s
Sicer vozm 147 2.0 ts, in ne menjam za nc na svetu , ko je temperatura vode na 90 THE PARTY STARTS... MOGOCE JA SE KDAJ ZA PROBAT 2.4 M-JET

Se mi zdi da so tile "kvazi rejserji" predvsem name leteli. Se mi zdi, da so veliko bolj "kvazi" tisti k se z 1.4 in 1.6 šponajo po cesti, ponavadi š kup spojlerjev dajo gor, pol pa do blokade... Rad se kdaj peljem hitro in rad varno prehitim, ne maram tistega občutka k gre komaj mimo, sploh č ata š mal na gas dajo. Registracija pa je že tako brezveze draga in nevem zakaj nebi imel kar največ za razred, če ž morm tolk plačvat. In glede na vse stroške, mi je mimo logika, da si kupim 3.0 in ga šparam, da se vozim kot z 2.0...stvari so zato, da se uporabljajo, pravilna uporaba in vzdrževanje pa sta mi samoumevna. Se pa strinjam s tem, da je večja možnost, da gre kaj narobe z navitimi motorji in to jemljem v zakup. O vgradnji hladilnika olja in števca za pritisk ali temp. se tut meni zdi smiselna in sem že razmišljal o tem.Unicorn napisal/-a:Se bom pridružil prjatlu - mislim da je problem dotičnega 2.0 TS motorja ravno v njegovih uporabnikih. 1.4 je premajhen za norenje, 1.6 je približno nekaj podobnega, 1.8 je pa že bolj tam-tam, a zaradi istega razreda pri zavarovanju kvazi rejserji raje posegajo po 2.0
In tu se začne pesmica na obratih in pogostejšem teranju. Nikogar ne grajam ali obtožujem - tako pač v večini primerov je. V moji Spiderci tudi poje ta zloglasni "zanič" 2.0 TS motor, in jih ima trenutno že kar nekaj za sabo (kilometrov namreč - počasi bo 190.000) pa tudi še ni bil odprt. Šparam ga pretirano niti ne. Pazim le na ogrevanje v prvih kilometrih, ko pa je kazalec na 90° se pa počasi prične veselje. To pomeni, da včasih v 2. ali 3. pride tik pod blokado, to pa je tudi vse. Končne ne vem, ker me niti ne zanima. Peljal sem sicer že z odprto streho 210, z zaprto 220, vem pa da zmore še kar nekaj več, pa nima smisla. Vse svinjarije ki jih ljudje na AC počno,... končne hitrosti zame pač niso vredne nevarnostim, ki se jim s tem izpostavljaš. Sem že čez ta leta, ko sem s 3.0 prebijal zvočni zid, pa me je minilo.
Bo ribnil? ... škoda... Ne bo ribnil? ...fajn...
Če bo, bom pač kupil drugega - po vsej verjetnosti bom takrat šel komplet na 3.0 če se mi bo splačalo, ker Spiderca je težka krava (ta izraz se zelo pogosto uporablja zadnje čase) za "ubogega" 2.0
Trenutno mi služi in to je glavno. Zanimivo je, da je folk graja 2.0 TS motor, ki ni neko zlato za kupit, ni jim pa težko zabijat 18" felge na avte. Stroškovno je to nekaj podobnega, a ne?
Primer ocenjevanja zanesljivosti motorja, ki deluje na meji dobro ponazarjajo kros motorji. Kaj pomeni da je ta motor pripravljen na sezono? Da ima novo verigo, komplet zobnikov in zagotovo tudi nov bat. Pa kdo reče da ti motorji niso zanesljivi? Še nisem slišal - ker vsi vedo čemu so podvrženi - in to se pač vzame v zakup.
Primerjave 2.0 TS iz Alfe z agregati drugih znamk so totalno brez veze. Govorimo o Alfi in pri tem tudi ostanimo. Motor je večji in ga tudi bolj izkoriščamo. 1.4 motorja pač ne kupiš, ker bi rad bil "kralj ceste" - 2.0 je pa že bolj tam, saj se lahko s teranjem v rdeče polje že bodeš z "velikimi" fanti v peskovniku.
Edina stvar, ki jo pogrešam, je merilnik temperature olja - in če bi se mi ljubilo, bi si ga tudi omislil - skupaj s kakšnim termostatom in interkulerjem - tako pač zanemarim dolgotrajno teranje na obratih - in to je samo na AC. Po magistralkah premenjaš v 3., skočiš mimo in je spet 5. prestava naprej. Obrati so kvečjemu par sekund, ko čakaš na pravi trenutek za prehitevanje ter potem prehitevanje samo - in to je to. Zaradi tega motor pač ne bo crknil. Mislim da bi bilo treba na novo definirati pojem hitrosti - npr. tako kot je to pri plovilih - imaš potovalno hitrost in imaš najvišjo hitrost. Ne mi govorit da je vaša potovalna hitrost z 2.0 TS motorjem 230 km/hTo je tako, kot da bi se po magistralki vozil v 2. prestavi.
Vsaka stvar ima svoje meje - če jih upoštevaš, preživiš. 2.0 je dovolj močan, da v 5. prestavi najde blokado tudi po ravnini - 1.4 je ne. Vprašajte se raje, čemu je motor v tej situaciji podvržen.
Vzdrževanje je pa itak vedno povsod problem.
Verjamem da če bi se šli neko spihoanalizo uporabnikov 2.0 TS motorja, da bi bili izsledki več kot zanimivi. Alfisti pač veliko zahtevamo od svojih ljubic - in če lahko "nudiš" malo več, sežeš po še vzdržnih stroških vzdrževanja - in to je v večini pač ravno ta naš 2.0
Naslednjič, ko bom kupoval Alfo, bom zagotovo gledal stopničko višje - na 2.4 JTDm ali pa bencinarja nad 2.0 - pa ne zato ker mislim da je ta sedaj slab, ampak ker vem da od Alfe veliko zahtevam - a ne želim da bi ob tem trpela

žival napisal/-a:Evo spet par ts- jev ki so šli po gobe. Res me zanima v čem je fora.![]()
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1526890
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1526239

Se strinjam in podpišem. imel sem 1.4 sedaj imam 2.0. Meni tudi še ni zaribala tok tok.žival napisal/-a:Ne vem zakaj naj bi lastniki alf terali sam 2.0 motor. A misliš da ostalih motorjev pa ne ožemajo? Čeprav sem laik sem 100% prepričan, da s tem motorjem nekaj ni v redu. Če vsi znalci do zdaj niso odkrili napake, je tud verjetno mi tu gor ne bomo.
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti