Naši mopedi, motorji in vse o motociklizmu

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

lahko bi 1 x naredli alfa srecanje z motorji
kaj pravte na to ?
super
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Jaz moram najprej gume kupit, ker tele niso več za nikamor, pa si po pravici povedano sploh ne upam več vozit.
Samo glede na to da na kupcku se ni dovolj € bom moral se malo pocakati.
Ko bi bil vsaj običajen aprilski dež, me vsaj ne bi tako na motor vleklo.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

evo, dons prpeljal v garažo 2 oldtimerja.
tomos apn 4M letnik 81, ki ni lavfal že vsaj ene 10 let. po čudežu bat in cilinder nista zarjavela. je pa tank na notranji strani ves rjav, tko da bo treba spucat. nisem se kaj velik ukvarjal z njim dons.
Slika
in še druga raketa :mrgreen: tomos colibri 14TLS letnik 75, ki ni laufal že vsaj 8 let. ko sem pogledal v tank, je bil do vrha poln. odprem pipco, napumpam frgazar in mašinca zapoje v prvem poskusu. dela pa čist vse tko kot mora. mi je en model dons že ponujal 600€ zanjga, ampak pomojem ga bom zase obdržal. sam izpit za A morm nardit, ker tale zadevca po tovarniških podatkih sicer ma 49ccm, sam končna pravijo da je 72km/h, kar pa baje s H ne smeš vozit.
Slika

več slik pa v mojmu albumu http://mike155.moj-album.com/album/7451403/ , žal so mal slabše kvalitete, k so s telefonom.
se pa v garaži skriva še ena apn4 letnik 75 na pedala, pri kateri je treba batne obročke zamenjat, pa bo tut vozna. je pa tuk 'zašarjena', da je nisem poslikal.
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jaz bi se na tvojem mestu znebil tomosa za 600€....saj imas se 2 ostala
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

H.P. BaXXter napisal/-a:jaz bi se na tvojem mestu znebil tomosa za 600€....saj imas se 2 ostala
Nikar prodat, teh motorjev ni na pretek in zato jim cena iz dneva v dan raste... Še posebej če so kompletni ( da jim nič ne manka)

Lepo spucat, namazat, pa merkat....

LP Beno
mike
Alfa Freak
Alfa Freak

fora je, da tista štirka '75 na pedala ni moja. je pa lepo vidt v garaži dva mopeda istega latnika. sem šu mal pogledat na starodobniki.net in iskal, če ima kdo tako mašinco doma. majo vse možne modele, sam tega pa zaenkrat še nisem zasledil (zgleda je res redek model), pa sem pretaknu obe 'motocikli' in 'mopedi' sekciji. me ful mika, da bi ga restavriral pa mel še kakšno desetletje, pa pol mogoč prodal :D
drugač pa moped je kar kompleten, mel je eno nesrečo (starega ata je z njim vret odneslo v jezero), tko da je zamenjal sedež (pomojem original - sam ena prevleka je čez). mal bo treba ličarskih posegov - pleh je na nekaterih koncih mal 'neoriginalne oblike :lol: ', mal pošvasan. bil je štrihan (na tanku se vid spodnji sloj svetlo modre barve, kakršno bo verjetno dobil po postopku restavriranja). kar se pa samega delovanja tiče, pa dela precej boljš kot tanovi tomosi.
najbolj smešn mi je, k sosed potegne ven svojo šestko, s katero se polet vozi skor vsak dan. najprej en kup priprav, pol pa skače po kurblnu ko zmešan, da mu zalaufa. tale raketa po 8 letih mirovanja pa kresne s prve :lol:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-zanimiva je ta tvoja 14 TLS,kajti 14-ke so imele drugačen tank,ta pa je od 15-ke,očitno gre za posebno izvedbo :doubt:
-mi je že žal,da sem prodal moj APN 4,letnik "82 pred petimi leti #-o
Alfaman69
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljutomer

Vespa PX 200 E
Kawasaki VN 800 A
Kawasaki Zephyr 750
Kawasaki ZRX 1200 S - še vedno v garaži
Dio mio che Cuore Sportivo!
mike
Alfa Freak
Alfa Freak

alfafil, zgleda je pol tank tut nek v jezeru ostal skupaj s sedežem. :lol: original bo verjetn precej težko (alpa nemogoče) dobit, glede na to, da o tem mopedu razen opisa v arhivu od tomosa ni nobenih sledi. bom vidu, če ga bom slučajn dobu, bom zamenjal, čene pa tega gor pustu. je že tuk dolg gor, da je že skor original :lol:
je pa tut možno, da se je pri izdelavi uporabl tist kar je blo pač pri rokah. sem lih včer bral na forumu, da se je baje tut to dogajal.
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Slika

Mogoce bo pa kar tapravi.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
mike
Alfa Freak
Alfa Freak

mi je na forumu starodobniki en uporabnik povedal, da obstaja več različic tega modela (delali so jih od leta 73 do vključno 77). starejši naj bi meli ob straneh tank kromiran, ostali pa ne. tko da pravi, da je tank originalen. je pa gor original ploščica, na kateri piše model 14TLS in letnik 75. cifre se vse ujemajo. pa tut ata je bil njegov prvi lasnik, tko da se ve za vse posege, ki so bli narejeni.
mimogrede sem tut tebe pa osmaka opazu na tistem forumu. tut kej restavrirata?
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

alfafil napisal/-a:-zanimiva je ta tvoja 14 TLS,kajti 14-ke so imele drugačen tank,ta pa je od 15-ke,očitno gre za posebno izvedbo :doubt:
Bo kar ta pravi in originalen tank!
Jaz sem imel do lani tako 14-ko, letnik 1972, ki ima drugačen tank. Kolega ima ta TLS-a, letnik 1973, ki pa ima že tank kot 15-ke.
Sliko TLS-a imaš zgoraj, tukaj je pa še njegov predhodnik. TOMOS Colibry 14V!

Slika
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

ce mene vprasas kaj glede teh starodobnikov, so bolj samo za gledat, peljat se tako in tako ne mores lepo in normalno, tak da ...
super
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz se pa ne bi branil takega colibrija, lepo pocasi za na kavico med vikendi.

Sicer pa najraje kaksnega kawasaki Z1000, yamaha XS1100 ali kaj podobnega na MADMAX varianto.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-e zdaj smo razjasnili zadevo,z pomočjo Damijana =D>
Odgovori
  • Informacija