Alfa 145 - Da ali Ne?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
denyto
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Pozdravljeni.Sem nov na forumu in bi mel nekaj vprašanj za vse izkušene voznike alf še posebaj alfe 145.Torej, nameravam kupit ta avto, ampak imam določene pomisleke.Marsikdo mi je že odsvetoval nakup alfa, saj naj bi avto crkoval in dosti pil.Torej zanima me, če je res ta avto tako zanič da se ga ne splača kupit? Kaj vzamem, boxer ali twin spark? Zanima me povprečna poraba za 104 konjskega za 120 in 150.Sam, si najbolj želim quatrofoglio.

Hvala za odgovore in pozdrav
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ce je bil avto pravilno vzdrzevan je verjetnost, da zariba prav toliksna kot pri ostalih znamkah. sam ti predlagam TS motor, pijejo pa vsi priblizno enako, od 9 do 11 litrov. sam si lastim 145ko qv in imam povprecno porabo 10.5 litra, 80% pa je mestne voznje.
za kaj vec pa uporabi search.
Slika
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

denyto napisal/-a:Pozdravljeni.Sem nov na forumu in bi mel nekaj vprašanj za vse izkušene voznike alf še posebaj alfe 145.Torej, nameravam kupit ta avto, ampak imam določene pomisleke.Marsikdo mi je že odsvetoval nakup alfa, saj naj bi avto crkoval in dosti pil.Torej zanima me, če je res ta avto tako zanič da se ga ne splača kupit? Kaj vzamem, boxer ali twin spark? Zanima me povprečna poraba za 104 konjskega za 120 in 150.Sam, si najbolj želim quatrofoglio.

Prvi popravek - QUADRIFOGLIO = štiriperesna deteljica!! :mrgreen:

Glede na kar si napisal, ti priporočam prav 2.0 TS 16v! Pri porabi ne bo veliko razlike! Cca 10l mešano! Gre pa tudi do 12.
Boxer odsvetujem, sem napisal že 100x zakaj - uporabi search!¨
Pri TS pa so ravno 1.4 in 1.6 najbolj podvržene okvari varjatorja faze (dizel zvok)!

Po mojem je 145 avtomobil, pri katerem dobiš zelooo veliko za denar ki ga plačaš. Glej kot pri vseh avtomobilih, da je lepo vzdrževana in ne se zaletet v prvo najcenejšo, ki jo opaziš na avto.net!!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
denyto
Alfa Junior
Alfa Junior

Saj avto mi je fuul všeč, pa cena je tut majhna ja,glede na opremo in letnik.P akolk vem se lepo razvije bass v njem :mrgreen:
NO tak je na stvari. trenutno imam citroen xantia in nikoli več francoza, ker avto ne gre nikam pije pa okrog 11 in zato hočem v bližnji prihodnosti zamenjat avto in najbolj blizu mi je alfa, s katero upam, d abom zadovoljen 8)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Najprej povej kolko dnarja si prpravljen odstet za avtomobil,pol se bomo pa dalje menli...

@Denyto:drugace so alfe precej neakusticne in neprijazne za ustvarjanje dobre zvocne slike (sam tok za info).

LP Miholl
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a: @Denyto:drugace so alfe precej neakusticne in neprijazne za ustvarjanje dobre zvocne slike (sam tok za info).
LP Miholl
To si m,islil za radio, ne?
Ker drugače zvok TS 16v je perfekten!! :mrgreen:

Slika
denyto
Alfa Junior
Alfa Junior

Hja pripravljen sem odštet nekje med 500 in 700k sit.Še najbolj srečen bi bil, če bi dobil kje kakšen lizing ali možnost financiranja ipd, da ne rabim prodajat akustike, ker sem zmetal 400k sit v ozvočenje :?

Aja , kaj 145 2.0 TS ni enako kot 145 quadrofoglia ne? :?
se opravičujem za malce smešna vprašanja.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

145 QV - najmocnejsi motor ter (ponavadi) vsa oprema.
QV pa pomeni quadrifoglio verde, cloverleaf v anglescini, stiriperesna deteljica v slovenscini. Vse QV imajo 2.0TS motor.
Slika
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

denyto napisal/-a:Pozdravljeni.Sem nov na forumu in bi mel nekaj vprašanj za vse izkušene voznike alf še posebaj alfe 145.Torej, nameravam kupit ta avto, ampak imam določene pomisleke.Marsikdo mi je že odsvetoval nakup alfa, saj naj bi avto crkoval in dosti pil.Torej zanima me, če je res ta avto tako zanič da se ga ne splača kupit? Kaj vzamem, boxer ali twin spark? Zanima me povprečna poraba za 104 konjskega za 120 in 150.Sam, si najbolj želim quatrofoglio.

Denis, alfo kupujes ? :)
denyto
Alfa Junior
Alfa Junior

DaviiD napisal/-a:

Denis, alfo kupujes ? :)
Oooooo, ti si tut tu gor 8) Legenda.Ja kupujem ja.Prvo še staro kanto prodam, potem pa ave mea italia :D
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Qv je oprema vozila. Pri nas verjetno ne bos nasel 2.0 ts brez deteljice,ceprav so pa obstajale..

Za 700k sit....osebno priporocam nabavo lepe boxerce za 500k sit,200 das pa se da se popedena tipi topi....Moje mnenje...

LP Miholl
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Miholl napisal/-a:Qv je oprema vozila. Pri nas verjetno ne bos nasel 2.0 ts brez deteljice,ceprav so pa obstajale..

Za 700k sit....osebno priporocam nabavo lepe boxerce za 500k sit,200 das pa se da se popedena tipi topi....Moje mnenje...

LP Miholl
145 2.0 TS16v NI obstajala drugače kot Q.V.!!
Torej lahko rečeš 145 Q.V. in veš točno za kak motor gre!

Slika
Uporabniški avatar
divja kripca
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Če se ne motim, je QV tudi oznaka za 4x4 pogon ... al ne?

Glede alf: fajn je če znaš kdaj kak izvijač ali kak drug ključ v roke prjet ... so malenkosti, ki ne dalajo vedno kot bi morale :)

Osebno vozim boxerja in sem nad njim navdušen! Sliši se kot bombnik, oblika je po mojem še vedno všečna, sploh notranjost, vzdrževanje je relativno poceni (odvisno koliko zahtevaš od nje :D), pa še registracija je v spodnjem razredu (1,4 in 1,6 box).
Na drugi strani so rizični menjalniki in slabe zavore (enojni diski), ki pa se zlahka nadgradijo.

Živeli
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

divja kripca napisal/-a:Če se ne motim, je QV tudi oznaka za 4x4 pogon ... al ne?
Ne. Tisto je Q4 #-o
Odgovori
  • Informacija