Zivjo
Xenone smo zgleda usi zmontiral in zdaj pa mene zanima ce se je se pri komu pojavilo tresenje svetlobe? Ogromno sem ze prebral na raznih forumih glede tresenje svetlobe pri xenonih, ampak kolikor se meni trese se mi zdi da ja obcutno prevec. Sem tudi raziskoval kaj bi lahko bil vzrok, in sem opazil da se precej trese parabola v luci. Pa ma zanima ce se tudi ostalim lastnikom 147 z xenonom precej trese svetloba?
@ Beny
Beny ti imas 147ko s xenonom. Kako je pri tebi?
creed555 napisal/-a:Zivjo
Xenone smo zgleda usi zmontiral in zdaj pa mene zanima ce se je se pri komu pojavilo tresenje svetlobe? Ogromno sem ze prebral na raznih forumih glede tresenje svetlobe pri xenonih, ampak kolikor se meni trese se mi zdi da ja obcutno prevec. Sem tudi raziskoval kaj bi lahko bil vzrok, in sem opazil da se precej trese parabola v luci. Pa ma zanima ce se tudi ostalim lastnikom 147 z xenonom precej trese svetloba?
@ Beny
Beny ti imas 147ko s xenonom. Kako je pri tebi?
LP Gorazd
Problem pri 145 je, da ti zlomi plastične nosilčke ki držijo parabolo! Preveriš lahko tako, da odstraniš pokrov ki pokriva žarnice, primeš za konektor žarnice in probaš migat gor in dol! Če se stvar premika, imaš polomljeno, če je pa fiksno oz. malo elastično pa je vse uredu!
Ma vem da je normalno da mal trese...sam men ne trese malo!
Sej danc ce pridem u GO, pa ce bos tud ti dole ti pokazem...al pa ce te pridem iskat v Brda in gremo pol skupi u GO na pjaco z Alrotom in Dejanom156. Pa bos vidu kuk vibrira zadeva.
Živ
Imam 156tko,letnik 1999 in me samo zanima a mogoče kdo ve.če se dajo kupit original XENON žarnice in koliko stanejo?,oz. če je treba vse komplet zamejati?...
HVALA
Alfa1564ever napisal/-a:Živ
Imam 156tko,letnik 1999 in me samo zanima a mogoče kdo ve.če se dajo kupit original XENON žarnice in koliko stanejo?,oz. če je treba vse komplet zamejati?...
HVALA
Original komplet moraš kupit tudi žaromete! Cena mislim da nekje 2000eur z žarnicami in balasti in delo!
No, ker nisi nič prebiral teme o xenon in verjetno cca 2000eur ne boš dal, bi ti predlagal nabavo xenon "kit-a" ki te pride cca 150 eur plus montaža, če znaš sam zamenjat žarnico in povezat dve žici, lahko narediš to sam! Nabavi kit z 4300K BELABELA svetloba ali kit 6000K BELORAHLO MODRA svetloba, ali nekje vmes med 4300 - 6000K!
Za več info pa malo klikni "search" tipko!
Mene pa zanima kje bi dobil samo štarter oziroma elektroniko za xenonsko žarnico razen original seveda. Na original xenonskih lučeh na alfi156 se je pojavil problem, da se desna luč včasih ne prižge. Če kdo ve bi prosil da mi sporoči?
Meni se je pa pojavil problem da se mi na vsake 10 do 15 min xenon žarnica na novo prižge... Vse skupaj traja le delček sekunde, videti je pa kot bi negdo slikal s fotoaparatom (fleš efekt)
Včasih to naredi leva,včasih desna žarnica...
tudi meni se to zgodi, da malce utripne žarnica.....ampak to je ponavadi le na začetku oz po parih minutah....kasneje se mi to ne zgodi več...
sem opazil da to naredi tudi kolegu, kakšnih 30 sec po vžigu luču mu je malce utripnilo.
Po moje (oz upam) da ni to nič narobe, saj ko je žarnicva hladna, dela balast na večji voltaži, ko se ogreje pa pada na manjšo napetost....in to so upam da le te prehodi....če pa to ni to, pol pa ne vem
Gricko napisal/-a:tudi meni se to zgodi, da malce utripne žarnica.....ampak to je ponavadi le na začetku oz po parih minutah....kasneje se mi to ne zgodi več...
sem opazil da to naredi tudi kolegu, kakšnih 30 sec po vžigu luču mu je malce utripnilo.
Po moje (oz upam) da ni to nič narobe, saj ko je žarnicva hladna, dela balast na večji voltaži, ko se ogreje pa pada na manjšo napetost....in to so upam da le te prehodi....če pa to ni to, pol pa ne vem
don1 napisal/-a:Mene pa zanima kje bi dobil samo štarter oziroma elektroniko za xenonsko žarnico razen original seveda. Na original xenonskih lučeh na alfi156 se je pojavil problem, da se desna luč včasih ne prižge. Če kdo ve bi prosil da mi sporoči?
sj pravm.. ce ze kupujes take xenon kite. je najbolje poiskati XENON kit proizvajalca ARCS ki so nadpovprecni o kvaliteti teh kitou. drugace pa ta pojav BLIZ efekt je zaradi presvoh akomulatorja in pride do prevelikega padca napetosti ob vklopu ventilatorja za hladilnik vode