alfa 145 1.6 boxer olje

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
*Blink*
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

zanima me ce alfa 145 1.6 boxer motor pije veliko olja in pa kero olje je najbolse???
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Normalno, da ga nekaj spije, posebaj če ma makina 150t km+! Priporočam ti Selenia gold, dobor olje je tudi Valvoline dura blend 10W 40, tega uporbaljam zdja že približno eno leto!
Zadnjič spremenil GEISTERFAHRER, dne Če Jul 05, 2007 5:39 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

js mam 1.5 boxer... uporabljam agip sint 2000 pije ga pa .. hm...v 8000mk sm dal notr c.c.a. 1.5l (da ga mam skoz na max... torej pije nič....
dost je tudi odvisno od načina vožnje... 1l sm ga natočil not zadni mesec k ga gonim k budala na morje ...
meu bi use kar ma križ pa kačo u krogcu!!!!!
-----------------------------------------------------
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Po sami zasnovi motorja ni predvideno da bi boxer pil kaj vec kot drugi motorji, je pa odvisno kako je bilo z motorjem delano preden si kupil. Lahko da zere, lahko pa da ne...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Men ga je spila pol litra na 10k km ko sem jo še imel...torej praktično nič
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

meni ga bo očitno spila mal več kot 2 litra na 10K km. kar me pride 4 jurje. Se ne sekiram.
je pa treba rečt da avto redno videva 6 tisoč obratov. ne ze vsak dan glih, ampak parkat na tedn pa vseeno.
*Blink*
Alfa Junior
Alfa Junior

ja morm povedat da z avtom niso glih kej lepo ravnal, pomoje niso vanga ulozil niti centa tko da ga js pocasi rihtam ozeroma mehankarji :) !!!drgac sm pa kupu dura blennd 10W40 tko da... super :D !!!
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tud z mojo alfico niso prej dobr ravnal se mi zdi, sej deli za italjane so solidno pocen napram drugim, sam prejšni lastniki so še tle šparal. zadnja kolesa so skor odpadla dol! So bla že čist postran. Pa jih niso zamenjal. Strošek je biu celih 36 jurjev, ampak ne, so si rekl da mogoče pa bo vse kul. Pa rob avta je obdrsu totalno, d se je temelna barva in vse odkrušl....in kaj je naredu prejšni lastnik? Nalepko je dal čez. Upam da k bo šu k zobarju ker bo mel gnil zob inga bo bolel, da mu bo dal nalepko ferrari čez zob in ga dam poslou hehe
*Blink*
Alfa Junior
Alfa Junior

hahah tocn tko!!! ja js sm pa zdle zamenju sondo, cevi ker je olje za servo volan pusu, na desni strani spredaj sm use zamenju roko in ostalo plus se kej bom mogu tko da...ampak skos sm hotu alfo sploh 145 in avto mi je biu takoj usec in se nism uzeru na to mi saj ni dougcas da mau rihtam, pa se reku sm si da morm temu avtu vrnt zivljenje :D
v1goR
Alfa Junior
Alfa Junior

lep pozdrav dragi alfisti..

js sm na žalost moral zaradi takšnih ali drugačnih finančnih in ostalih razlogov obupati nad nakupom 147ke.. sedaj iščem nekaj cenejšega .. med ostalim gledam tudi alfe 145. Me pa zdaj zanima kakšni so boxer motorji in kakšna je razlika med prej omenjenimi in twin spark ter navadnimi oz. tistimi ki nimajo oznake. Ne vem v bistvu kakšni sploh obstajajo - zaenkrat gledam samo na avto.net, zato pa Vas prosim za pomoč.

evo en primer.. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1568551
1.6 mašina, 105 konjev, ravno prav..

tale: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1555663#
naj bi bil twin spark .. "samo" 1.4 (!?!) z isto konjažo kot boxer..

potem pa imam še neke 1.6 motorje ki imajo enako konjažo kot boxer, zraven pa nič ne piše .. zdaj pa ne vem a so tti tudi boxer in je enostavno pozabil napisat oz. so to čisto drugi motorji ki imajo pač enako prostornino in moč..
evo še tak primerček: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1557176#

kot ste že verjetno opazili nimam ravno veliko pojma o tej zadevi, zato bi Vas prosil da si vzamete par minut časa in mi razložite v čem je razlika. Prav bi prišli kaki podatki iz prve roke glede porabe, pospeškov, zvoka, ostalih stroškov.. Najbolj me zanima poraba posamezne mašine in koliko se kvarijo..

to bi blo zaenkrat vse.
najlepša hvala za pomoč!

Lep Pozdrav!
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Obvezno izberi TS, pa magari 1.4. Razlika med avtomobiloma je ogromna, ne samo v motorju.
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Bokserji so bili vgrajeni v prve 145/146. Šlo je za 1.3 (1.4) z 90km, 1.6 z 105km ter 1.7 16V z 130km. Nekje konec leta 96 so bokserje zamenjali z vrstnimi štirivaljniki in sicer 1.4 z 105km, 1.6 z 120km, 1.8 z 144km ter 2.0 QV z 150 oz. 155km(z 2.0 motorji so jih izdelovali že pred koncem leta 96). Obstajale so tudi različice z dizel motorji in sicer 2.0TD z 90konji (isti motor kot tipo, dedra,delta,tempra) ter kasneje 1.9JTD z 105km (isti kot v prvih 156).
v1goR
Alfa Junior
Alfa Junior

prjatu, kaj je pa taka razlika?? :?

in kaj je s tistimi motorji ki nimajo nobene oznake (samo 1.6L) ... so to ti vrstni štirivaljniki??

pa kolk je poraba ( prbližno ) pri 105 in 120 konjski, in ali je vlka razlika v performansah zaradi teh 15 konjev razlike?
Uporabniški avatar
tym_alfa
Alfist
Alfist
Kraj: izola
Kontakt:

tej ki so brez oznake so boxer ker imajo 105 KM in so 1.6
Slika
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

prjatu eno leto nazaj si zagovarjal boxerja??:)

sicer pa gre tudi moj glas za TS motor. vzami 1.6, poraba z 1.4 je prakticno enaka, gre pa opazno bolje.
sicer pa kot ze receno, celoten avto je bolje sestavljen, ce vzames novejsega, torej z TS motorjem, kot pa boxer.
Slika
Odgovori
  • Informacija