krucymucy napisal/-a:btw black. po cem sklepas da je potrebna menjava sklopke?
148000km,nikoli menjana (vsaj po računih ne) pa že mal previsoko pedal prime
Kaj pa pomožni hidravlični cilinder???
Pri moji kači sem menjal sklopko pri 183000 km ,ker sem na mestu zelo težko dal v prestavo. In ko je bilo v prestavi, je avto lezel naprej, čeprav sem držal sklopko. Kupil sem novo sklopko ob menjavi pa se je pokazalo, da je bil hin pomožni cilinder. Sklopke pa je bilo pri teh kilometrih, v primerjavi z novo, še več kot 1/3.
No zdej ima 172.000km s še vedno prvo sklopko.Ampak mi pa potisni ležaj cvili kot nor .Cvili dokler se ne segreje potem je vredu.
Koliko časa naj bi še tak ležaj zdržal?
Odločam se za nakup novega kompleta sklopke,(lamela,košara,potisni lezaj..),a je kdko ze sam menjeval sklopko in kje jo je kupil mislim od konkurence.In ce mogoče veste priblizno ceno.
Valeo ali Sachs. Teh dveh ni še nobeden reklamiral, ala Luk pa že. Računaj da ni ravno 15min za menjat sklopko, drži ti pa nadaljnih 200kkm.
Meni je fotr rihtal od Motomata (stalna stranka), kolk cenej ne vem, verjetno tolk kot je popusta na klub.
Kako hudiča naj se navežem na avto, kjer vse deluje brezhibno tja v tri dni ?
Danes sem opazil da je cilinder pri sklopki začel spuščat čudne glasove. Sklopka prijemlje še povsem normalno in stopalka je ok.
Koliko je to nevarno da ne crkne oz. ali je potrebna menjava cilindra takoj ko malo zapiska?
mam tud ta problem, baje je sklopka fuč, zato jo bom zamenjal u ponedeljek, pa jest bom tud zamenu dva celindra da bo mir. na pooblaščenem servisu ti bodo računali 7-8 ur- cca. 250 eurov, če ti jo pa en mehanik sam doma zamenja ti bo pa računov približno 100 eurov za menjavo sklopke,
valeo sklopke so baje dobre, k tud na forumu se govori o tem, drugače dobre so tud luk, pa sachs, poceni ferm pa ne kupovat,
pozdravljeni,mene zanima ali mi lahko kdo pomaga.imam problem z sklopko.ko z avtom stojim nekaj casa v kriziscu mi stopalka postane zelo mehka ampak,ko pa speljem pa zopet dela normalno pa tudi normalno menja.kaj bi bil vzrok.prosim pomoc