Tech talk. Preveč ste zakompliciral, itak ne vem, kako nek varijator deluje. Da o lambda sondi ne govorim.
Enivej, 25-30 jurjev z delom vred za varijator menjat nej bi mi Strajnar zaračunal.
Je to OK al' preveč?
BTW, bitch mi pije 9,5l ob lagodni vožnji, če jo pa nabijam na visokih obratih, pa 9,2 (sem probal en tank skurt s prvim, drucga pa z drugim režimom vožnje)!?!?!?! Oboje je PREVEČ, glede na to, da sem iz Trzina in je polovica kao mestne vožnje v resnici obvoznica pri konstantni hitrosti 90-100 na uro. Kje je tu logika mi pa itak ni jasn.... Mogoče zato, ker je nabijanje prek 4000rpm delovanje v drugi fazi variatorja, pa tam pravilno mešanco daje, pod 4000 pa prebogato oziroma narobe odpira ventile al'kva? WTF? Mislim, štirje avti pri bajti, meni VSAK pije litr pa pol manj kot drugim uporabnikom, sam tole mi pa ni čist nč jasn. Na magistralki Koper-Ljubljana mi je pa 6,6 uspel nardit, ob živahni vožnji. Go figure, ni mi jasn.
A mi lahko kak (ne)srečn lastnik 145 1.4TS pove, kolk mu avto pije? 98oktanca, seveda. 95 bi itak pil še 5-7% več. Po mojih izkušnjah je blo s katerimkoli avtom vedno tko, da je nenadno povečanje porabe ponavad pomenlo štalo z mašino. Tko da...