AR 156 mnenje o motorju 1.6TS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

prjatu napisal/-a:
Foggy napisal/-a:kilometri ... ključnega pomena
mogoče so ključnega pomena, so pa večinoma realni čisto neugotovljivi, po tej logiki bi vsi letel k Luminariju, ker imajo vsi okol 70kkm :?
Tam je itak vsesplošno znano da so prevrteni :doubt: Se ve v kakšnem kontekstu je bilo to mišljeno glede km-jev, sam sem zato tudi par mesecev iskal avto.

Lp
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

Raje imam avto,ki je ohranjem in ima veliko kilometrov kakor avto,ki je slabše ohranjen z malo kilometri.
Zdej pa tudi odvisno koliko je za koga veliko kilometrov...
Zame recimo ima avto s 150.000 malo kilometrov
Nismo več v dobi Yugotov ki so imeli generalno na 90.000.
Slika Slika Freude Am Fahren
Hordeus
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koroška

fantje, hvala za odgvore, v ponedeljek grem gledat tisto Alfo v Škofljici, ki ima 68k prevoženih, se mi zelo dopade pa tud se mi zdi, da to ni veliko kilometrov prevoženih. Če mi ga da za 10k eu in se mi bo po testni vožnji dopadla ga kupim. Vam bom poročal jutri kako se bom izteklo.
Hordeus
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Koroška

No, danes sem med službo klical v Vrhinko (Avto-izziv) in v Škofljico (RBA center) in sta mi prodajalca povedala, da sta obe Alfi uvoženi iz Italije. Nisem šel gledat avtov, ker nisem siguren glede uvoženih avtov. Ima kdo tukaj kakšne izkušnje s tem.

Pravzaprav si moram dobit enga, ki se dobro spozna na Alfe da gre z menoj, sam se bolj slabo spoznam. Ne bi se rad zajebal, ni to neka majhna investicija. Če je kdo od vas pripravljen it z menoj v Škofljico bi blo prav lepo, mekdo, ki ni daleč od tam, npr.: LJ. Dam za pir :D
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Hordeus napisal/-a:fantje, hvala za odgvore, v ponedeljek grem gledat tisto Alfo v Škofljici, ki ima 68k prevoženih, se mi zelo dopade pa tud se mi zdi, da to ni veliko kilometrov prevoženih. Če mi ga da za 10k eu in se mi bo po testni vožnji dopadla ga kupim. Vam bom poročal jutri kako se bom izteklo.
V tujini se da dobit dosti cenejse rabljene avtomobile,kljub temu da so novi povecinoma drazji. Recimo v angliji dobis avto za 1,5 miljona (subaru legacy 2001),z boljso opremo,masino,manj km, pri nas pa tak s slabso masino in vec km skoraj cel miljon bivsih sit...
Pa ceprav je bil nov precej precej drazji. (ze pri avtu kot je focus,se pri osnovni ceni pozna ene 700 jurjev razlike).

Drugace pa je uvozenih avtomobilov danes ko dre... in ni nujno da so vsi slabi ali da imajo km prevrtene. Pojdi pogledat!
Dobro nabavi!
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hordeus napisal/-a:No, danes sem med službo klical v Vrhinko (Avto-izziv) in v Škofljico (RBA center) in sta mi prodajalca povedala, da sta obe Alfi uvoženi iz Italije. Nisem šel gledat avtov, ker nisem siguren glede uvoženih avtov. Ima kdo tukaj kakšne izkušnje s tem.

Pravzaprav si moram dobit enga, ki se dobro spozna na Alfe da gre z menoj, sam se bolj slabo spoznam. Ne bi se rad zajebal, ni to neka majhna investicija. Če je kdo od vas pripravljen it z menoj v Škofljico bi blo prav lepo, mekdo, ki ni daleč od tam, npr.: LJ. Dam za pir :D
Veliko Alf na našem trgu je uvoženih iz Italije, sploh je umetnost najti JTD, ki bi bila "slovenska". Pri uvozu iz Italije (večinoma gre za nakup od leasing hiš) lahko računaš na redno opravljene servise, večjo kilometrino kot je pri nas "normalno" ter načelno bolj ohranjen avto (večje razdalje, "hvaležnejši" relacijski kilometri), tipične za Italijane oz. njihove avte pa so razne male praske, buške in podobno. Saj veš, kakšne so njihove prometne navade #-o Marsikdaj sem že videl avto, ki je bil CEL (ok, brez strehe) pobarvan, pa z njim ni bilo popolnoma nič narobe, razen parkiriščnih bušk in prask ter podobnega - 100%. Daleč od tega, da bi bilo to pravilo, se pa lahko zgodi.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-in posledično alfe iz uvoza zbijajo ceno nam ki imamo "slo-alfe",no,pa imejte jih :wink:
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uroš napisal/-a:Ne smemo podcenjevat sodobnih JTD in podobnih CommonRail dieslov, saj imajo v primerjavi z enako konjskimi bencinci razen v končni hitrosti bencinci zelo zelo težko delo.
Pa ne spet srat s primerjavo turbo-ne turbo.
Ko smo primerjali 116 JTD in 120 TS na 147 in 156 (v moji bivši službi) je bil JTD vedno spredaj razen nad 200 km/h vsi 4 so bili testni že utečeni motorji in identični avtobmobili torej 147:147 in 156:156 !
kako je zgledala primerjava? oba avta štartata z 2000 vrtljaji al ste bencinarja pelal tko se more, se prav kick down prestavo ali dve?
Odgovori
  • Informacija