Z Alfo sem načeloma zadovoljen. Elektronika?? Pokvarila se mi je centrala klime (elektronika, na katero so pritrjeni gumbi za uravnavanje poti zraka, hitrost zračenja in temperatura). Najprej sem mislil, da so motorčki pokvarjeni, nakar se je končno ugotovila napaka. Vsaka čast Maksu, saj veste kateremu. Pri S. niso vedeli kaj bi. Vzrok, zakaj se je to zgodilo mi še zdaj ni jasen. Začelo pa se je, ko sem odklopil akumulator, mogoče preobremenjenost, kaj pa vem. No, popravilo me je stalo 64k sit.
Drugače z elektroniko še nisem imel težav.
Andrejk tisto škatlico mislim, ja. Sem dobil rabljeno za 25k, vendar je delo naneslo toliko. Razstaviti je bilo poterbno celotno armaturo, to pa so delali na uradnem servisu P. Kaj "čmo", klima mora delati.
Tisto vezje (reg. klime) sem že imel zunaj, ker sem lotal žarnico pod gumbom za temperaturo. Dela z razstavljanjem je res cca. 25 min, enako za sestavljanje, več pa ne.
Jaz sem imel probleme že dobit žarnico. Ko sem jo naročil na orig. servisu, so mi dobavili neko popolnoma drugačno žarnico, kljub temu da so naročali na osnovi št. šasije. Ko smo zadevo preverjali naknadno na računalniku (serijske št. delov) so mi vztrajno zatrjevali, da je to pravi del. No, vsekakor ni pasal v armaturo.. vsega skupaj sem imel dovolj in sem zalotal neko 'generično' žarnico. Zdaj dela.
Priporočal bi ti 2,4 mašino. Moj stari ma takega (156 2,4 JTD, 110KW). Lahko rečem, da je avto res super. Ima zadosti moči, vleče ko ponorel bik, hkrati pa je motor dokaj kultivira (se pravi tih v kabini). Pa tudi povprečna poraba je dokaj ugodna. Na dolge ture mu porabi v povprečju 5,5 - 6l. Na krajše relacije pa 7 - 7,5l kar je za te konje in to težo kar solidno. Sam sicer vozim bencinarja 2.0. Ampak če se že odločaš za dizla, bi ti priporočal 2,4 JTD.
Zanimam me sledeče: AlfaRomeo 156 SportWagon 2.4 JTD,150km, pri brzini 160kmh, koliko ima obratov, koliko pokaže merilnik obratov?
(Odločam se za nakup le tega modela, ker sem 95% na avtocesti)
Hvala na odgovoru!
Še pod vprašanje,sam sicer ne poznam, mislim pa da vse nad 2004letnik imajo 6brzin (175km), zanima me z 5 brzinami in obrati pri 160kmh in z 6 brzinami enako obrati pri 160kmh, hvala!