Podvozje: Škripanje/ Pokanje/ Drgnjenje... - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarješke Toplice

Včeraj sem pri njih montiral, tako da zame je bilo ;)

Zdaj pa ne vem, če imajo še...
andrejk
Alfist
Alfist

In kako se je slišalo pri tebi? Pri meni je slišno škripanje kot bi prihajalo izza armature, gumijast zvok (kot drgnjenje gume ob kovino), predvsem ob vožnij čez grbine, ko je avto ogret.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

Pri meni samo zjutraj, kot bi plastika drgnila ob kovino :)

Sicer so pa pri meni bile čist hin roke, tako da je tudi šklopotalo kot pri stari kanti...

Avto se zdaj pelje kot nov, bolj mehko, udobno, nič ne tolče :):):)

Sem pa menjal tudi spodnje roke, ker so že začenjale mal lufta dobivat, pa sem raje preventivno še to menjal, da mi nebi bilo treba čez 2 meseca spet plačevat za delo in optiko brezveze...
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A je že kdo imel primer, ko sicer nič ne tolče, razen, ko na mokrem asfaltu zavrti gume v prazno v 1. prestavi. Takrat pa začne nabijati nekje spredaj pri kolesih.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

Na vsakem avto do sedaj mi je to nabijalo, pa je bilo drugače vse ok (res pa je, da so bili Renaulti :mrgreen: )
Uporabniški avatar
quasimodo
Alfa Member
Alfa Member

Alfaspider napisal/-a:A je že kdo imel primer, ko sicer nič ne tolče, razen, ko na mokrem asfaltu zavrti gume v prazno v 1. prestavi. Takrat pa začne nabijati nekje spredaj pri kolesih.
to je cist normalno
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Jaz mam glih danes in jutri mojo alfico pri Vargalantu na menjavi spr. spodnjih rok in pa menjavi zadnjih zg. silen blokov.
Me je presenetlo da bo cena za material in delo z popustom cca 300€. Originalne sprednje roke pa so 160€ vsaka + delo = :roll:
Pa sem vprašal da če začnejo škripat a to zapade v garancijo pa so rekli da ja.
Tak da jaz se ne bom sekiral, na leto delam 40kkm in če spustijo dušo jih bom pa v garanciji pelu zamenjat.
Toustek
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje
Kontakt:

Sicer ne pase njabol v to temo, sam nocem na novo smetit... vglavnem zanima me ce kdo pozna kaksnega mehanika k se dobro spozna na alfe in bi ga lahko kdaj obisku, (za kaksen problemcek, pa da se kaj popravi)ker nekako nebi vozu avta na pooblascen servis, kjer mi bodo pobral vso placo...
hvala
Always do your best, and let Fate do the rest!
Ne šparaj... Uživaj v življenju!
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Toustek napisal/-a:Sicer ne pase njabol v to temo, sam nocem na novo smetit... vglavnem zanima me ce kdo pozna kaksnega mehanika k se dobro spozna na alfe in bi ga lahko kdaj obisku, (za kaksen problemcek, pa da se kaj popravi)ker nekako nebi vozu avta na pooblascen servis, kjer mi bodo pobral vso placo...
hvala
Jaz bi ti vseeno priporočil pooblaščen servis, samo ne v Ljubljani ampak se raje zapelji na izlet na Kras, kjer mimogrede poservisiraš alfo. Boš ugotovil, da te ne pride nič dražje kot pri vaških mehanikih, s tem da boš imel narejeno tako kot je potrebno in boš res lahko zadovoljen z avtomobilom. Drugače ti pa priporočam da preletiš temi:

uradni servisi

-neuradni servisi
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Tudi pri meni je vse skripalo in pokalo.
Zamenjal sem zgornje in spodnje roke, gumice na stangi, stabilizator.Zdaj je skoraj use tiho edin me moti ko grem v rikverc se zaslisi cisto majhen pok kot bi bil nosilec motorja.Volan pa je zdaj za malenkost bol trd kot prej.

Gumice : 10 komad eur
stabilizator: 16 komad eur
zgornje roke: 29 komad eur
spodnje roke 70 komad eur

Vse sem kupil pri Vargalantu
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Jaz sem mojo prevzel v petek in končni račun je bil 284€ za prednje spodnje roke in zadnje zgornje gumice + delo. Men se je zdelo ugodno. Avto je zdaj trd ko kamen (mislim nič ne poka pri prehodu čez luknje) =D>
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem vse gumice zadaj našprical z silikonskim sprejem in ne škripa več spljoh. =D>
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

Dräger napisal/-a:Jaz sem vse gumice zadaj našprical z silikonskim sprejem in ne škripa več spljoh. =D>
tudi pri meni se vsake toliko pojavljajo neki cudni glasovi (skripanje, pokanje....) vendar se mi zdi samo obcasno v določenih vremenskih razmerah.... :-k tud jst sm ze enkrat poskusal s silikonskim sprejem resiti zadevo. vendar je to le kratkoročna resitev.... :wink: lp
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Moja gre čez en teden k Vargalantu na temeljito obnovo prednje preme.Spodnje in zgornje roke,gumice stabilizatorja,droga stabilizatorja in volanska končnika. :D
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Koliko kilometrov ste naredili pred prvo prenovo podvozja?
Odgovori
  • Informacija