AR 156, 2,4 (176KM), 2004. letnik

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Na servisu so mi dejali, da je bilo dobro popravljeno, vse z original deli, tako da verjetno res ne bom kompliciral.
Pepsi87 in vsi ostali - hvala za nasvete.

Malo me bega CD izmenjevalnik. Prej jih nisem poznal in ne vem, kako mora izgledati. Tudi kolega je gledal in je rekel, da se mu zdi, da manjka en del, da je notri samo ohišje Blaupunkt. Je možno, da je lastnik to vzel iz avta, ko ga je prodal?
Spredaj v konzoli pa tudi ne morem spraviti CD-ja notri, ne gre...upam, da ni kaj uničeno.

Verjetno bom moral prositi koga od vas, da mi razloži ali pa se zapeljati do kakega Big Banga, da vidim, kako mora stvar izgledati.
Tudi slikce v navodilih mi ne pomagajo.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Mislim, da je popolnoma odveč pri takih malenkostih(še posebej če je dobro popravljeno) hodit težit in iskati "pravico" .

Škoda časa in denarja, oziroma se ga da v času ki bi ga izgubil več zaslužiti kot v tem primeru 8)
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Včeraj sem malo dirkal po avtocesti, do 228km/h, potem pa se je začela kolona, pa sem moral ustaviti konje.
Je to normalno, da se mi hladilna tekočina segreje samo nekje do 72 stopinj?
Se da preprečiti ropotanje levega brisalca, ko pride v skrajno lego?
Sem ugotovil, da mi manjka CD izmenjevalnik, tista plastika, kamor naložiš CD-je. Kdo ve, kje bi to dobil? Sem vprašal na Blaupunktu, pa pravijo, da se ne da dobiti.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Razlog, da se ti avtomobil ne segreje na delovno temperaturo je verjetno pokvarjen termostat, kateri se ne zapre do konca in ohlajena voda stalno kroži skozi motor in ga preveč ohlaja. Sam termostat in zamenjava te prideta dokaj poceni.

Glede levega brisalca je pa tako, da ti spojler, kateri je na brisalcu zadeva v šipo in to ustvarja nadležen zvok. Rešitev je ta, da kupiš nove original brisalce (AEROVISION-metlice nimajo kovinskega loka) in problem bo rešen, zanje boš pa odštel 20 EUR, poleg tega pa še dosti bolje brišejo :wink:

Lp
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

jagatinho napisal/-a:Včeraj sem malo dirkal po avtocesti, do 228km/h, potem pa se je začela kolona, pa sem moral ustaviti konje.
Je to normalno, da se mi hladilna tekočina segreje samo nekje do 72 stopinj?
Se da preprečiti ropotanje levega brisalca, ko pride v skrajno lego?
Sem ugotovil, da mi manjka CD izmenjevalnik, tista plastika, kamor naložiš CD-je. Kdo ve, kje bi to dobil? Sem vprašal na Blaupunktu, pa pravijo, da se ne da dobiti.
Če ti levi brisalec "nabija", jih je pametno zamenjati. Pri meni je bilo isto, zamenjal brisalce (na Avto Triglavu so cca. 21 EUR) in je zdaj OK.

Mi je pa žal, da imaš tako negativne izkušnje s svojo Alfico. Poln kufer imam že te bande pokvarjene, ki vozijo v Slovenijo največji "šrot" od Alf, kar ga dobijo (za majhen denar) v tujini in potem tukaj prodajajo kot odlično ohranjeno z trikrat manj kilometri na števcu. :evil:
Slika
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Zadnjič sem naštel 12 airbagov v svoji alfi. Je to možno?
Precej nerodno sem nalepil nalepko na zadnjo šipo, gre čez eno črto za gretje šipe. Je to zelo hudo narobe in moram nalepko nekako spraskati dol ali ni take sile in jo lahko pustim?
Thrivial
Alfist
Alfist

12 airbagov?

- voznik, sovoznik (2)
- bocna v sedezu (2)
- stranska zavesa (2)
- voznikova kolena (1)

Kje si pa ostalih 5 nasel? :D

lp
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi sam imam del nalepke čez črto za gretje šipe in dela BP.

Lp
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Thrivial napisal/-a:12 airbagov?

- voznik, sovoznik (2)
- bocna v sedezu (2)
- stranska zavesa (2)
- voznikova kolena (1)

Kje si pa ostalih 5 nasel? :D

lp
Verjetno sem prevečkrat štel stransko zaveso. Preštel sem pač vse točke, na katerih je pisalo air bag.
Res skrajni čas, da preberem navodila za uporabo do konca. :oops:
Kreativc
Alfa Junior
Alfa Junior

Glede vegetarijanstva si se mi izneveril! Sram te bodi! Nabavit bi moral tako oblazinjenje, kot sem jaz, pravi vegi! hehe! Povej mi kateri Navi CD si dobil zraven, in kako, zastonj so ti ga poslali z navodili??? Meni so za navodila hotli zaračunat 50€!
Kreativc
Alfa Junior
Alfa Junior

Odgovor iz Avto Triglav-a glede navodil: "Knjižica z navodili za uporabo in vzdrževanje vozila (+ dodatek za avtoradio) so na voljo po ceni 50 EUR (z DDV)."
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Saj mogoče je pa umetno usnje.
CD je bil v avtu, vozilo je bilo uvoženo iz Italije, tako da je gor samo Italija.
Navodila so v italijanščini, z neta sem potegnil angleško verzijo, vendar še nisem uspel pogruntati, kako delujeta navigacija in telefon.
V naslednjih dneh se bom malo poglobil.
Ko sem klical na AT, so mi rekli, da navodila za navigacijo za ne obstajajo v slovenščini.
Navodila za uporabo AR 156pa so mi poslali brezplačno. =D>
Uporabniški avatar
jagatinho
Alfa Member
Alfa Member

Kreativc napisal/-a:Odgovor iz Avto Triglav-a glede navodil: "Knjižica z navodili za uporabo in vzdrževanje vozila (+ dodatek za avtoradio) so na voljo po ceni 50 EUR (z DDV)."
Hm. No, saj meni so tudi rekli vsak drugače. Nazadnje sem potem dobil prijaznega gospoda, ki mi je poslal po pošti navodila za avto in radio.
Klical sem pa mislim da 588 34 00, potem so ne pa še prevezali temu gospodu, ko sem povedal, da iščem navodila.
Uporabniški avatar
GhostP
Alfist
Alfist
Kraj: LJUBLJANA

Kreativc napisal/-a:Odgovor iz Avto Triglav-a glede navodil: "Knjižica z navodili za uporabo in vzdrževanje vozila (+ dodatek za avtoradio) so na voljo po ceni 50 EUR (z DDV)."
Jaz sem jim kar mail poslal, in cez kakih 15-30 min me je poklical en gospod, mi na dolgo in široko razlagal da mi je uvoznik dolžan zrihtati SLO navodila in tako dalje ..... No, na koncu pa je rekel da mi jih lahko pošlje zastonj, ker jim jih je še nekaj ostalo - sam ne smem povedat kje sem jih dobu, je še reku.
Dobil pa sem SLO navodila za 156 in za radio.
Slika
Uporabniški avatar
GhostP
Alfist
Alfist
Kraj: LJUBLJANA

@jagatinho:

Si že naroču rezervni ključ? Maš tukaj en link, če ti bo kaj pomagal (stran 7 bolj zadnji posti):
viewtopic.php?t=4413&postdays=0&postorder=asc&start=90
Slika
Odgovori
  • Informacija