ALFA 156, 2.0 Selespeed

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
XeNN
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Zdravo fantje,

najprej vsi lepo pozdravljeni in pohvaljeni, da ustvarjate zanimivo in informacij polno stran. Najbrž mi boste znali svetovali, saj vidim da ste zapriseženi alfisti.

Zanima me sledeče: zanimam se za nakup alfe 156 2.0 selespeed letnik 2000/2001. Kako se te alfe obnesejo s tem prestavljanjem na volanu?
Je to uporabno ali ne toliko? Zanime me samo zato, ker ne vem ali naj si kupim selespeed ali pa kar regular, dobim jo skoraj za isti denar.

Pa prosim malo nasplošno o tem motorju 114kW, če se dobro obnese.
Ima kdo z njim kakršnekoli izkušnje?

Najlepša hvala za vaše odgovore. LP
Uporabniški avatar
igi
Alfist
Alfist
Vozilo: Brera, bencin, ni več.
sedaj Giulietta 1.4 MA
po novem Giulietta 1.8 tbi Veloce

če dobiš za isti denar nimaš kaj razmišljat: pri prestavljanju si hitrejši!
bog ne daj daj da ti avtomatika crkne. dosti stane!!
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Kupi tisto z ročnim prestavljanjem, saj daje boljši občutek vožnje. Drugače pa je motor v tem avtu dober in po zmogljivostih nad konkurenco, o legi pa mislim, da itak ni treba pisati! Drugače pa ima avto majhen prtljažnik, če je narejena pred 2000 potem tudi za odtenek slabše materiale v notranjosti kot naslednjice...

Vsekakor pa za njo velja tako kot za vsako alfo MORAŠ JO PELJATI!!!!!!!!

Če te bo potegnila te itak bo, če ne pa ne! Pa pelji tisto z ročnim menjalnikom!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
bosko
Alfa Member
Alfa Member

Lep pozdrav naj ti povem da vozim Alfo 156 Selespped. To je prava igračka kot, da bi igral Playstation. Če imaš možnost dobiti to alfo si jo kupi ne bo ti žal. Problemov z tem avtom ni Poraba maxsimalno 10,7 l če pa se želiš voziti lepo kar se z tem menjalnikom da zelo dobro je pa poraba lahko tudi 8 litrov.
Uporabniški avatar
XeNN
Alfa Junior
Alfa Junior

Mislim, da me je prepričalo tole slednje, samo še vedno bom moral sam sprobati zadevo, tako da v roku 14 dni bo jasno zakaj se bom odločil.

Bosko koliko časa že voziš to alfo? Letnik, kilometri, stroški?

Matr že komaj čakam, da se usedem v nek bolj normalen avto, kajti moj sedanji fiat punto je sicer dobro služil, samo žal je čas, da se zapeljem z neko močnejšo zadevo.
Lancia
Alfist
Alfist
Kontakt:

Sej Selespeed je čisto klasični menjalnik (ni avtomatski), ki pa je zelo dobro robotiziran, isti princip kot F1, le da je zmožen tudi povsem avtomatskega pretikanja. Drugače ima pa sklopko povsem običajno, menjalnik seveda, namreč v kabini sta lče dva pedala. Vozu Selespeeda sicer še nisem, vendar je po moje zanimivo. Vsekakor pa svetujem, da sprobaš obe različice, pa ne samo okrog vogala in nazaj, da boš vidu kaj te bolj pritegne. 2.0 T.S je odličen motor, le pazit moraš da kake zgonjene različice ne dobiš v roke, češprav je motor zelo trpežen. Na 100000km se menjuje jermen zobati (lahko tudi 120kkm), če kupuješ avto z več kot toliko km, moraš paziti, da je bilo to RES opravljeno. Najbolj je servisna knjiga, potem pa če je to uradni servis se je najbolj direktno tam pozanimat, ker majo itak vso evidenco v računalniku. Pa svečke se tudi menja po 100kkm. Jermen in svečke ti edino predstavlja malo večji strošek pri servisiranju (ampak to je na 100kkm), drugo je le olje pa filtri. Pa tudi servis na 100kkm, če ravno ne boš peljal na Avto Triglav, kjer med drugim tut ne delajo dobro, in se boš malo znajdu, boš pršou dost ugodno skoz.
Velik sreče pri nakupu!
bosko
Alfa Member
Alfa Member

Naj ti povem da ima moj Selespped sedaj 105000 km prejšnji teden sem naredil veliki servis ki pa ni poceni. Plačal sem 250.000,00 sit za menjavo vseh jermenov, španarjev, vodne pumpe svečk in olja v motoru in menjalniku sedaj pa naslednjih sto tisoč ni kaj delati na motorju. Naj ti povem da lahko menjaš samo jermene samo to ni priporočlivo saj vodno pumpo žene zobati jermen in če odpove pumpa lahko imaš več škode kot je vredna pumpa 12.000,00 sit. Mislim da se splača narediti dober servis ker dobiš tudi leto dni garancije in potem imaš mir do 200.000 tisoč kilometrov. Naj še ti povem da avspuh in katalizator zdržita 300.000 tisoč kilometrov edini problem je pletenica ki odpove pri cca 170.000 km.
Odgovori
  • Informacija