Nakup rabljene: AR 156 ... 1.9 ali 2.4 JTD

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

alfasebastjan napisal/-a:mogoče 1,9 JTDm s športnim auspuhom :lol:
He he... :D ... No kar se dizlov tiče ni večjih težav. 1.9, pleše tako kot jaz igram. Hibe teh avto so pa kot so zapisali drugi roke, pa nosilci motorja. V slednje sicer nisem povsem prepričan ampak imam pa zadevo na sumu. Potem so pa tukaj še kaki lmmji, kar pa ni ravno hiba alf ampak vseh avtov, saj jih v končni fazi oskrbuje elektronika iz iste hiše. Pa velikokrat sem zasledil kako temo kjer se omenja opozorilne lučke, saj se rada kdaj pa kdaj kaka prižge... Drugače se pa bližam številki 170k kilometrov brez večji in nepričakovanih stroškov. Sedaj bo padel velik servis, čip, pa kake xenonke potem se pa do prodaje samo še vozim...

Super avto samo kako šlamparijo moraš odpustit italjanom.

No pa še nekaj okoli moči... Moja je 105 konjska pa se brez problemov kosa z 120 konjskimi dizli drugih znamk (bodisi na papirju kot v realnosti). No če bi imela kakih 15 kavalov več ji pa tudi ne bi škodilo. Le registracija bi bila dražja.
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Vrjetno je mislil 150KM.... 2.4 JTD, kot ga mam jest... Men se zdi podhranjen, to vrjetn zato k sm iz Q4 presedlal... Drgač pa avto OK, neki mi IC spušča ker je tam vse mastno (že reklamiral in bo garancijsko) tko da ma tud to vpliv da gre kej manj.... Včasih pomislim o čipanju, pa se spomnim, da za 100 že Q4 nazaj na cesto spravm... :D :D
jagoda
Alfa Junior
Alfa Junior

Sem še eden v vrsti tistih, ki se mu cedijo sline po najlepšem karavanu.
Zame je zelo pomembna dolžina prtljažnika, zato prosim lastnike 156SW za podatek o dolžini prtljažnika ob podrti zadnji klopi in če je prtljažnik popolnoma raven. Vem da je 156 športni karavan in ne tovornjak:roll:

Če bi pa naredili še kakšno fotografijo prtljažnika, s podrto klopjo bi bilo pa že kičasto 8) .

Sedaj vozim Mondea Mk2 karavan in imam v prtljažniku 190cm prostora, tako da brez problema za spanje in prevoz koles.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Definitivno v 156-ki ne boš imel toliko prostora kot v Mondeu. Lahko ti potrdim da gre lepo notr plasma tv 42" v embalaži :lol: ....edino kar sem do sedaj prevažal.
Slika
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

sem jih imel glih podrte....smučke dolžine 170 cm niso šle notri naravnost ...... le diagonalno sem jih spravil :doubt:

dolžina je kakih 160 cm :doubt:

ko podreš zice je poden raven.....

no če pa spustiš naslonjala , brez da dvigneš sedeže....pa ni ravno, pridobiš pa na dolžini kakih 20, 30 cm (govorim na pamet)

moram priznati, da če bi bila kakih 10 - 20 cm daljša ( in mogoče še 10 cm širša)bi bila idealna...tako pa je le na pogled karavan...prostor pa je omejen

lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ma povejmo naravnost,156SW je v bistvu pogojno karavan :doubt:
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw

alfafil napisal/-a:-ma povejmo naravnost,156SW je v bistvu pogojno karavan :doubt:
jp....ampak še vedno pa 1000x boljše kot limuzina! :mrgreen:

Sem tudi enosed-kavč že peljal v avtu brez problema...z prejšnim avtom (limuzina) pa še večjega kufra nisem mogel peljati....pa je imel po litrih precej večji prtljažni prostor :wink:
buco
Alfa Junior
Alfa Junior

živjo !!

imam namen kupit alfo 156 1.9 ali 2.4 jtd !! kaj priporočate !! znima me pa tudi čo gdo ve kako so kaj turbine pri teh avtih in koliko stane nova turbina ali pa obnova cena rok in amontizerjov !! zanima me tudi kolk je realna poraba teh avtov pri neki normalni vožnji pač uglavnem čim več informacij !
pa če ve slučajno gdo kolk pride glavni servis jermeni in vse ostalo kar spada zraven !!

za vse informacije se vsem v naprej zahvaljujem !!!
se slišimo :)
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

Sem lastnik alfe 2.4 jtd, l. 2001. Moram žal povedati, da sem menjal turbino pri 120k km. Cena z delom, oljem, filtri in cevjo, ki pride na turbino je bila 330k nekdanjih sit. Okvara se je pojavila, zaradi počene cevi, ker je vanjo potegnilo tujek, ki je okrušil lopatico turbine. Lahko bi jo obnovil (Beja d.o.o.), vendar sem se odločil za novo, ne obnovljeno. Mislim, da so podobne okvare pri alfah zelo redke, saj tako so mi povedali na servisu, v nasprotju od audijev in podobnih tdi motorjev.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

heh. novo turbino se da zlo ugodno dobit na kakem ebayu :D montaza pa spet ni neka znanstvena fantastika :D
buco
Alfa Junior
Alfa Junior

Niko napisal/-a:Sem lastnik alfe 2.4 jtd, l. 2001. Moram žal povedati, da sem menjal turbino pri 120k km. Cena z delom, oljem, filtri in cevjo, ki pride na turbino je bila 330k nekdanjih sit. Okvara se je pojavila, zaradi počene cevi, ker je vanjo potegnilo tujek, ki je okrušil lopatico turbine. Lahko bi jo obnovil (Beja d.o.o.), vendar sem se odločil za novo, ne obnovljeno. Mislim, da so podobne okvare pri alfah zelo redke, saj tako so mi povedali na servisu, v nasprotju od audijev in podobnih tdi motorjev.

!! kaj pa drugače ostali stroški ?? kaj predlagaš se splača kupit ??
hvala ti za informacijo
buco
Alfa Junior
Alfa Junior

buco napisal/-a:
Niko napisal/-a:Sem lastnik alfe 2.4 jtd, l. 2001. Moram žal povedati, da sem menjal turbino pri 120k km. Cena z delom, oljem, filtri in cevjo, ki pride na turbino je bila 330k nekdanjih sit. Okvara se je pojavila, zaradi počene cevi, ker je vanjo potegnilo tujek, ki je okrušil lopatico turbine. Lahko bi jo obnovil (Beja d.o.o.), vendar sem se odločil za novo, ne obnovljeno. Mislim, da so podobne okvare pri alfah zelo redke, saj tako so mi povedali na servisu, v nasprotju od audijev in podobnih tdi motorjev.

!! kaj pa drugače ostali stroški ?? kaj predlagaš se splača kupit ??
hvala ti za informacijo
kolk je to ugodno ?? pa še nekaj me za nima kakšna je razlika v turbinah med 1.9 in 2.4 jtd !! v ceni in tako naprej !! kako je pa kaj podvozje roke in int..... ??
lep dan !!
buco
Alfa Junior
Alfa Junior

colibry napisal/-a:heh. novo turbino se da zlo ugodno dobit na kakem ebayu :D montaza pa spet ni neka znanstvena fantastika :D
kolk je to ugodno ??
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V primerjavi z dizel motorji ostalih koncernov (VAG, PSA....) so motorji vzdržljivešji. Nasplošno je znano, da so JTD motorji praktično nepokvarljivi in eni izmed boljših, če ne celo najboljši v svojem razredu.

Lp
buco
Alfa Junior
Alfa Junior

Foggy napisal/-a:V primerjavi z dizel motorji ostalih koncernov (VAG, PSA....) so motorji vzdržljivešji. Nasplošno je znano, da so JTD motorji praktično nepokvarljivi in eni izmed boljših, če ne celo najboljši v svojem razredu.

Lp

kako je pa kaj elektronika pri teh alfah ? nekateri pravijo de se še kar kvari tudi pri novih !!
hvala ti za iformacijo !!
Odgovori
  • Informacija