V Nemciji imata pri isti druzini (stric in bratranec) dva avtomobila kasko zavarovana (Audi A4 1.9TDI 130KM, Nisan Maxima) pa niso bogati. So povprecna delavska druzina v manjsem kraju - vasici ob nemsko-francoski meji.veloce napisal/-a:Servisi in kleparija so v tujini precej dragi, zato se avtomobilov, če so mal razbiti-recimo, da ni vozen- že skoraj ne splača popravljati. Zato je toliko novih avtomobilov na odpadih. Seveda si v Evropi kasko zavarovanje lahko privoščijo le bogati in razne dobro stoječe firme.

Tule maš nekaj tem o nakupu 156GORA napisal/-a:pozdravljeni,tema je bila že verjetno prežvečena,ampak vseeno-v bližnji prihodnosti imam namen kupiti alfo 156 bencin(1.6 ali 1.8ts)za cca4-4500€,z klimo in ostalo opremo.Želim si seveda avto z čim manj prev.kilometri,ohranjen itd.kupil bi bencinarja,ker naredim cca 15000km letno.veliko sem sicer že prebral na forumu,vendar bi rad zvedel na enem mestu predvsem sledeče.
-kako je z splošno vzdržljivostjo motorjev in ostale mehanike pri teh dveh motorjih(malo me namreč skrbi,ker imajo alfe v tem cenovnem razredu kar nekaj kilometrov za sabo)
-kje je v lj dober in seveda ne predragservis
-kako je s pločevino(rja;mam starega unota,seveda rjavega)
-osnovne pazljivosti pri nakupu
-poraba;večina normalna vožnja(pol mesto,pol relacija) z 7 letnim otrokom zadaj in seveda ženo![]()
to bi bilo zaenkrat vse;za odgovore se vnaprej zahvaljujem!
Veliko oz. komplet "Tips" in serijske napake 156 najdeš na www.alfa156.netalfafil napisal/-a:-no pa dajmo,bom si vzel čas zate
-prvo,ne goni jo mrzlo (tako kot vse druge znamke ne)
-najpogostejša okvara TS motorjev je varijator,sliši se kot dizel par sekund po zagonu,kompletno popravilo je okrog 50-60 jurčkov in ni garancije kako dolgo bo zdržal,lahko 20 000km,ali več kot 100 000km
-potem merilec pretoka zraka (LMM),lambda sonda,v glavnem bosheva elektronika,mogoče crkne kakšna roka
-večji servisi se začnejo okrog 80 000km,jermeni naj bi se zamenjali na 120 000km,ampak če kupiš avto nad 80 000km je fajn če je veliki servis že opravljen,ali pa da so vsaj svečke zamenjane (8 kom)
-skoraj je boljše kupit alfo nad 100 000km,ker je večja verjetnost da so glavni servisi opravljeni,kot recimo 80 000 in te vse to čaka,no vse je odvisno od cene,odločitev je tvoja
-poraba se gible okrog 10 l(velja skoraj za vse TS modele),končna po števcu nad 210 če govorimo o 1,6 modelu
-vzami nekogar ki se spozna na alfe,servisiraj jo tudi pri serviserju za alfe,da ne boste po nepotrebnem pol avta zamenjali Doubt
-veliko sreče pri nakupu Wink

Foggy napisal/-a:Glede na to, da je moja 156 1.8 TS šla malenkost slabše kot 145 QV se nikakor ne morem strinjati da sta 1.6 in 1.8 primerljiva motorja. Roko na srce, vendar 1.6 motor je preslaboten za 156, ta motor je primeren za avtomobile razreda 145.
Še nikoli ni bilo dobro kupiti avtomobila z vstopnim motorjem, saj so večinoma podhranjeni in imajo dostikrat večjo porabo kot močnejši motorji, saj le teh ni treba tako priganjati za enak učinek.
Lp
Za takšno vožnjo je več kot zadost 1.6TSGORA napisal/-a:-poraba;večina normalna vožnja(pol mesto,pol relacija) z 7 letnim otrokom zadaj in seveda ženo Laughing

No, te bom pa tudi tebe peljal z 2.0 TS 16V naslednjič ko se vidimo! Potem boš pa povedal, če je bila razlika do 1.8 .......aaxxx napisal/-a:Včeraj sem vozil 156 1.8 SW in moram reči da v začetku sploh nisem imel občutka da avto kam gre. Se mi je zdel kot nepremičnina. Šele nad 4000 obrati pokaže malo zob, pa še to ni bilo za prehvaliti.
Tako, da če gre tako 2.0 potem je sigurno nekaj narobe, vzamem pa v obzir da una SW ni bila ne vem kak biser.
LP

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti