Nove SLO tablice

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Število znakov je omejeno na največ šest, še vedno si boste za dobrih 30 tisočakov lahko omislili tablico po lastni želji, omejitve pa ostajajo predvsem pri širini črk in moralni sprejemljivosti ("SG JEBISE" ali pa "LJ WWWWWW" tako odpadejo).
Vprašanje kaj pri "JEBIGA" mislijo o moralni sprejemljivosti.

Jaz tudi zaradi napisa nočem menjati tablice.
Baje da, ko tablico z naročeno oznako uničijo iste oznake ne moreš več imeti na drugi tablici. Samo to je bilo še s tastarimi tablicami.
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hmm. Pol se mi ne spaca zdle dat delat tablice, ce jih bom pol zamenju.

A mi lahko kdo pove, kam je treba it da si das tablice nardit (na upravno enoto?), kok casa se caka, pa kako je minimalno število crk. a bi js lahk meu npr. MG al pa M G (s presledkom)?
Uporabniški avatar
Policist
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ajdovščina

MG napisal/-a:Hmm. Pol se mi ne spaca zdle dat delat tablice, ce jih bom pol zamenju.

A mi lahko kdo pove, kam je treba it da si das tablice nardit (na upravno enoto?), kok casa se caka, pa kako je minimalno število crk. a bi js lahk meu npr. MG al pa M G (s presledkom)?
Za tablice s svojim napisom, greš na upravno enoto. Tam ti bojo znali točno povedat, kaj in kako. Je pa najmanše število znakov 3 (tri). Koliko časa čakaš pa ne vem.
Slika
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

@MG: jaz sem to storil na Mačkovi v Lj, samo oznake MG ali M G ne boš mogel imeti ker je ta oznaka rezervirana za "ministrstvo za gospodarstvo", vsaj tako je meni dejal gospa za okencem.

Zadovoljiti se boš moral z GM, če ti jih bojo dali ker imam jaz GM-1 (na motorju).
Sigurno pa lahko daš na tablico le 3 znake.

Čakaš jih kakšen mesec.
Uporabniški avatar
Policist
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Grilzz napisal/-a:@MG: jaz sem to storil na Mačkovi v Lj, samo oznake MG ali M G ne boš mogel imeti ker je ta oznaka rezervirana za "ministrstvo za gospodarstvo", vsaj tako je meni dejal gospa za okencem.

Zadovoljiti se boš moral z GM, če ti jih bojo dali ker imam jaz GM-1 (na motorju).
Sigurno pa lahko daš na tablico le 3 znake.

Čakaš jih kakšen mesec.
Gm pa ne moreš met. To me namreč na nekaj drugega spominja. :mrgreen: :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet

Kolk pa stane napis na tablicah? In seveda z njim vsi povezani stroški vsako leto?
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

30.000 sit
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

LaserJaMM napisal/-a:30.000 sit
Dobava je odvisna od gužve! Jaz sem jih dobil po štirih delovnih dneh :oops: , stanejo pa par tolarčkov manj kot 38kSIT!

To govorim za zdajšnje oz. kmalu ex tablice...
Uporabniški avatar
Policist
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Damijan napisal/-a:
LaserJaMM napisal/-a:30.000 sit
Dobava je odvisna od gužve! Jaz sem jih dobil po štirih delovnih dneh :oops: , stanejo pa par tolarčkov manj kot 38kSIT!

To govorim za zdajšnje oz. kmalu ex tablice...
Če boš še par let obdržal isti avto, ti jih ne bo treba menjat. :lol:
Slika
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Kmalu nove tablice
Ljudem ne bo treba hiteti z zamenjavo registrskih tablic in dokumentov

LJUBLJANA - Letošnji 1. maj bo za državljane prinesel nekaj konkretnih sprememb, od novih registrskih tablic do dokumentov. Notranje ministrstvo zagotavlja, da z njihovo zamenjavo ne bo treba hiteti, slovenski državljani pa bodo lahko z osebno izkaznico potovali v vse države EU in Evropskega gospodarskega prostora.

Upravne enote in pooblaščene organizacije za opravljanje tehničnih pregledov bodo že med 15. in 20. aprilom dobile nove registrske tablice. Na njih bo bodo razpoznavni znak EU, črkovna oznaka SLO v modrem polju in registrske oznake, sestavljene iz registracijskega območja, grba in največ šestih črk in številk.

Po 1. maju ne bo splošne zamenjave tablic, dobili jih bodo tisti, ki bodo kupili novo vozilo ali ga zamenjali, lahko pa bodo seveda menjali tablice na lastno žejo. Sedanje tablice bodo ostale v uporabi tudi po polnopravnem članstvu Slovenije v EU.

Enako velja tudi za dokumente, ki jih bodo menjavali ob izteku njihove veljavnosti in ne takoj. Prometno dovoljenje bo po 1. juniju na novem formatu, v veljavi pa ostaja tudi sedanji. Glede vozniških dovoljenj opozarjajo, da julija letos poteče 10-letni rok za zamenjavo. Več kot 235.000 imetnikov vozniškega dovoljenja jih namreč še ni zamenjalo, zato na notranjem ministrstvu opozarjajo, naj to storijo čimprej in se izognejo nepotrebni gneči v zadnjem trenutku.

Sedanji potni listi so usklajeni z veljavnimi predpisi, zato ne bo potrebna zamenjava. EU se res pripravlja na uvajanje biometričnih sestavin, vendar odločitve o tem še ni, nikakor pa ne bo ponovne splošne zamenjave teh dokumentov. (sk)

S 1. majem se obeta še ena novost: z osebno izkaznico bo možno potovati v vse države članice EU in Evropskega gospodarskega prostora (Islandijo, Norveško, Švico in Liechtenstein), prebivanje s tem dokumentom pa bo možno 90 dni.

VIR: Primorske novice
kledo
Alfa Junior
Alfa Junior

kar se tiče novih tablic in oznake mest je stvar takale...
Evropska direktiva narekuje ukinitev krajevne pristojnosti pri registraciji vozil. Kaj to pomeni? Po novem bo možno vsako vozilo registrirati kjerkoli v Sloveniji in ne le v kraju stalnega bivališča (tako kot je od lanskega leta s podaljšanjem registracije). To zahteva tudi spremembo registrskih tablic, saj krajevne oznake v tem primeru izgubijo svoj pomen.
Predvideva se tudi, da bi se po novem nalepke za oprevljeni tehnični pregled pritrjevalo na samo registrsko tablico, nalepka pa naj bi potrjevala tudi, da je bozilo zavarovano (to je novost). Vendar pa še ni znano ali bo do tega res prišlo.
Zagotovo pa je, da nebo več krajevne pristojnosti in bomo izgubili tablice z oznakami krajev. Kljub vsemu pa bomo lahko obdržali stare tablice do menjave vozila.
Po trenutno veljavnem ZVCP so tablice vezane na lastnika vozila in ne vozilo samo, lastnik pa jih lahko pri novem vozilu zamenja.
Po novem bodo registrske tablice vezane na vozilo, vendar jih bo lahko lastnik vozila obdržal, če bo tako želel.

Zakon je trenutno še v obravnavi v parlamentu, veljati bo začel 15. dni po objavi v UL, izvrševati pa se bo začel s 1. januarjem 2005 (tako da novih tablic verjetno ne bo pred 1.1.2005, vsaj tako ni predvideno v zakonu).
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Ha, spet bojo zajebal une, k jim poteče vozniško ta poletje. NAMREČ!!! Drugo leto dobimo NOVA vozniška dovoljenja v obliki kreditne kartice (seveda bojo stara še vedno veljavna).
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
kledo
Alfa Junior
Alfa Junior

MITT: Kje si to slišu. Mene to že dolg zanima pa o tem ne najdem nobene informacije. Vem da naj bi ob vstopu v EU prišlo do sprememb pri vozniškem dovoljenju, ampak bodo to le lepotni popravki sedanjega (12 zvezdic...)
Uporabniški avatar
MITT
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lj.si
Kontakt:

Meni poteče vozniška zdele maja. Seveda sem si rekel - OK, kul, 1.5. bomo itak v EU, in tudi govorilo se je, da bojo do tega datuma zrihtani dokumenti in tablice - bom imel novo vozniško. Zato (pa še zarad ene duge zadeve) sem klical na upravno enoto, kjer so mi povedali, da bojo začeli dilat nove vozniške (oblika kreditnih kartic) šele drugo leto (1.1.'05, ali pa še malo kasneje). Kot pa pišejo v cajtngih mora več kot 200.000 folka zamenjat vozniške do junija/julija (pač tisti, ki so jih pred 12 leti nazadnje), torej bomo menjali ($$), ampak drugo leto bojo zunaj čisto nova dovoljenja... Blaaaaah, zguba $$$ in časa za letanje za dokumenti - sej, stara bojo SEVEDA še vedno uporabna in veljavna, ampak, zakaj, če bi pa lahko mal pohiteli z vozniškimi "kreditnimi" karticami, itak, če se da kej zakomplicirat, pa, da bo še kakšen bližnji sorodnik popolnoma nepristranskega politika zraven zaslužil... nič novega... pač... Slovenija...

NO ja, je bla pa ena dobra zadeva tega klica, očalarji mamo mal probleme s podaljševanjem vozniških... namreč, na vsake tolk leta mamo zdravniške preglede (10+kSIT) - če ti piše v vozniškem Vozi z očali/lečami in zraven še KONTROLA. Če pa piše samo Vozi z očali/lečami, potem pa zdravniškega ni, tako da sem si prišparal nekaj sttoškov.
:evil:: "Yes, if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel!" :mrgreen:
Uporabniški avatar
der_Alte
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Meni piše... "VOZI Z OČALI" in "VOZI S KONTAKTNIMI LEČAMI" pa mi vozniško dovoljenje velja do leta 2057 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija