fedri Alfa 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

eibach, edini. :wink: Pa verjemi izkušnjam, jaz ti lahko povem kako je,če fedri niso eibach in se boš takoj za eibach odločil. :(
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Na tujih forumih je precej zadovoljnih lastnikov vzmetenja Bilstein (http://www.ebspares.co.uk/news35.htm). Sistem naj bi naredil en Autodeltin clovek izkljucno za alfo 156, z namenom izboljsati stabilnost in vodljivost, ampak ohraniti oziroma se izboljsati udobnost. Glede na to da osebno nisem neki dirkac in cikam predvsem na udobnost ter vodljivost pri vseh hitrostih, mislim da bom nabavil kar te, ce/ko bom menjal. Nekaj testov najdes na zgoraj podani strani, se vec pa na tujih forumih recimo alfa156.net.

Bi pa najbrz bil problem z nakupom, dvomim da jih kdo uvaza in montira pri nas.

P.S.: vidim da rabis vzmetenje za alfo 147, torej sem ti v bistvu zasmetil temo. No, morda bo pa zanimalo kaksnega lastnika 156ke :)
Uporabniški avatar
dabo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Zasavje

Živ !

Vsi ti ne bodo priporočal EIBACH , so v redu vzmeti, drugače pa so SIMONI RACING po klasifikaciji iste, samo 20 % so cenejše.

Priporočam ti, da predno vgradiš vzmeti preizkusiš kako alfo, ki je že spuščena in tako se boš najlažje odločil.
dabo
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Eibach
Uroš
Uporabniški avatar
Yigy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
Kraj: Celje

Da ne bom nove teme odpiru...kje ste dobl Eibach Pro Kit. Sn neki iskal, pa sn sam eno trgovino najdu, pa se to z minimalno informacij.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Amortizer v dolu ma eibach vzmeti za vse avte.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Priporočam ti da se malo pozanimaš za cene tudi v bližnji IT ( stara Gorica ). jaz sem dobil Eibach Pro kit za 220€ pri Amortizerju pa so skoraj 300€. Ti pa premisli kaj se ti splača, izlet na primorsko ali ne. Moje mnenje NIKOLI k Amortizerju, poleg tega da so dragi še ekstremno neprijazni.

LP
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

http://www.zega.si/default.asp?rb=3&id=3156
Tukaj si poglej. Pa še zmontirajo ti in lahko dobiš potrdilo o strokovni vgradnji.
L.P.
_marko
Alfa Junior
Alfa Junior

Tudi jaz imam eno vprašanje.

Na alfi 147 imam obrabljene zadnje amortizerje.
Fedre so pa H&R.

Mojster na servisu pravi, da je za to krive fedre, ker je avto znižan.
Vas pa sprašujem katere amortizerje naj kupi, da bodo bolj vzdržljivi?

Avto mislim imet še par let in bi rad, da amortizerji zdržijo.

Hvala

lp marko
Uporabniški avatar
Yigy
Alfa Freak
Alfa Freak

Gledam po IT mal za Eibach Pro Kit pa sn celo najdu za €281 (€234+€47) s postnino vred in mi lahko poslejo domov. Druga je bla pa iz Torinapa je s postnino vred €329 (€216+€113). Ce se najdem kej sporocim. Skoda ko v Gorici ni nc (vsaj najdu nisn)!

p.s.: Sn gledu za GTA look odbijace pa side skirte in je vse skup €1000. Sam pol mors menjat se izpuh kar je okol €100.
Zadnjič spremenil Yigy, dne Po Avg 13, 2007 8:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Če daš šprtne vzmeti na original amortizerje se le ti hitreje obrabijo. Ko boš nabavljal nove, povej da imaš športne vzmeti in bojo verjetno že vedli, da grejo zraven amortizerji s krajšim steblom. Ni nujno da so trši, morajo pa imet krajše steblo, da amortizer dela "čez celo". Ok, ne znam strokovno razložit, a upam da sem ti kaj pomagal.

LP
Slika
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

@Yigy

Lahko se pozanimam za ceno ki bo 100% nižja od teh ki si napisal, samo ne v kratkem ker imajo v IT zaprto (dopusti). Boš moral potrpeti vsaj 14 dni. Cena pa bo pomojem max. 230-240€. Pa napiši mi še točno model, letnik in motor alfe......lahko tudi na ZS.

LP
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Glede na to da je Eibach nemški, bi mogoče veljalo pogledat malo v nemčijo a ne :D

KLIK
Uporabniški avatar
Yigy
Alfa Freak
Alfa Freak

alro napisal/-a:@Yigy

Lahko se pozanimam za ceno ki bo 100% nižja od teh ki si napisal, samo ne v kratkem ker imajo v IT zaprto (dopusti). Boš moral potrpeti vsaj 14 dni. Cena pa bo pomojem max. 230-240€. Pa napiši mi še točno model, letnik in motor alfe......lahko tudi na ZS.

LP
14 dni ne bi bil problem, glih lepo, da napraskam denar na kup. Avto je pa 2001 Alfa Romeo 147 1.6 TS. Bi bil zelo hvalezen.
_marko
Alfa Junior
Alfa Junior

alro napisal/-a:Če daš šprtne vzmeti na original amortizerje se le ti hitreje obrabijo. Ko boš nabavljal nove, povej da imaš športne vzmeti in bojo verjetno že vedli, da grejo zraven amortizerji s krajšim steblom. Ni nujno da so trši, morajo pa imet krajše steblo, da amortizer dela "čez celo". Ok, ne znam strokovno razložit, a upam da sem ti kaj pomagal.

LP

A se to še nobenemu ni zgodilo?
V bistvu sprašujem tiste z znižano AR 147 katere amortizerje uporabljajo.

Na AMZSju pa mi niso povedali katere naj vzamem, rekli so le ene za 500€, ki so nastavljivi. To pa mi je preveč.
Odgovori
  • Informacija