turbina

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
petrck
Alfa Junior
Alfa Junior

colibry - hidravlika je! u rokah sm meu turbo ch. od 156 sw 1,9 jtd. tist označen del je cevka za hidraliko. cevka pomeni da gre noter tekočina, tekočino se pa uporablja za hidravliko. vrejmte.
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

hmm, po tej logiki je potem vse okoli mašine ena sama hidravlika, saj so vendar povsod neke cevi :? :lol:
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

petrck napisal/-a:colibry - hidravlika je! u rokah sm meu turbo ch. od 156 sw 1,9 jtd. tist označen del je cevka za hidraliko. cevka pomeni da gre noter tekočina, tekočino se pa uporablja za hidravliko. vrejmte.
Ne vem kakšno turbino si imel ti v rokah in s čem je bila zalita :lol: , ampak lahko trdim 100% da je tisto cevka za podtlak ki je priklopljena na to membrano. Si upam trdit ker sem to cevko iztaknil in pihal v njo, da sem videl če membrana deluje in verjemi da mi ni nič priteklo v grlo #-o . Tako da se prosim prvo prepričaj kaj pišeš, ker z napačnimi informacijami lahko bolj škodiš kot pomagaš. Pa brez zamere.

LP
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Še malo, pa bo tist velik ror k pelje iz filtra na sesalni kolektor tudi hipravlika #-o #-o :roll: :roll: - buče!
Pa sigurno rabiš ene 500 barov za krmiljenje wastegatea. #-o :roll:

Sicer sem ene par turbotov že imel v rokah (dva sta šla v prafaktorje by me, eden pa se doma valja, če bom kdaj kaj prakticiral), pa ni bilo nibene hidravlike, razen mazanja ležajev z oljem.
Ostalo je bila pa samo pnevmatika v + ali - .
Tiste, ki sem jih videl so odpirale ta wastegate s pomočjo izhodnega tlaka turbine. Če je bil tlak prenizek, je bil wastegate zaprt, ko se je pa tlak dovolj povečal, je pa začel odpirati wastegate, da je ohranil max nastavljeni tlak.
To se je pa dalo regulirat s pomočjo palčke z navojem med membrano in vzvodom na wastegaeu.

@petrck
PROSIM malo si preberi, pa poglej kako te stvari delujejo, ker še nisem videl avteka, ki bi za krmiljenje turbota imel še eno posebno črpalko za hidravliko.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

em.. cevka iz peirburg ventila gre direktno na wastegate in preko palcke na loputico v turbino. in tam vec kot miljardo % ni nobene tekocine ampak smao PODTLAK! kot je ze napisal el barto... nevem zakaj sevedno trdis da je hidravlika ker jst se nikoli nisem videl nobene turbine da bi delovala na hidravliko. pa sem si o turbinah precital ze biljone strani gradiv.... zgleda si ti edini ki je imel v rokah hidravlicno turbino :D
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

colibry napisal/-a: in tam vec kot miljardo % ni nobene tekocine ampak samo PODTLAK! :D
miljardo % ni nobene tekocine ampak samo TLAK

:D :D
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

vsi so razumel :mrgreen:
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Caki a niste vedli da je WG na hidravliko???Pa sipe so tudi!!Pa hladilnik vode je tudi!!!Aja pa da ne pozabim na pepelnik.... :jump3:
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

axa napisal/-a:Caki a niste vedli da je WG na hidravliko???Pa sipe so tudi!!Pa hladilnik vode je tudi!!!Aja pa da ne pozabim na pepelnik.... :jump3:
Hja šipe sem že videl v muzeju v Bistri, na enem oklopnem Mercedezu od našega Tita (5cm debele šipe, pa hebl za hidravlično dvigalko).
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Kreativc
Alfa Junior
Alfa Junior

Rabim potrditev: Ce mi piha ko hudic ko dam gas do konca nad 2.500 obratov je to kaka pocena cev?
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Kreativc napisal/-a:Rabim potrditev: Ce mi piha ko hudic ko dam gas do konca nad 2.500 obratov je to kaka pocena cev?
Skoraj sigurno! največkrat poči spodnja cev, ki gre od turbine na IC.
Preveri.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Odgovori
  • Informacija