AR 145 - lambda sonda, variator faze, računalnik za ABS

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Stvar je takale. Včeraj je bil moj avto na servisu pred tehničnim pregledom in so fantje ugotovili, da mi je crknila lambda sonda, variator faze (to sem že prej vedel) in pa računalnik za ABS (neka črna škatla).
Glede na to da imam čez dva tedna tehničnega bi nujno rabil lambda sondo in pa eventuelno tudi variator faze.
Naše trgovine sem že poklical in imam cene, zdaj pa me zanima če bo v kratkem kdo kaj hodil po Italiji, pa če bi lahko pogledal še njihove cene, da vidim če se mi splača zapeljat čez mejo.

Samo za info vam pa napišem še cene od Avto Triglava tolk da vas bo mal glava zabolela

Lambda sonda - cca 45.000 SIT
Variator faze - cca 45.000 SIT
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Sondo sem menjal pred 3 tedni! Kupil sem pa NTK/NGK, ker sem obupal nad bosch-om!!! :evil:

Sedaj pa pazljivo! Czel sem sondo, ki nima konektorja, tako da sem moral sam povezan na stare zice od prejsnje sonde in je prisla celih 48 EUR!!!! =D> =D> =D> =D>

Trgovina je pa Sprintauto v stari gorici!!

Ciao Alfista :D

p.s.Kolko mas pa kilometrov, da ti je sol varjator? Verjetno , vsaj upam da je 45ksit z menjavo vred?? Se mi pa zdi da varjator ne upliva pretirano na merjenje plonov, razen ce ti ni prav "zaribal" in je ostal v eni poziciji! Vsekakor mislim da je "postena" cena okol 20ksit za delo in menjavo kit-a za popravilo varjatorja, razen ce nimas tistega modela ki se ne da popravljat!! Jaz sem ga imel in me je samo varjator prisel okol 20ksit + menjava!
Slika
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfista napisal/-a:Sondo sem menjal pred 3 tedni! Kupil sem pa NTK/NGK, ker sem obupal nad bosch-om!!! :evil:

Sedaj pa pazljivo! Czel sem sondo, ki nima konektorja, tako da sem moral sam povezan na stare zice od prejsnje sonde in je prisla celih 48 EUR!!!! =D> =D> =D> =D>

Trgovina je pa Sprintauto v stari gorici!!

p.s.Kolko mas pa kilometrov, da ti je sol varjator? Verjetno , vsaj upam da je 45ksit z menjavo vred?? Se mi pa zdi da varjator ne upliva pretirano na merjenje plonov, razen ce ti ni prav "zaribal" in je ostal v eni poziciji! Vsekakor mislim da je "postena" cena okol 20ksit za delo in menjavo kit-a za popravilo varjatorja, razen ce nimas tistega modela ki se ne da popravljat!! Jaz sem ga imel in me je samo varjator prisel okol 20ksit + menjava!
Kilometrov imam 100.000 in je sigurno variator zanič, ker avto laufa kot dizel. Cene od Avto Triglava so samo za material, brez menjave.
Kakšen variator imam v avtu po pravici povedano nimam pojma, mehanik mi je rekel, da ga je treba menjat tako da sklepam da se ga ne da popravljat. Zdaj mi pa še prosim napiši kje lahko kupim variator za 20.000 SIT.
Montaža ni problem, ker imam mehanika ki mi rihta hitro, poceni in dokaj kvalitetno.
Zdaj če bi se odločil, da grem iskat v Italijo variator in lambda sondo, ali bi se lahko dobila en dan popoldne, da greš z mano čez mejo, ker se ne spoznam prav dosti na Gorico in ne znam italijansko.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Ti ne obljubim, a bom ta vikend poprasal po ceni varjatorja v IT!
Lahko se zmeniva samo ob vikendih da prides mimo in gremo v staro GO!

Dej poslji mi cifro na PM! Pa se kej slisva cez vikend!

Slika
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfista a imaš slučajno kakšno internetno stran tale štacuna v Gorici
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Jaz bi pa rabil merilec pretoka zraka, ker predvidevam, da mi je crknil!
Ve kdo za kakega rabljenega, delujočega ali pa z odpada v IT?
Koliko ta zadeva košta?
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

Kako pa se pozna, če maš težave z variatorjem faze?

Mam km glih tam nekje in bi blo dobr vedet.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

K zjutri užgeš avto zaropota k VW. :lol: (diesel).

dr. darko567 zna popravt variator. Drgač je pa mene pršu 40 jurjev z zamenjavo uret. Teh variatorjev je več vrst. Obstaja tud tak ko moraš zraven še odmično zamenjat #-o
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Mam eno vprasanje in sicer, a ma samo TS masina variator faze in lamba sondo ali ima tudi boxer masina te zadeve :?: :?:
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LaserJaMM napisal/-a:K zjutri užgeš avto zaropota k VW. :lol: (diesel).

dr. darko567 zna popravt variator. Drgač je pa mene pršu 40 jurjev z zamenjavo uret. Teh variatorjev je več vrst. Obstaja tud tak ko moraš zraven še odmično zamenjat #-o
Dej mi potem pošlji cifro od Darkota ali pa mu daj mojo da se nekako dobiva, pa da vidimo kaj se da narediti.

lp, dejan
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Za menjavo varijatorja faze potrebuješ posebno orodje, ki je namenjeno zgolj temu opravilu! In praviloma ga imajo le uradni servisi! Meni bui tudi prišla prav kakšna stran od IT trgovin!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

GEISTERFAHRER napisal/-a:Mam eno vprasanje in sicer, a ma samo TS masina variator faze in lamba sondo ali ima tudi boxer masina te zadeve :?: :?:
Lambda sondo imajo načeloma vsa vozila!
Slika
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

lambda sondo ma variatorja pa nima boxer
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dr napisal/-a:Stvar je takale. Včeraj je bil moj avto na servisu pred tehničnim pregledom in so fantje ugotovili, da mi je crknila lambda sonda, variator faze (to sem že prej vedel) in pa računalnik za ABS (neka črna škatla).
Glede na to da imam čez dva tedna tehničnega bi nujno rabil lambda sondo in pa eventuelno tudi variator faze.
Naše trgovine sem že poklical in imam cene, zdaj pa me zanima če bo v kratkem kdo kaj hodil po Italiji, pa če bi lahko pogledal še njihove cene, da vidim če se mi splača zapeljat čez mejo.

Samo za info vam pa napišem še cene od Avto Triglava tolk da vas bo mal glava zabolela

Lambda sonda - cca 45.000 SIT
Variator faze - cca 45.000 SIT
Variato faze, pride v Italiji 101E, seveda za 147ko.Po moje da dražje ne more biti, razen ceneje seveda.

Predlagam da avto zapelješ v Italijo in ti tam naredij tako kot se šika!!
Lp G.A.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

veloce napisal/-a:
GEISTERFAHRER napisal/-a:Mam eno vprasanje in sicer, a ma samo TS masina variator faze in lamba sondo ali ima tudi boxer masina te zadeve :?: :?:
Lambda sondo imajo načeloma vsa vozila!
Imajo jo samo tista vozila ki imajo katalizator in einšpric....
Odgovori
  • Informacija