Menjalnik problem AR146

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Charlie
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo! Danes sem imel eno neprijetno izkušnjo, čakal sem v klancu navzggor pri Pijavi gorici (bila je kolona), približno 10 minut, nakar ko sem želel speljati, mi je naenkrat menjalnik začel škrtat oz nisem moral prešaltati v prvo ali katero koli drugo brzino, nakar ga končno spravim nekam na ravno ugasnem motor in počakam ene 20 minut. Probam in molim da bi delalo in je, čisto normalno sem spet šaltal, je pa res da je nekaj male notri počilo, recimo kot da bi vrglen nek šrauf na tla isti zvok, vendar odpadlo ni nič , vsaj mislim da ne sem šel gledat....
Torej je možno da imam premalo olja v menjalniku? Oprostite noobovskim vprašanjem sem bolj samo voznik kot mehanik :P

ps. V ponedeljek peljem serviserju, upam da ni nič hujšega, dela normalno, samo tisti trenutek sem se ustrašil da bo potrebna avtovleka :(:(

AR146 TS 1.4

Že vnaprej hvala za odgovore....
Uporabniški avatar
tha_man
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa 146 1.6 TS, Grande Punto 1.4 T-Jet, MX-5 2.0 RC

Uf, točno to se je zgodilo meni, in je bila kriva sklopka... tudi se je v bistvu samo od sebe popravilo... no, ko se mi je to zgodilo drugič, dva dni preden sem bil zmenjen z mehanikom da pogleda, (in tokrat je sklopka dokončno šla k vragu), je z istim zvčnim efektom nekaj uničilo še v menjalniku in mi posledično avto škrta v tretjo, kljub novi sklopki.
No, preveri za začetek olje, sm če ne bo to, pa obvezno preveri tud okrog sklopke.
Charlie
Alfa Junior
Alfa Junior

aha hvala, se pravi isto se nama je zgodilo, no jutri k mehaniku :)
Odgovori
  • Informacija