerniki. vcasih utripne enkrat, ucasih 3x, ucasih sploh ne delajo, al pa spet delajo. Ubistvu nikoli nevem kdaj bodo delali pa kdaj ne. Sem mislil, da je problem z rocko, pa je isto pri gumbu za vse 4 smernike. Problem je, da nimam nobenih navodil, kje bi bile varovalke, da mogoce menjam varovalko. Mi kdo lahko pomaga s tem?
Drugo vprasanje pa se nanasa na prestavno rocico. Zame nekam nenavadno im zelo veliko "lufta". Recimo ko je v eni prestavi, rocica se vedno plese zgoraj kakih 10 cm levo desno. Je to normalno za ta avto, ali bi blo bolje na servis peljat.

Vozilo je letnik 1998 in ima 138.000 km

Se ze vnaprej zahvaljujem za odgovore.

LP
Zadnjič spremenil Arapc, dne Pe Feb 02, 2007 12:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pelji na servis pregledat. Koliko pa naj bi imela kilometrov Alfa?
Slika
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za smerokaze je kriv rele.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rele je krivec za smernike oziroma avtomat-ne vem kako ma narjeno a mislim da je ta avtomat tam kjer je gumb za vse 4 prizgat(tako ima vw,skoda) se ti splaca pogledat in popravit ker nov je drag(vsaj za vw)!!!
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
don1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gora

Kjer letnik je avto?
Če ima tastaro armaturo brez board computera potem ima avtomat za žmigovce za volanom v smeri vožnje, če ima novo armaturo zna bit draga zadeva, avtomat je v elektroniki za klimo oziroma tam kjer je gumb za vse 4 žigovce.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

kar se pa prestavne rocice tice, pa ni normalno da ima luft. sploh ne 10cm kot pravis.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Koliko si pa odštel za svojo alfico?
Imam občutek, da v tem primeru velja: malo denarja malo muzike.
Ali enostavno nisi opazil, da je prestavna ročica kot vilica v solati...ostalo pa funkcionira? :doubt:
Si sploh testiral avto?
Glede na to, da si ga pred kratkim kupil imaš še možnost reklamacije.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

ziv. ja kar se tiče smernikov ne isci varovalk, saj ce ti enkrat dela drugič ne zihr ni varovalka. najverjetneje je rele, trenutno ti ne znam povedat kje se nahaja, bi mogu v knjizico pogledat-moja ma razmetane skor po celmu avtu :lol: . je pa tud mozn da ti ksn od vodnikov izgublja stik...najbols da peljes ksnmu znanemu avtoelektricarju da ti mal ohmsko pomer zadevo...lp :steering:
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

aja pa se kar se tiče prestavne rocice....ne zihr ni normalno da ma tok lufta. jst sm mel podobno tezavo. men je pa pr visokih vrtljajih ful tresel, sm mislu da mo bo avto razpadu...hehe :lol: normalno bi blo okol cm al pa dva, ne pa deset....cimprej pel k mehankarju da ti pogleda. pa velik uzitkov v novi alfici, upam da te ne bo ze takoj zamoril zarad tezav. ponavad je tko, da mas na zacetku ful tezav, pol pa laufa vse kot se sika.... :steering:
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

sharky82 napisal/-a: jst sm mel podobno tezavo. men je pa pr visokih vrtljajih ful tresel, sm mislu da mo bo avto razpadu...
In kako si težavo odpravil ?
Slika
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

In kako si težavo odpravil ?[/quote]

ja pr men je blo tko: enkrat prej se mi je raztrgala manseta pr zglobu (jo je pol falil), in sm jo zamenu. cez cas pa se mi je zacel to dogajat...seveda ne vem kok casa sm se vozu z raztrgano manseto in so verjetn ze takrat prsli drobci peska v zglob.ja in resitev je bila menjava zgloba, pol je pa vse stimal. za obnovljen zglob pa sm dal 25k sit. to je blo to. LP :steering:
Arapc
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo, zadeve so postimane. Sem peljal najprej vozilo na pregled k enemu poznanemu serviserju, pa pravi, avto cist ok, edino termostat bi blo treba zamenjat, avtomat za smernike in preventivno se jermene.
Tako sem potem avto peljal nazaj, kjer sem ga kupi in so mi brezplacno zamenjali avtomat, verjetno rele za smernike in termostat, ker mi ni kazalo temepraturo motorja.
Ono premikanje prestavne rocice, ko pa ima lufta cca 10 cm, pa je samo ena plastika, oz vodilo, ki je bila polomljena in ni neka huda okvara.
Avto je sedaj tip top in dela BP. :)
Lp
siemens4
Alfa Junior
Alfa Junior

Lp, imam enak problem glede smernikov, alfa 156 2.4 jtd letnik 2002, zanima me kje se nahaja rele?
Odgovori
  • Informacija