Malo zakasnelo, pa vseeno (sem namreč čakal da bo Ozi kaj napisal glede tega)
Sem že star, pa pozabim, a mislim da je blo v nedeljo (20.1.), sva se z Ozijem v pravem Alfa stilu odpravila k Matjažu.
Rezultat:
En deda me je z Marutijem skoraj-skoraj zgazil, pa eno križišče me je vrglo iz ritma (je cesta gor kot pri slalomu) in sem "malo zgrešil pot"
Dovolj heca:
- piknik BO,
- prostora vsekakor dovolj - tudi za večje srečanje,
- možnosti raznih obpiknikarskih dejavnosti (odbojka, nogomet, lokostrelstvo, paintball, jahanje, plavanje - zato predlagam bolj poletni čas - majhno jezerce, v katerem je možen tudi-, ribolov, možnost kampiranja, sprehod po pristni koroški pokrajini,...)
Za stroške se bova z Matjažem še dogovorila, ko pade pravi termin, a vse je stvar dogovora. g.Matjaž je ob vprašanju cene posebej poudaril, da on te svoje narave kot takšne ne trži in mi ne more dati "cifre na glavo", ker tega pač ne počne tako. Prostor nam praktično da v uporabo, želi le, da se mu vnaprej pove termin, da nam ga drži prostega. Cena je potem odvisna od prav posebnih želja, ki bi vključevale njegove usluge. Lahko tudi priprave hrane in podobno, saj ima na lokaciji lokal, kjer streže tudi hrano.
Torej - podlaga je, za termin bova pa tudi poskrbela - mislim da je na mestu, če pozovem zainteresirane, da podajo predloge. Ne zdaj: "Js bi... mogoče... ne vem, no - če bi blo junija bi pa mogoče, če bi mel kaj časa..." Dajte prosim raje kar: "Js pridem, najbolj mi pa paše junij."
In v tem stilu bomo probali tudi zrihtat - dajemo željam prednost pred prisilo - tako kot je normalno za Alfiste - čustva pred denarjem
Jasno pa naj tudi najavim, da z Ozijem trenutno to obravnavava kot "predigro" za srečanje 2009. V drugi temi ste dali pa super predlog za preimenovanje največjega srečanja - meni full paše "Alfa run".
Ker je komplet ideja za organizacijo trenutno še samo pri naju v glavah, tega še čisto uradno ne razglašava v pravem stilu. Iščeva še kakšne vmesne postanke, pa cene še moreva definirat, do katere greva,... Začetek, kosilo, ena super vmesna zanimivost, ter zaključni prostor so že nekako... tam-tam. Zaključek bi skoraj zagotovo bil ravno tu. g.Matjaž je vzel to na znanje in podal tudi nekaj predlogov, ter kratek program z njegove strani.
Tako - dovolj besedi - štejejo dejanja.
K sodelovanju pri organizaciji vabljeni seveda tudi vsi Korošci!
Na dan s predlogi, ker trenutno je pri Matjažu še skoraj vse odprto. Upoštevajte prosim dejstvo, da je nadmorska višina kar precejšna, in v tem smislu tudi podnebje. Ko smo prišli gor, je bil sicer za ta čas zelo lep dan, ko pa smo odhajali je bilo pa mrzlo ko pes. Matjaž priporoča termin ki koledarsko ustreza bolj poletju. Glede temperatur bi bil najboljši kakšen maj in naprej. Pozno sicer, a se zagotovo splača.
------------------------------------------------------------------------
P.S.
Pravi Alfa stil pomeni:
- dobra ženska
- Alfa (moram jo dat na 2. mesto - je pa itak samoumevno da je Alfa zraven, saj je "Alfa stil", tako da je tak opis kar sprejemljiv, a ne?)
- dobra cesta (over-statement, saj na Koroškem ni dobrih cest in tako ta izraz uporabljamo že za del ceste, kjer se na 100 metrih pojavijo manj kot tri preplastitve asfalta in 38 lukenj - od tega mora biti manj kot 5 udarnih)
P.P.S.
Alfa stil bi bil torej nekako takole:
- Eni, Katja
- Gtv, Spider
- Črna-Mitnek (ta cesta je pa RES dobra v vseh pogledih - tudi slovenski ravni - boste videli)