Moderator: Tehnika moderatorji

Mislim da je na zvonu menjalnika nek platičen čep in notri naj bi se skrivala cevka oz. nipel...SONY napisal/-a:Mogoče kdo ve kje se pri AR 156 "prezrači sklopko"...Zamenjal sem 2 hidravlični cevi - prvo in drugo iz menjalnika...Sicer imaš pri izhodu iz menjalnika na fiksnem delu "nipel" ampak mislim da se ga ne da odviti???
Ja sej to je tisti plastični čep na zvonu...tisto gumijast pokrovček vzameš dol in potem bi moral z ključem( 8 ) odviti čep ampak je problem v tem da je za moje pojme čep fiksen...In mi ni jasno zakaj bi potem bil tam?...Dräger napisal/-a:Mislim da je na zvonu menjalnika nek platičen čep in notri naj bi se skrivala cevka oz. nipel...SONY napisal/-a:Mogoče kdo ve kje se pri AR 156 "prezrači sklopko"...Zamenjal sem 2 hidravlični cevi - prvo in drugo iz menjalnika...Sicer imaš pri izhodu iz menjalnika na fiksnem delu "nipel" ampak mislim da se ga ne da odviti???
Spet drug mehanik pravi da jo sklopko možno prezračiti samo z pomočjo neke naprave katero imajo na servisih...
![]()
L.P.
Dräger

A lahko prosim za eno obsežno poročilo kako si menjal... se pravi cel postopek. Tudi prezračevanje.ivica21 napisal/-a:No tisti plastnicni oz. gumijasti das dol in potem imas majhen vijak za prezracevanje.
Zamenjal sem oba cilindra in nalil novo tutela olje vendar se se zmeraj nekak trdo prestavlja.Ne vem vec kaj bi lahko se bil vzrok za trdo rocico menjalnika.Sklopka je komplet nova.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost