Priklop alarma

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

torej bi to naj bil del originalnega alarma? Kako pa vem, če je vključen ali ne?
jurra156
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: koroška

jaz imam dva kompleta klučev ki ta enaka:zložljiv kluč(odklep zaklep ter posebej prtljažnik),dalinjček (odklep zaklep vozila ko je vklučen alarm)ter ključek podoben tvojmu(ne enak).Če je alarm vklučen dalinjček dela če ne pa samo gumb na originalnem ključu.Ko je alarm aktiviran ko zakleneš vtripnejo smerniki ter zapiska.Ko pa alarm ni vključen pa vtripnejo samo smerniki
Alfa je CAR!!!!
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Mam samo dva ključa, oba zložljiva, pri obeh je ta obesek zraven (btw na njem ni nobene tipke ali gumbka). Ko pa avto zaklenem, pa utripajo samo smerniki, brez bipkanja. Torej alarm ni vklopljen ali pa ne dela...
jurra156
Alfa Junior
Alfa Junior

Poglej najprej pod pokrov motorja če imaš sploh alarm.
Alfa je CAR!!!!
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Takoj ko pridem iz službe se bom posvetil temu :) . Ampak, če sem dobil pri obeh ključih ta obesek zraven, potem bi moral biti nekje... Aja, pa včeraj sem pozabil omenit, da mam na sredini armaturne plošče, pod vetrobransko šipo nameščen en senzor, na katerem je rdeča led dioda (ampak ne utripa, ko je avto zaklenjen, se ne prižge, ko ga zaklepam, nič...). Bom videl popoldne...
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Pa sem končno ugotovil, kaj je ta zadeva... Res je ključek za priklop ali izklop alarma. Iskal sem ga ko nor. In kje sem našel režo za vklop??? Ne pod havbo ampak v predalčku pred sovoznikom! #-o

Vendar pa se mi z odgovorom na vprašanje kje je alarm pojavlja nova enigma: namreč če vklopim alarm, se pravi da lučka utripa, se zvočni alarm vklopi LE in IZKLJUČNO v primeru, če probam avto odklenit brez daljinca, torej samo z ključem. To je edini primer, v katerem se je vklopil zvočni alarm. Šel sem celo tako daleč, da sem kolega zaklenil v avto ob vklopljenem alarmu, sam pa sem se oddaljil od avta z ključem in tem obeskom. Pa se kljub vklopljenemu alarmu ni zgodilo nič, čeprav je kolega šaral po avtu ko nor. Zvočni alarm se ni vklopil, le žmigavci so od časa do časa utripali. :?: :?: :?:
jurra156
Alfa Junior
Alfa Junior

aha pol pa je nek drgačen alarm.Žmigavci utripajo zato ker na sunke premikanja samo upozori.A imaš kakšne senzorje zgoraj pri vetrobranskem steklu?
Alfa je CAR!!!!
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

sta dva senzorja (pri vsakem A-stebričku eden) :?:
jurra156
Alfa Junior
Alfa Junior

ja tam sta senzorja pritiska v avtu.Če zeliš da bo alarm tulil ga lahko stestiraš tako da odpreš eno steklo na avtu imaš vsa vrata zaprta avto zakleneš z daljinčkom počakaš cca3min. da se alarm aktivira potem pa stegni roko v avto skozi odprto steklo če alarm deluje bo začelo tuliti :)
Alfa je CAR!!!!
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Saj to sem že naredil. Avto sem zaklenil z prižganim alarmom in spuščenim oknom. Je pa res, da nisem počakal tak dolgo ampak sem kar takoj, ko sem zaklenil, začel mahat okoli senzorjev :D . Nisem vedel, da je treba počakat. Sem mislil, da se alarm aktivira takoj ko ga zaklenem...
jurra156
Alfa Junior
Alfa Junior

ja malo počakaj =D>
Alfa je CAR!!!!
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

No bom pa jutri probal (trenutno v službi :roll: )
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ormož+Maribor

Velika verjetnost je, da sta tista dve zadevi na A stebričku naprimer zvočniki za prostoročno. Probaj preverit, če sta priklopljena na alarem. Recimo moj foter ima isto kot ti in ne deluje ni varjante pa če ne wem kak mahaš.

Drugače pa poglej znamko in tip alarma in probaj dokupit Šok senzor za ta alarem. Je, koliko se meni zdi, najbolši del alarma. Se vklopi ob skoro vseh poskusih uničevanja avta oz. vlamljanja (odvisno, kako je senzor naštelan in kje je pozicioniran.
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Pa se da to priklopit na že obstoječi alarm ali je treba posebej montirat?
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ormož+Maribor

Sej ti pravim, ne wem kakšen alarem imaš. Če je original potem močno dvomim da gre priklopit. Če pa je bil naknadno montiran, pa po mojem more it dokupit. Priklopiš pa ga (če je opcija) na obstoječi alarem.

Recimo jaz ko sem si to prvič priklaplo, sem tak nastavo senzor, da ko sem imel avto na parkirišču pred policijo, pa je peljal mimo po cesti šleper, se mi je alarem vklaplal #-o
Odgovori
  • Informacija