Pred nekaj dnevi mi je začelo cviliti nekaj v motorju. Opazil sem da cvili pri servo pumpi. Preveril sem nivo olja za servo pumpo in je bil na minimumu. Dolil sem olje, vendar cviljenje še vedno ni prenehalo.
Opazil sem da je olje čisto črno in tudi smrdi kot bi bilo kaj skurjeno.
Izpumpal sem rezervoarček in dolil novo olje (cca 3dcl), vendar ni nič boljše.
Volan mi sicer normalno dela, samo se bojim da ni pumpa pri koncu...
kaj svetujete ?
Ali naj olje izpaznim in zamenjam ali bo kar treba na kakšno obnovitev misliti ? Koliko stane takšna obnovitev pumpe ?
Olja je skorajda liter in če menjaš, potem menjaj vse.
Pa ja pri mamini 75-ki na začetku tudi ni bilo nič servo olja, pa je bil samo dolit (bil je še nekako reče barve) in je tudi pumpa občasno cvilila. Sedaj z novim olje je pa OK, pa lažje se šofira.
Menjaj komplet olje pa potem poročaj!
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
tudi pri mojem avtu(fiat bravo) je ob vzigu nekaj cvililo...smo mislili,da je starter-se je izkazalo,da ni..je mehanik menjal olje pri servu,ki je bilo baje cisto crno-ni pomagalo cisto nic...tako,da se zdaj ne vem,kaj naj bi to obcasno piskanje pomenilo
Takole je:
Včeraj sem menjal olje v servo sistemu. Olje je bilo čisto črno in tudi z opilki. Kolega je dejal da gre pumpa h koncu.
Z novim oljem (ATF DII) pumpa še vedno cvili, tako da se bom kak mesec vozil potem pa spet olje zamenjal.
Katero olje bi ublažilo propad pumpe oz. kaj mi svetujete za eno olje da bi kar najbolj podaljšalo delovanje pumpe?
nekje na forumu so omenili par firm ki prodajajo obnovitvene kite za te zadeve. ali kupi drugo ( rabljeno ) pumpo ali jo sam obnovi ali pa daj obnoviti kakemu mojstru.