///M3 vs GTA

Mnenja in izkušnje z ostalimi avtomobili
Odgovori
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Meni je Alfa že OK! Sam v današnjem ceniku razen 156 SW 2.4 JTD 20v-in še to kot družinski avto- ne bi izbral nič! No mogoče GTA, sam cena,...

Ne me spet napast, ampak meni nove Alfe ne predstavljajo več tistega gušta, kot so jih mele transaxle modeli starih Alf. Še 33 mi je zelo všeč.

In ne mi zdej z modelom 8C tle utrujat, ker to ne bo velikoserijski model, še manj pa dostopen. Ta avto bo v klasi Enza in Murcielaga, le da bo mel mal več tizga tapravga pridiha.

Dejstvo je, da Alfa trenutno ne ponuja konkurence M3! Kar pa še pride v tej klasi, bomo videli. Veliko so že obljubljali, sam bolj malo je videt! Dat pa zadnji pogon v veliko klaso in ne v 157 je pa vsaj zame nesmiselno.

Zaenkrat ostajam ljubitelj starejših Alf.

Zdej pa me zbombardirajte!
Slika
Uporabniški avatar
der_Alte
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

156 ni družinski avto, tudi kot SW ne. Še 33 ima večji prtljažnik. :mrgreen: Mislim, da je 166 2.4 mJTD tisto pravo. 8) Že šparam. (če ne bom prej za Thesisko našparal) :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:
dr napisal/-a:
Teo napisal/-a: Veloce ne neumnosti pisat glede primerjave 4X4 in zadnjega pogona! Pa brez zamere, če bo alfa vstrajala pri sistemu prenosa Torsen C na sredi in dva običajna torsna na oseh, lahko ima 50PS manj kot M3 pa ga po ovinkih nesla!

Drugače pa ne se bat, alfa prihaja nazaj, samo 8C poglejte pa povejte, kdo vse dela avte, ki presežejo 300 in so do 100 v 4.5s!

Glede zgodovine znamk pa se mi ne da več pisat, če pa koga zanima mu lahko knjige začnem posojat! Da se ne bo več pisalo neumnosti o alfah v letih 1910-1960!
Jebeš ti kaj je bilo, tudi v Jugoslaviji se je boljše živelo kot zdaj pa nimam jest nič od tega.

Če pa pogledaš današnje razmere pa na žalost alfa v prodajnem ceniku nima avta ki bi bil podoben M3-ju.

Pa če bi imel jest na izbiro alfo GTA ali pa M3 ne bi niti pol sekunde razmišljal in bi zagrabil ključe od BMW-ja.
Poglej alfico, ki jo ima LaserJamm pod svojim imenom pa še enkrat pomisli nad svojimi besedami. BTW: Junija bodo prve vožnje ima pa 50Ps več kot vsak BMW in 1s boljši pospešek kot vsi Bavarski avtomobili. Da niti ne omenimo, da gre krepko preko 300km/h!
Je že v redu, samo dokler ni v prodajnem katalogu jest ostajam pri M3 8)
Lancia
Alfist
Alfist
Kontakt:

Oh napr. GT Coupe je zelo v redu vozilo. V tem razredu je meni do 200 KM vrh glave dovolj, tako, da 2,4 mJTD če bi se dosti vozil, ali pa 2.0 JTS če bi hotel bencinca. Fajn zadeva. Itak pa vsak avto zgubi nekaj gušta z elektroniko, odvisno kako na zadeve gledaš, ali iz stališča vsakodnevne uporabe, ali ljubiteljstva. Če že govorimo o ljubiteljstvu, ali vožnji za užitek, Meni noben današnji kabrio ne more ponudit takih užitkov kot stara Spiderca. Noben Z3, ki sem jih vozil in nič podobnega.

Če pa bi kupoval avto v razredu 350 KM to zagotovo ne bi bil BMW. Če bi dal toliko denarja se nebi hotu vozit v avtu, ki ima lahko tudi 1,8 motor je je v osnovi češki.

Če bi kupoval rabljeno bi vzel napr. Maserati Quatroporte ali 3200 GT, ta bi mi poleg vseh užitkov, ki jih ponuja BMW M nudil še več, poleg tega pa še stetska raven bi bila izpolnjena, idividualnost pa zagotovljena. Pač ne bi bil človek brez okusa, kar lahko za določene lastnikae BMW reče, ker kupijo avto le zato da se lahko pokažejo, kaj so oni nakradli.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Lancia, sam 3200 GT ali 4200 GT majo pa mal večjo ceno, kot M3. To so avtomobili drugačnih razredov. To so bolj luksuzni kupeji. M3 je pa bolj tako imenovan street racer! Seveda je logično, da bi raje mel Maseratija, sam po isti ceni!
Slika
Lancia
Alfist
Alfist
Kontakt:

Rabljeni Maseratiji majo kar zanimive cene v Nemčiji. Ko bom, če bom nekoč lahko dal 30kEUR za tak avto (star par let) si ga bom verjetno tut privoščil kakega Maseratija.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Maserati Shamal ima podobno ceno kot M3. Pa je vsaj zame čisto drugi svet in bi ga takoj imel, če bi imel perje!
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

No, da še jaz dodam svoje mnenje! Vozil sem in 156 GTA in M3 e46! Prvo dvakrat rdečo in črno (obe testni) m3ja ma pa prijatelj! Mogoče se res zdi nesmiselno primerjat avtomobila ki imata skoraj 100 konjev razlike! Naj vam pa povem da "na cesti" ni pretirane raznike!!! Mogoče je malenkostna razlika v prvi, kjer pri Alfi ce niso gume ogrete rahlo drsi!!! :mrgreen:

Ni pa dvoma, da za denar ki ga zahtevajo za oba, bi vsekakor vzel Alfo, ker se mi zdi m3 skoraj malo predrag!

p.s.Je pa res da je m3 med boljšimi če ne celo najboljši avto kar sem jih vozu!

Ciao Alfista :D
Slika
GT
Alfa Member
Alfa Member

počakaj novega nebo več v6 motor temveč bo v 8 pa okrog 400 ks bo imel
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

GT napisal/-a:počakaj novega nebo več v6 motor temveč bo v 8 pa okrog 400 ks bo imel

BTW: BMW nima V6 motorjev :lol: :lol: :lol:

Bo pa imel V8

Drugače pa je med podobno zrihtanima M3 in Maserati Coupe razlika v ceni manjša od petih mio Sit. Pa je M3 kišta proti Coupe-ju.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Teo napisal/-a:
GT napisal/-a:počakaj novega nebo več v6 motor temveč bo v 8 pa okrog 400 ks bo imel

E36 320 je V6 motor, 325 je pa vrstni :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Byrkus
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: MB

Kolikor je meni znano, je E36 serija 3 med 1991 in 1998. In v vseh katalogih, kar jih premorem (med 1993 in 1998), je pri 320i označen R6. V6 ni pri BMW nikjer. Razen če je kakšen modelni letnik imel V6...? Ampak to možnost praktično in realno izključujem.
Sem citroënar... pa se med alfisti vseeno dobro počutim... :D Slika
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfa33 napisal/-a:
Teo napisal/-a:

BMW ima inline 6 motorje, nima V6
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

dejan napisal/-a:
Alfa33 napisal/-a:
Teo napisal/-a:
BMW ima inline 6 motorje, nima V6
My mistake #-o . Sem pogledal po netu, pa sem opazil da je inline motor. Zgleda da me je bivsi sodelavec (umrl lani v prometni nesreci tik preden mu je zena rodila) nategnil po domace, jst sm mu pa valda verjel, ker se pac ne spoznam na BMW-je :|
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Malo si me prehitel z opravičilom, drugače bi te že kurcal.

BMW pa V6 :lol: :lol: :lol:
Odgovori
  • Informacija