Crazy Alfista napisal/-a:
ps: poznma veliko ljudi , ki v vw tankajo selenio racing in pravijo da je to to(ceprav so ljubitelji "favejev" )
tocno tako. poznam tudi jaz zelo veliko VAGovcev ki tocijo selenia racing. ter agip sint 2000. nekateri pravijo da jim agipa na 10.000 ne popije niti 2 deci. v primerjavi s prejsnimi olji ki so jih vlival pa skoraj cel 1L/10.000km....
Spasky napisal/-a:Zanimivo, ker meni ga konstantno pije, pač moram preverjat večkrat in ni sile. Pri meni bi bilo sumljivo, če bi bil stalno pod maksimumom.
Kdaj si ga menjal, pred koliko km in katerega?
menjal januarja, priblizno 3.000km nazaj. pije ga ne nic (zadnji interval 9.000km nisem nic dolival)
olje pa AGIP Extra HTS 5W-40.
Kaj pa pred menjavo, a si mogoče pogledal kolko olja si imel noter? Ker če je blo na MIN in glede na kako olje si mel noter se nebi čudu(preizkučeno) je lahko ribato posledica predhodnega drsenja na suho! Ne vem, samo poskušam ugibat kaj bi blo možno!
kaj pa vem. tole je res neki cudnega. jz sm dons ene 25km naredu na 6500 rpm (audiji so me zivciral:)) pa je alfica prestala preizkusnjo z odliko. edino vroce ji je bilo:)
Crazy Alfista napisal/-a:
ps: poznma veliko ljudi , ki v vw tankajo selenio racing in pravijo da je to to(ceprav so ljubitelji "favejev" )
tocno tako. poznam tudi jaz zelo veliko VAGovcev ki tocijo selenia racing. ter agip sint 2000. nekateri pravijo da jim agipa na 10.000 ne popije niti 2 deci. v primerjavi s prejsnimi olji ki so jih vlival pa skoraj cel 1L/10.000km....
-TDI z črpalka-šoba sistemom,pije liter olja na 10 000km,to je za njih normalno,čeprav tudi stari TDI niso kaj manj požrešni
En primerek 2.0 TS z okvaro motorja se momentalno prodaja. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1373314#
Jest sem že za več takih primerov slišal, tko da mora bit nekaj na tem.
Verjetn so tile motorji res malo bolj občutljivi kot 1.8 TS. Zahtevajo pač malo bol skrbnega lastnika.