alfisti & motoristi

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
Tony
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Bohinj

Pri zavarovalnici Triglav /za druge ne vem/ so ponudili možnost, da v kolikor imaš motorno kolo pri katerem imaš manj bonifikacije kot pri avtomobilu, lahko pridobiš isti procent katerega imaš pri avtu tudi pri zavarovanju motorja.
Slika
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pri Triglavu je to neuradno, se ne da dobiti, razen če dela zastopnik na svojo roko, preverjeno danes. Se zna zgoditi da dobiš čez dan dva popravljeno polico. Bodo pa imeli prenovljeno ponudbo po 8.3.2007.

Zavarovalnica Maribor pa ponuja omenjeni bonus + dodatni popust povsem po "regelcih". Več lahko preberete tu:

http://www.zav-mb.si/Zavarovanje_motorjev.3106.0.html

V igri je tudi AdriaticSlovenica, ki ima podobno ponudbo kot ZM, vendar ima omejitev do 72kw kar je ne pride v poštev če imaš močnejši motor.

Tilia bo pa pripravila ponudbo v roku 14 dni.

Lp
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

bo pri triglavu kej cenejs tut ce nimas motorja? mam glih registracijo konc mesca:)
Slika
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

Pri Triglavu je že zdaj nekoliko ceneje pri avtih nad 100kw.
Slika
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

sleby napisal/-a:bo pri triglavu kej cenejs tut ce nimas motorja? mam glih registracijo konc mesca:)
Kupi motor ane! :D
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

ze z alfo je tok stroskov kje je se motor :D
jok3 :wink:
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
andrejk
Alfist
Alfist

Pri ZM dobiš 40 % popusta (ne bonusa) v kolikor se zavežeš, da ob koncu sezone ne odjaviš motorja.

Dodatnih 10 % popusta dobijo člani moto klubov.

V primeru prenosa zav. avtomobila na ZM priznajo toliko bonusa, kot znaša seštevek bonusa na avtu in na motorju, vendar največ 30 %.

Jaz sem vzel tistih 40 % in upam na milo zimo 07/08 :lol:
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A kdo ve kaj o kakih pametnih popustih/akcijah pri Adriatic-Slovenica?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Danes registriral motor, na srečo se je pri Zavarovalnici Triglav obrnilo na bolje, tako da sem ostal pri njih. Pridobil sem 5. premijski razred, torej 45% bonusa, 12% komercialnega popusta in 20% popusta na neodjavo, s tem da so danes za 30% zmanjšali premije napram ostalim zavarovalnicam :ylsuper:

Zavarovanje v najmočnejšem razredu nad 72kw z dvojno zavarovalno vsoto in dodatnim nezgodnim zavarovanjem me je prišlo reci in piši celih 178 EUR :ylsuper: Pa naj še nekdo reče da je motociklizem drag šport :wink:

Lp
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Mater morem svojo mrcino začet sestavljat :)
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
kocko
Alfist
Alfist

Foggy napisal/-a:Pa naj še nekdo reče da je motociklizem drag šport :wink:
Lp
Se pravi, dam 200€ in sem kompletno opremljen za enoletno vožnjo z motorjem ali kako?

In kje so tukaj stroški gum (ki verjetno ne zdržijo niti ene sezone), servisov, opreme (ki je po vsej verjetnosti zelo "poceni") ter seveda nabava motorja samega :doubt: ....če že govorimo o poceni športu? :wink:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mišljeno je bilo seveda sarkastično :wink:

Takole seštevek na hitro:
-redni servis na vsakih 6.000km ca.100,00 EUR
-komplet pnevmatik na ca 6.000-8.000km ca.250,00 EUR

Ponavadi porabim en komplet pnevmatik na sezono in naredim 1 servis. Menjava zavornih ploščic in ketne je pa odvisna od stila vožnje. Ketna na ca. 30.000km in ploščice na ca. 15.000km.

Oprema se ponavadi menja na 5-7 let in kompletna stane od 1.200,00 do 1.500,00 EUR (kvalitetna oprema).
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

ni na zavar. Mb tako, da ce imas avto tam, dobis za motor 50 % ?
super
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

stuhec napisal/-a:ni na zavar. Mb tako, da ce imas avto tam, dobis za motor 50 % ?
Na ZM dobiš toliko bonusa na motorju, kot ga imaš na avtu, če ga imaš zavarovanega pri njih.

Na ZT dobiš toliko bonusa na motorju, kot ga imaš na avtu, če ga imaš zavarovanega pri njih, s to razliko, da lahko dobiš bonus tudi na podlagi avtomobila katerega ima zavarovan kdo od družinskih članov.

Lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ne vem če prav razumem to tabelo ZM
-imam pri avtu 50%bonusa,se pravi da dobim toliko tudi pri motorju in če ga ne odjavim še 40 % popusta :?:
-recimo da polna premija stane 400 evrov,50% bonusa pomeni 200e in na to še 40% popusta :?: ,če je tako je to noro dobra ponudba in to zdaj ko ga več nimam #-o
Odgovori
  • Informacija