S temi še nisem poskusil, sem pa nekoč nekaj poskušal z navadno metlico. Problem je bil, ker so nosilci stare metlice (okvir) na pregibih imeli že nekaj zračnosti in se je ve skupaj veselo zvijalo in skakalo.
Zaključek: odšel v trgovino in kupil nove Champion brisalce za 12€.
Trenutno me pa precej mikajo Aerotwin.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
V 12-ih letih nisem našel brisalcev za 164-ko,ki ne bi zelo kmalu začeli praskati po šipi.In ko sem kupil 166-ko,je bilo eno prvih vprašanj,kako delajo brisalci.Odgovor je bil seveda - odlično.Pa ni bilo res,praskali so kot na prejšnjem avtu.In ko sem kupil Aerotwin,so problemi izginili,torej prvi in edini brisalci,s katerimi sem zadovoljen.Pa ni problem v brisalcih,ampak v šipi na nekaterih Alfah,ne vem pa zakaj.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
A se še komu dogaja, da aerotwin pušča nepobrisan madež na sovoznikovi strani? Nepobrisano pusti ravno pod tistim kjer je brisalec vpet na roko.
Najprej mi je puščalo samo okrogel madež cca. fi=10 cm, danes po pranju v NKBM v Zagorju pa pusti celo sled od roba do vrha šipe.
Okrogel madež so mi puščali že novi in to oboji, ki sem jih mel.
Mislil sem, da je feler v brisalcih in sem se tolažil, da bo bolje ko bom kupil nove, pa se ni pa nič popravilo. Zgleda, da bom moral it nazaj na navadne ali pa ima kdo kakšno rešitev?
Zgleda da je tisti 7cm plastike preveč raven oz. je šipa preveč kriva in metlica briše samo po luftu.
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
čisto simpl to rešiš,jaz zmontiram in čist vesel, potem prižgem vse skupi pa nič jasn ker na desni strani ni nič pobrisalo, ustavim in mal pokrivim ročko na sovoznikovi strani da cel brisalec stisne ob šipo, samo to nežno da ne bo komu kej v roki ostalo
zdj briše ko šus!!
Jaz nisem bil povsem pozoren na znamko pri nakupu teh brisalcev (ne vem ali so Aeorvision ali Aerokarnekaj), obakrat sem jih vzel na Avto triglavu, na prvi 156ki so delali odlično, na trenutni sem pa razočaran. Na avtu so bili odlični original Alfa Romeo brisalci (no ja, gor je pisalo Alfa Romeo) in sem jih po enem letu menjal za te Aeronevemkaj. Točno tam kjer so vpeti puščajo sledi in to je ravno pred očmi. V tem vremenu z polno svinarije na cesti je to prav k.... Zanimivo, da enaki brisalci, ravno tako iz Avto triglava, delajo super na Stilotu od punce. Skratka, jaz jih ne kupim več.