Modelarstvo-R/C Cars

kar vam pade na pamet
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Kar neki časa imam že željo sedaj pa sm že čisto noter in se psihološko pripravljam da ostanek denarja ne bo hodil več v gostilne in žure ampak da bi investiral v RC avteke:D
najraje bi prevažal takšno ohišje, še raje od 8C in pa da bi avtek bil RWD(ker ročne pomoje še nimajo notr :lol: )

Slika

Ima kdo kakšne izkušnje s takšnimi hobiji?

Če se seveda odločim bom zahteval klubsko nalepko(Bistri, ko ti začnem težit da rabm nalepko 2x4cm se spomnem na to temo :D )

Me pa zanima mal če se je kdo že s tem ukvarju cene so mi dokaj znane za solidne primerke 2.5 ccm bo treba odšteti okoli 300€ za 3.5 pa okoli 500€...
edino kar se mi ne da je kr skos neki šraufat(baje da ga je dost) kaj pa vemo mogoče enkrat nekoč naredimo klubsko ekipo :lol:

Torej kakšne izkušnje?
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

tud mene tole neki matra že od majhnega .. pa je kot ponavadi $$$$ problem :S

drugače pa sem iskal po netu nekaj časa nazaj in našel bol... malo.. je pa en forum ... http://makete.net/forum/profile.php

sm pa takoj za eno alfa ekipco :D
meu bi use kar ma križ pa kačo u krogcu!!!!!
-----------------------------------------------------
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

tut jst že en cajt razmišljam, da bi si nabavu eno zverinco mal za hobi. sam se tut men zatakne pr kešu. nekak bi verjetn čudn zgledal, da v prtljažniku avta vozim RC avto, k je več vreden od avta, s katerim se okol vozim.
na vsake tuk časa mal po bolhi pogledam (da vidm, kakšne so kej cene). sej včasih je kakšna zanimiva ponudba. gledal sem tisto alfo 156 v slovenski firmi mantua model http://www.mantua-model.si/index.htm . cena je sicer mal visoka. pomojem se splača to kje s tujine ufurat. enkret mi je frend prnesu en katalog z ene švabske firme, kjer so ble cene za boljše modele nižje. sam k sem pozabu kva zaena firma je bla (da bi na net mal pogledal).
če bom kdaj mal bolj pr dnarju, si bom omislu en tak modelčič. pa če boste ekipo ustanovil, bom zraven.
Uporabniški avatar
Koseščan
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

ja zanimiva stvarca! modelček leti ko p.... sam je potrebno veliko ur za pravo nastaviteu!
mam doma to alfo 156 4x4, priporočam vam da si za začetk kupte čim cenejši modelček! saj iz svojih izkušen povem da mi je kr mal žou vsega denarja ki sem ga zmetu za modelček! morate pa imet veliko prostega časa saj je po vsaki vožni potrbno kaj pošravfat ter očistit!
samo za primer stroškou:
300 avto
50 baterije
20 5 litrou bencina
5 svečka
20 gume
ter tako naprej

sam računam da sem zapravil nekje 600evrou!
če vas pa kaj zanima bom pa z veseljem odgovoru!
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

JA ti kr še napiš kej... Zajc, Mike ja če se gremo ekipo nardit sm takoj za... sicer enga bom mel za osebno uporabo bo pa un za osebno tok cenejš :D :D Alfa Klub RC Team
Uporabniški avatar
Koseščan
Alfa Junior
Alfa Junior

alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-otroci :lol:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ČE IMA KDO PODVOZJE ZA RC avto.......

MU PODARIM*...

Karoserijo od 155 DTM! V rdeci barvi :)

Je pa una vecja... 1:nevemkok :)

*Pogoj!

Prinese na meeting da se igramo :)
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

:mrgreen: :mrgreen: uf to sm meu jst pa sm prodal pol ker je zanimanja zmankal-mislm sam sem ga imel se, vendar so drugi odnehali(druzine, pomankanje casa,itd)

mel sm pa 1:10 zadnji pogon(original gume itak zanic, tko da sm jih dobesedno sezgal na asfaltu :mrgreen:(volan u levo pa gas do konca) zanalasc seveda- pol so prisle predelave kokt je bil zadnji stabilizator, predelava motorja in uplinjac od avionskega motorja(vecji frgazar), povecani kanali, doma narejena resonanca(izpuh) ki je bil takrat kar 18000 tolajev #-o -pol je blo treba feltne predelat ker je bila masinca tako navita, da je zmeraj zekskante obrnilo-aja starter za vziganje je bil doma narejen tko da si avto gor postavu pa je ze verglov-nic strganih vzigalnih spag več :D

he he za gume smo pa kr neopren na feltno zalimal-kva se je to drzal :wink: sam je sow pa skor usak uvink na pocez kadar si hotu(hitr sm se naucu tko vozt) :mrgreen: -

kaksnih problemov z masino ni blo-sm pa polomil ene par koncnikov :mrgreen:

najvecji strosek so gume pa zadnji disk za bremzo in pa bencin(litr tamocnega bencina je blo skor 2 jurja-aja pa pozresn je bil k svina #-o

no to je z moje strani-
prva maska je bil porsche 911, k sm tega zbow je biu pa ford mondeo

pa da se povem da sm na pisti pelal scat modele 1:8 s 4x4 pogonom, tok je avto letu :mrgreen:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
mike
Alfa Freak
Alfa Freak

evo, ravno to je čar tega. kupiš en stock avto, pol ga pa spedenaš v nulo, da leti. kot včasih k smo bli še bolj mulci in smo to z mopedi delal.
jst sem jih sicer mel kar ene par na baterije, sam ni to tist filing kot če je na hlape. itak pa je tut te blo treba predelat - posegi v vezje, menjava motorjev (alpa na rwd kar vsak kolo svoj motor), menjave prenosov, s parih avtov enga nardit,... res bo treba nekj nabavt.
sam tale šport zna bit nevaren. poznam modela, k je z bencinskim avtom kar par pizdarij naredu (razbil vrata hiše in par drugih objektov po dvorišču, frendu nogo v gips spravu,...)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sj treningi bodo nadzorovani, pridem jst v opravi kot se spodobi :lol:, prinesem štoparico in se menjamo ... kadar ne vozm js, kričim na unga ko vozi, tko da bo bolj realen filing na stezi :mrgreen: , če prletiš mim moje noge prehitr bo isto kot da bi šel čez bokse v f1 prehitr, kazen----> sixpack laškega :lol: ...

drgač pa res ne bi blo švoh :) plus tega pa vidm da se eni že res spoznate =D>

js mam izkušnje sam z električnimi, pa še to nism bil modelar, konstruktor ampak voznik, sicer sm jih ene 20 razbil in potem je šlo kot po maslu :lol: :lol: par let nazaj sm zarad pubertete odnehal...

Dj Mike če si resen in maš čas me kontaktiri na MSN, je itak v mojem profilu
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

tut mene take zadeve zanimajo ampak nimam dnarja da bi si to v tem trenutku lahko prvoscu:)

kosescan kdaj bos dal za krog?:)
Slika
mike
Alfa Freak
Alfa Freak

hehe, mi smo pol iz preventive vselej sedel na klopci, ko se je zadeva furala. eno fajn masivno klopco z litoželeznimi nogami, sediš na 'naslonjalu' pa noge tam kjer naj bi se sedel.
lih zdej sem se menu z enim 'karbonašem'. je debata mal nanesla na delo s karbonom, pa mislim, da bi se to tut dal kje v tem hobiju porabt. glede na to, da se pogost kakšna stvar razbije, bi blo fajn da bi kakšne dele svoje štancal (karoserije, deli podvozja,...). edin mal več cajta bi vzel za kalupe delat. sam k so enkret kalupi narjeni, je od tam naprej sam še igračkanje. je pa karbon precej bolj trpežen kot kakšna plastika, ne zvije se kot pločevina, pa na kilaži se seveda pozna.
sej pravim, zadeva me ful mika, sam kva k sem s kešom ful na tesnem. upam, da se mi kmal obetajo boljši časi na tem področju.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja če boš hotu ti sam reč, ful mi je všeč ta ideja o teamu, ker pomoje je budget večji, več idej, večji razvoj(majhne pogruntavščine) pa še itak da je bolj zabavno(smeh je pa pol zdravja) ko pa neki solo izvajat.. čeprav tut solo se bom najbrž fajn mel pred kakim parkplatzom :D
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Hehe jaz pa "kupujem" ze kar neki casa kej takega http://www.msm-rc.net/forum/viewtopic.php?t=13645 :)

Sam manjka mu se rdeca barva, znacka od alfe,napis Alfa Chopper Q4 in pa prave granate gor :lol:
Odgovori
  • Informacija