Težave z 2.0 TS motorji (zgolj slučaj ali...)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
neo
Alfa Junior
Alfa Junior

unicorN... car nimam kej rec

s =D>

Sicer vozm 147 2.0 ts, in ne menjam za nc na svetu , ko je temperatura vode na 90 THE PARTY STARTS... MOGOCE JA SE KDAJ ZA PROBAT 2.4 M-JET =D>
skill? HIGH!
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domzale

Hmmm sam ne menim da je 2.0 motor slab, ampak se nebi cist strinjal z Unicornom, zdi se mi da se ravno švohnejši motorji večkrat zavrtijo do višjih obratov, ker pač nimajo toliko navora, in ga je potrebno priganjat v visoke obrate pri vsakem prehitevanju,in hitrejsem pospesevanju, kar pa pri Qv ni potrebno, poleg tega pa ne mores primerjat štiritaktnega motorja z dvotaktno kroso, saj mors razumet da ima krosa 125 ccm oz 250ccm in se zavrti do malo višjih obratov in je obraba materialov večja, kot pri štiritaktnem motorju, tko da ce ze je problem pri teh motorjih ni problem v prevelikih obratih... moje mnenje
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Unicorn napisal/-a:Se bom pridružil prjatlu - mislim da je problem dotičnega 2.0 TS motorja ravno v njegovih uporabnikih. 1.4 je premajhen za norenje, 1.6 je približno nekaj podobnega, 1.8 je pa že bolj tam-tam, a zaradi istega razreda pri zavarovanju kvazi rejserji raje posegajo po 2.0
In tu se začne pesmica na obratih in pogostejšem teranju. Nikogar ne grajam ali obtožujem - tako pač v večini primerov je. V moji Spiderci tudi poje ta zloglasni "zanič" 2.0 TS motor, in jih ima trenutno že kar nekaj za sabo (kilometrov namreč - počasi bo 190.000) pa tudi še ni bil odprt. Šparam ga pretirano niti ne. Pazim le na ogrevanje v prvih kilometrih, ko pa je kazalec na 90° se pa počasi prične veselje. To pomeni, da včasih v 2. ali 3. pride tik pod blokado, to pa je tudi vse. Končne ne vem, ker me niti ne zanima. Peljal sem sicer že z odprto streho 210, z zaprto 220, vem pa da zmore še kar nekaj več, pa nima smisla. Vse svinjarije ki jih ljudje na AC počno,... končne hitrosti zame pač niso vredne nevarnostim, ki se jim s tem izpostavljaš. Sem že čez ta leta, ko sem s 3.0 prebijal zvočni zid, pa me je minilo.
Bo ribnil? ... škoda... Ne bo ribnil? ...fajn...
Če bo, bom pač kupil drugega - po vsej verjetnosti bom takrat šel komplet na 3.0 če se mi bo splačalo, ker Spiderca je težka krava (ta izraz se zelo pogosto uporablja zadnje čase) za "ubogega" 2.0
Trenutno mi služi in to je glavno. Zanimivo je, da je folk graja 2.0 TS motor, ki ni neko zlato za kupit, ni jim pa težko zabijat 18" felge na avte. Stroškovno je to nekaj podobnega, a ne?
Primer ocenjevanja zanesljivosti motorja, ki deluje na meji dobro ponazarjajo kros motorji. Kaj pomeni da je ta motor pripravljen na sezono? Da ima novo verigo, komplet zobnikov in zagotovo tudi nov bat. Pa kdo reče da ti motorji niso zanesljivi? Še nisem slišal - ker vsi vedo čemu so podvrženi - in to se pač vzame v zakup.
Primerjave 2.0 TS iz Alfe z agregati drugih znamk so totalno brez veze. Govorimo o Alfi in pri tem tudi ostanimo. Motor je večji in ga tudi bolj izkoriščamo. 1.4 motorja pač ne kupiš, ker bi rad bil "kralj ceste" - 2.0 je pa že bolj tam, saj se lahko s teranjem v rdeče polje že bodeš z "velikimi" fanti v peskovniku.
Edina stvar, ki jo pogrešam, je merilnik temperature olja - in če bi se mi ljubilo, bi si ga tudi omislil - skupaj s kakšnim termostatom in interkulerjem - tako pač zanemarim dolgotrajno teranje na obratih - in to je samo na AC. Po magistralkah premenjaš v 3., skočiš mimo in je spet 5. prestava naprej. Obrati so kvečjemu par sekund, ko čakaš na pravi trenutek za prehitevanje ter potem prehitevanje samo - in to je to. Zaradi tega motor pač ne bo crknil. Mislim da bi bilo treba na novo definirati pojem hitrosti - npr. tako kot je to pri plovilih - imaš potovalno hitrost in imaš najvišjo hitrost. Ne mi govorit da je vaša potovalna hitrost z 2.0 TS motorjem 230 km/h :doubt: To je tako, kot da bi se po magistralki vozil v 2. prestavi.
Vsaka stvar ima svoje meje - če jih upoštevaš, preživiš. 2.0 je dovolj močan, da v 5. prestavi najde blokado tudi po ravnini - 1.4 je ne. Vprašajte se raje, čemu je motor v tej situaciji podvržen.
Vzdrževanje je pa itak vedno povsod problem.
Verjamem da če bi se šli neko spihoanalizo uporabnikov 2.0 TS motorja, da bi bili izsledki več kot zanimivi. Alfisti pač veliko zahtevamo od svojih ljubic - in če lahko "nudiš" malo več, sežeš po še vzdržnih stroških vzdrževanja - in to je v večini pač ravno ta naš 2.0
Naslednjič, ko bom kupoval Alfo, bom zagotovo gledal stopničko višje - na 2.4 JTDm ali pa bencinarja nad 2.0 - pa ne zato ker mislim da je ta sedaj slab, ampak ker vem da od Alfe veliko zahtevam - a ne želim da bi ob tem trpela :wink:
Se mi zdi da so tile "kvazi rejserji" predvsem name leteli. Se mi zdi, da so veliko bolj "kvazi" tisti k se z 1.4 in 1.6 šponajo po cesti, ponavadi š kup spojlerjev dajo gor, pol pa do blokade... Rad se kdaj peljem hitro in rad varno prehitim, ne maram tistega občutka k gre komaj mimo, sploh č ata š mal na gas dajo. Registracija pa je že tako brezveze draga in nevem zakaj nebi imel kar največ za razred, če ž morm tolk plačvat. In glede na vse stroške, mi je mimo logika, da si kupim 3.0 in ga šparam, da se vozim kot z 2.0...stvari so zato, da se uporabljajo, pravilna uporaba in vzdrževanje pa sta mi samoumevna. Se pa strinjam s tem, da je večja možnost, da gre kaj narobe z navitimi motorji in to jemljem v zakup. O vgradnji hladilnika olja in števca za pritisk ali temp. se tut meni zdi smiselna in sem že razmišljal o tem.

Lp
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana -Vič

kakšen pa je to poseg vgradit te števce pa hladilnike? a to zlo drago pride?
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

ni drago. vprasanje je ali bi bila originalna crpalka dovolj mocna. ze tako je verjetno malce "svohotno" dimenzionirana.
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

"kvazi rejserji" ni letelo na nikogar (bi lahko tako letelo tudi neme, saj sam vozim ta motor) :wink:

Primerjava s kros motorjem pa ni bilo razumljeno prav - ne vem zakaj ne gre brati med vrsticami in v vsaki stvari iskat direkten pomen. Mišljeno je bilo, da je vsaka stvar narejena svojemu namenu. Ker sem rekel da ne bom iskal primerov v drugih avtih - pa bom vseeno moral, da bo razumljeno. Ne bom pljuval, bom pa uporabil ta primer: Golf II ... kaj vem... diesel nekaj... nekaj... ni narejen za dirke, ampak bolj traktorski in s svojimi "500" obrati proti Alfinim 7000+ ne more biti direktna primerjava vzdržljivosti. Če mu malo pušča olje po mašini, nihče ne reče da je zanič avto/mašina. Vzameš v zakup, da pač nikamor ne stopi. Alfa pa - in vzameš v zakup, da boš morda zaradi tega zletel v maline (pač obstaja možnost, magari se bolje drži ceste), prav zako pa obstaja tudi možnost da pri takšnem delovanju motorja obstaja večja verjetnost, da se kaj pokvari.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Evo spet par ts- jev ki so šli po gobe. Res me zanima v čem je fora. :roll:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1526890

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1526239
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

To kar govorimo ze cel cas. 2,0 TS motor ni to, kar so ostali TS motorji in .
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana -Vič

žival napisal/-a:Evo spet par ts- jev ki so šli po gobe. Res me zanima v čem je fora. :roll:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1526890

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1526239

a ni blo prej rečen da se te novejši 2.0 ts (110-kilovatni) ne kvarjo?
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Vzemite telefon v roke in pokličite lastnika(e), pa vprašajte kaj je sploh ta "okvara motorja", pa nehajte že enkrat nabijat v prazno ker bo šla tema pod ključ. Tako ali tako ne pelje nikamor.
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

no, ko sem (končno!!!) prebral vseh 17 strani nabijanja o slabosti motorja 2.0 TS, se nekako ne morem upretri skušnjavi in pristaviti še svoj del pogače...ja, tudi sam sem eden tistih lastnikov 2.0, ki mu je mašina naredila ribato, čeprav ni nič napeljevalo na to...ampak, kar je, je in tudi cviljenje in javkanje nad domnevnimi in nedokazanimi slabostmi tega modela ne bo pomagalo pol kurca nič...tako da...pa ne mislit, da nadaljujem kreganje ali koga izzivam na besedni dvoboj...

kaj lahko zaključim iz vaših postov je naslednje:
- 2.0 je najslabši izdelek AR, kar jih sploh je
- 2.0 je cuker od motorja, kdor ga nima, ne ve, kaj zamuja
- vsakemu 2.0 enkrat čudežno zmanjka olja na avtocesti pri teranju in ribne
- olje je treba pregledovati vsak kilometer in pol, da ja ne zmanjka
- najpogostejša okvara je predel glavne gredi, ojničnih ležajev in utrgane svečke...
- 2.0 zdrži do prvega rednega servisa (70.000)
- nekaterim dela BP preko 200.000 km...
- ITD

zdaj pa se mi nekak poraja par vprašanj, na katera pa mislim da lahko samo hipotetično odgovorim in nekak logično sklepam...pa upam, da ne bom užalil kakšnih hardcore mehanikov in strojnikov s svojim (ne)znanjem ;)

po moje bi se najprej splačalo pogledat, kje je konstrukcijska razlika motorjev 1.4-1.8 in 2.0, razen v prostornini. če kdo ve, naj napiše, ker jaz nisem tak strokovnjak, da bi tole vedel...ker če se uporabljajo iste stvari (gredi, ojnice, ležaji itd) je motor z največjim navorom, torej 2.0, avtomatično podvržen napaki oz preobremenitvi materiala, ki ali sploh ni primeren za takšne obremenitve ali pa ga je potrebno pogosteje menjavati. kajti razlika navora med najšibkejšim in 2.0 je 65Nm, zdaj pa ali je to veliko ali malo, pa naj povejo tisti, ki se v te stvari razumejo bolj kot jaz. ampak meni večji navor avtomatično pomeni večjo obremenitev materiala in posledično ob slabem vzdrževanju tudi večjo nagnjenost k okvari.

naslednja razlika je v obratih doseganja max navora:
*1.4 L 1370 cc 76 kW (103 PS) 6300 rpm, 124 N·m (91 ft·lbf) @4600 rpm
*2.0 L 1970 cc 110-114 kW (150-155 PS) @6400 rpm, 181-187 N·m (133-138 ft·lbf) @3500-3800 rpm

močnejši motor ima večji navor pri nižjih vrtljajih (razlike je skor 900 obratov), kar pomeni, po moje, da moraš 1.4 tiščati v višje obrate za enak učinek stresa materiala, kot 2.0. pa dvomim da se večina lastnikov 1.4 večino časa vozi pri skoraj 5.000 rpm... so pa seveda izjeme ;). ali se motim?

nekako nakazana slabost motorja je možna tudi s tole teorijo, čeprav, kajpavem...nekak se mi zdi, da bi pol morala biti na vseh 2.0 in ne samo na nekaterih...možno pa je vse, seveda...je sicer logična razlaga, ne sede mi edino slučajnost motorja oz pozicija gredi in valjev, da so točno na tistem mestu ob točno določenem času in to kar nekajkrat...nakjučje in še eno naključje itd. pravtako rade zaribavajo na št 4 in ne na 2 in 3, kot je eomenjeno, tak da nevem.
viewtopic.php?t=14257&highlight=

zdaj pa na dejstva: 2.0 motor je že stara stvar, ki normalno da se pokvari, če ni dobro vzdrževana. in tako je bilo tudi v mojem primeru, za kar pa sem izvedel malce prepozno...servise se je delalo na 25-30 tisoč, not je bil ali Castrol ali Agip in vedno neka packarija (delo, ne olje)...če pa lepo piše Selenia Racing... :roll: je pa res, da je meni zavrtelo ležaje in jih pobralo do debeline prosojnice na AC pri 160 oz nekje tam v 4. prestavi (po nekje 400 km poti)...verjetno se je olje pregrelo, izgubilo viskoznost, mazanja ni blo in mašina kaput...kaj čmo. jebat ga zdaj...in naslednje dejstvo je, da se v izboljšanje hib stare serije 2.0 ni šlo...očitno. ker drugače ne bi ribale tudi naslednje serije. moj je bil letnik 97, AR16201 in ne takšen, kot je ribnil večini (neke trojke itd). in če potem slišim, da radi ribajo tudi letniki 99, 00, 01 itd je očitno nekaj narobe; ali material ali vzdrževanje ali pa konstrukcija oz motor kot izdelek, celota.

pa še nekaj: avti, v katerih se je 2.0 16V 110-115kw prodajal so ali večinoma zelo redko prodajani ali pa so vstopni model avta. sploh GTV, 166, spider. 145, 146 in 156 niso bili prodani s tem motorjem v velikih količinah, bolj pogosti so do 1.8...vključno z 1.8. ribajo pa večinoma gtv-ji, 166 in QV-jke...ki se jih, vsaj po mojem mnenju, tera do onemoglosti, razlika je le v stopnji ozaveščenosti ljudi oz lastnikov, da jim vsake tolko časa pogledajo pod pokrov motorja in preverijo stanje olja. žalostno toda resnično. in tukaj je začaran krog: italijan kupi 166, jo vozi (beri goni ko prasico)2 leti, ne servisira, kaj šele da bi menjal olje, jo pelje v salon in kupi novejši model, 166 pa se proda s pol manj kilometri nekam v Slovenijo (kjer seveda piše, da je pravkar opravljen velik servis in ima poštemplano servisno knjižico, ki se jo kupi za 10 € kjerkoli...), lastnik pa se potem sprašuje, kako je mogoče, da je zaribala, ko pa je vse črno na belem...alfa je očitno slaba in kvaliteta je v kurcu, ker VW-ju se to pač ne more zgoditi, kaj šele bmw-ju...ja seveda. pol pa svizec zavije čokolado v folijo ;)

torej: what the fuck je narobe z 2.0 TS 16V? po moje je odgovor lastnik.

PS: in prosim naj se neha pisanje takšnih olepševalnih stavkov ala 2.0 ni slab motor, je le bolj občutljiv...prosim, recimo bobu bob.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ne vem zakaj naj bi lastniki alf terali sam 2.0 motor. A misliš da ostalih motorjev pa ne ožemajo? Čeprav sem laik sem 100% prepričan, da s tem motorjem nekaj ni v redu. Če vsi znalci do zdaj niso odkrili napake, je tud verjetno mi tu gor ne bomo.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

lastnik it is. 2.0 je super motor, mnenje bom spremenil le, ce zariba tudi moja:D
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Verjetno je bilo prodanih več 1.4, 1.6 ts motorjev,riba in menja ležaje se pa pa več al manj samo na 2.0.

Ja verjetno so lastniki krivi :roll: :roll: :roll:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

žival napisal/-a:Ne vem zakaj naj bi lastniki alf terali sam 2.0 motor. A misliš da ostalih motorjev pa ne ožemajo? Čeprav sem laik sem 100% prepričan, da s tem motorjem nekaj ni v redu. Če vsi znalci do zdaj niso odkrili napake, je tud verjetno mi tu gor ne bomo.
Se strinjam in podpišem. imel sem 1.4 sedaj imam 2.0. Meni tudi še ni zaribala tok tok.

Mogoče tud zarad psihološkega pritiska ne upam tako ožeti QVjke kot sem včasih "ožel" 1.4 TS. In ja tisti avto še sedaj redno videvam, kako rohni po obalnih cestah. :)
Odgovori
  • Informacija