olje dim ??

Tehnična teme o modelih 33, 75 in starejših

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Hotedršica/Logatec

pozdravljeni alfisti s5 imam problem z mojo 33 in sicer problem je naslednji:sedaj sem naredil že cca.1000km po generalni in sedaj mi dela strahove ogromen val dima belega dima ko je avto mrzel.ko dodam gas kr zadimi use zadi
voha se olje potem se avto umiri in normaln izgoreva,na minimumu se kadi normalno sam ne smrdi po olju
kva bi lohk blo tefloni sam sm jih menju
preveč olja kaj prosim pomagite mi ker še enkrat generalno delat mi ne diši oz še enkrat podirat.aja olje bom še zamenju k pravjo da ga je treba po generalni kmal zamenjat.še enkrat prosim pomagajte mi če ste se z podobnim problemom že srečal hvala že vnaprej :cry: :cry:
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A ti kaj vode zmanjkuje?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior

ne mislem da ne zakaj pa a če bi šla dihtnga na glav
:?:
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bel dim je voda, sivo/moder olje, črn dim pa bencin. Po mojem bi lahko glede na vreme in temperature paniko delal tudi samo kondenz iz izpuha. Iz 33ke se tako ali tako nadpovprečno dimi kondenz ob mrzlih jutrih.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Alfaspider napisal/-a:Bel dim je voda, sivo/moder olje, črn dim pa bencin. Po mojem bi lahko glede na vreme in temperature paniko delal tudi samo kondenz iz izpuha. Iz 33ke se tako ali tako nadpovprečno dimi kondenz ob mrzlih jutrih.
To je res. A olja ti zmanjkuje kaj ? Si menjal tudi batne obrocke ? Ce si kaksno olje si dal not ? Mineralno al sintetiko ?
Uporabniški avatar
cvijo3
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

če ti smrdi po antifrezu si skuru dihtungo na glav! isto se je men nardil na opel astri! k sm jo tišou ko budala mi je šla dihtunga in se je fuuul kadil (pa še bel je biu)! dihtunga ne stane velik, pa zato težko pride mehanik do nje tko da je mal več urc dela!
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior

ne kadil se je bel vode je blo mejn sm jo dolil sm šou do enga mehanika alfista k mi je preveru use pa je reku da je bil najbrž kondenz al pa kej.nej preverjam kva se dogaja k se vozim,ne olja mi ni žrl voda ni pušala torej je najbrž šla po avspuhu vn
bomo pomerl kompresijo če je kej z glavo narobe
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

lesan86 napisal/-a:ne kadil se je bel vode je blo mejn sm jo dolil sm šou do enga mehanika alfista k mi je preveru use pa je reku da je bil najbrž kondenz al pa kej.nej preverjam kva se dogaja k se vozim,ne olja mi ni žrl voda ni pušala torej je najbrž šla po avspuhu vn
bomo pomerl kompresijo če je kej z glavo narobe
Najbrz je kondenz. Pocena dihtunga bi se kadila zelo tudi ko je avto ogret...
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

mogoče imaš pa vodo v benzu
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior

r2 napisal/-a:mogoče imaš pa vodo v benzu
ja k sm šou tankat je voda potekla iz rezorvarja pa zapihal je vn prov težk odšranfu tokšn vakum. pa unu sm notr dau k prepuca vse kar je u tanku in u ceveh bomo vidl
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

off topic on:
Prosim vse, da pišejo po forumu v slovenskem jeziku in ne v slengu in narečju, saj je to nemogoče za branje.

LaserJaMM
Vsak post od tu naprej ki ne bo v skladu s tem pravilom, bo brezpogojno brisan ! Žal, ampak to ne more veljat samo za nekatere in je bilo že več podobnih postov brisanih, tako da....

LP

off topic off
Slika
Odgovori
  • Informacija